SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Vimmerby IF - IFK Värnamo
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 21 juni, 19:00
Plats:Arena Ceosvallen
Serie:Svenska Cupen 2021/22 omg. 1-3
Samling:17:45
Dam A
Referat: Vimmerby IF - IFK Värnamo
Sorti ur cupen
2021-06-22 06:41, Dam A

Det blev inget avancemang till 2:a omgången av Svenska Cupen. Värnamo var effekitva i straffområdena.

Det var ett taggat gäng som äntligen skulle få spela sin första tävlingsmatch på väldigt, väldigt länge. Vi visste att det skulle bli en tuff & svår match då  IFK Värnamo är & har varit ett mittenlag i 1:an.

 

Men vi startar matchen otroligt bra & skapar flera riktigt bra chanser till att kunna ta ledningen i matchen. Men tyvärr är det gästerna som tar ledningen med 0-1 efter 9 minuter i deras 1:a anfall. 

Vi hänger inte med huvudet för detta utan fortsätter att lira boll på ett bra sätt över hela plan & skapar med detta flera, flera chanser till att både kunna kvittera & ta ledningen,

Trots detta så är det bortalaget som går till halvtidsvila med en ledning av 0-3. I mitt tycke helt orättvist.

 

I 2:a halvlek jämnar spelet ut sig lite & det skapas chanser åt båda håll. Värnamo vinner även denna halvlek med 0-3 & matchen då med 0-6.

Inget resultat som speglar matchbilden, då vi långa stunder för matchen och verkligen är det bättre laget. Men Värnamos effektivitet & beslutsamhet i båda straffområdena blir avgörande idag. Deras många långa bollar gjorde det svårt för oss då de var rappa & beslustsamma. 

 

Vi gratulerar IFK Värnamo till avancemanget & själva fokuserar vi nu på det viktiga uppdraget, nämligen seriespelet. 

1:a matchen är redan nu på söndag mot Madesjö borta. Ska bli otroligt kul att få dra igång säsongen & jaga poäng. Spelar vi som vi gjorde i kväll så blir det en bra söndag, bara vi får till lite mer skärpa & beslutsamhet i boxarna.


<< Tillbaka