Herr U
Referat: Tenhults IF (9-m) - Vimmerby IF
Stort spelövertag, men målen räknas
2021-10-07 00:46, Herr U

Ska vi va ärliga så hade nog Tenhult inte mycket mer målchanser på mål än de två de gjorde mål på, först ett hårt skott i 1a minuten och sen i 65 min det andra målet ett närskott hårt intill stolpen.

Vi hade en dålig första 10-12 minuter sen åt vi oss in i matchen och sen tokdominerade vi resten av första halvlek och radade upp målchanser, men blev bara en kvittering på straff i 45e av Erik Jigsved efter att Jano Maslem dragits ner av mv i friläge.

Idrott är inte alltid rättvist, sett till bollinnehav och målchanser så borde vi ha vunnit matchen

Men vi har oss själva att skylla, gör man inga mål på sina fina målchanser så vinner man oftast inga matcher, idag var inget undantag.

Annars är jag grymt nöjd med hur vi spelade upp oss i första och sen har bastant grepp om mitten och offensiv planhalva. Här spelade vi bländande fotboll.

I paus snack om lite mer lugn i speluppbyggnaden där vi kan hitta ännu mer enkla men vägvinnande spel genom att lira ut mer på tomma ytor som i denna match var vänster och höger yttermittfältskorridorerna.

Vi gjorde några byten som slog väl ut efter 20 min och det var in med två snabba och kvicka spelare i Wael och Jano framåt och på högerkanten, det gav mer fart och mer målchanser. Även Jonis kom in slutet av 1a.

I 2a bytte vi efter en kvart in debutanten från Zambia men med Kongo-pass Emmanuelle Mutungu, så nära han va att avgöra matchen vid 1-1 läget då Jano-Erik hittade "Emi" med en stickaren in i straffområdet men hans skott smet strax utanför stolpen. Annars mycket skott men några mål fick vi inte ens när Jano hittar ett inspel till Erik som får sin skarvning räddas av mv med en fotparad till hörna.

Tenhult hade några snabba killar på djupet men 99 av 100 så löste vi dessa bollar. På mittbacken hade de en rejält spelande sweeper som tog bort mycket med resoluta brytningar eller glidtacklingar.  Tenhutl va mestadels killar födda 2001-2003 vilket är 2-4 år äldre än våra killar födda 2004-2006.

Vi va alla överens om att vi skulle ha vunnit men bara att rannsaka sig själv och hem och träna skott och närskott mot mv.

Vi lärde oss något av detta också, liksom att det inte lönar sig att kommentera eller ha gnällig ton mot domaren. Två spelare syndade med detta i slutet av matchen när Tenhult ledde matchen.

I VIF får Kamiran Reshou det bästa betyget han va riktigt grym framförallt i 1a halvlek, där han från sin högerback ägde ytan från hörnflagga till hörnflagga vilket medförde att han tog sig fram till inlägg och pass i offensivt straffområdet.

Elias Babiker va idag vänsterback och va mer eller mindre felfri i defensiven inkl passningarna i uppspelsfasen. Kul att se att 06or kan acklimatisera sig mot äldre-bättre-tyngre-snabbare motstånd . Bravo Elias.

Positiv årsdebut  av Jonis Fenikh som comebackat med träning nu i september.

Debutanten från Zambia Emi Mutungu har kapacitet för framtiden, nästa vecka gör han förmodligen premiär även på hemmaplan, då mot Sävsjö FF i den sista seriematchen för i år med J18.

Vi har lite att prata om och träna på imorgon torsdag kl 17.00-18.30, hoppas på  mangrann uppslutning på det passet. I helgen kommer den sista P05-matchen hemma mot Barnarp kl 12.