SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Team Södermöre B - Vimmerby IF B
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 19 september, 17:00
Plats:Tvärskogs IP
Serie:Div 3 Östra Dam
Samling:16:00
Skön bortaseger för B som nosar på toppen
2021-09-19 21:19
glad debutant och nöjd målskytt Hilda Svensson

2-1 seger borta mot Team Södermöre är bra gjort

 

Ruggigt grym insats trots tråkig incident underuppvärmningen då Linn Uhre får en fotledsskada

Alla spelare gör topprestationer och vi kan inte begära så mycket mer av spelarna, de sliter hårt i 90 min och vi tycker nog att vi maler ner motståndet, framförallt i 2a då vi mer eller mindre är i ”pool-position” hela tiden.

Våra fokusområdenidag  va:

  • Full fart i våra anfallskorridorer centralt och vänster och höger
  • Ännu fler maxlöpningar både offensivt och defensvit
  • Trygga och homogena i försvarsspelet
  • Äga både offensiva och defensiva straffområdet

Blev check och väl godkänt på alla punkterna

Ledning till hemmalaget efter på hörna i min 17 där bollen touchar vår främre försvarare och in i mål, tråkigt men inget att göra något åt, vi hängde inte läpp alls utan fortsätter på det vi är bra på. Kvitteringen kom men vi vänta på den trots flera lägen, vi hade 5-6 bra lägen av Tyra-Molly men till slut kom kvitteringen till 1-1 som va ett skott från 40 meter av Hilda Svensson via ribbkrysset och in i mål (min 37).

Pausvila och vi visste och sa att vi ska fortsätta nöta på i 2a vi hittar bra väger bara vi tar oss förbi deras första press. Vi vill fortsätta ta oss förbi antingen centralt eller via kanterna och variera inspelen både via marken och i luften.

 

2a halvan blev exakt så som vi förutspådde, vi tog överhand men vi fick ingen fördel av den starka vinden eftersom den avtog helt i 2a, men vi etablerade ett bra spel över hela planen. Målchanserna fortsatte och vi hade säkert 7-8 st genom Tyra i stolpen och skott i bra lägen, Molly-Nelly-Agnes-Kujtese skott.

 

2-1 av Molly med kvarten kvar, skott från 22 m efter ett fint anfall med många pass

 

Södermöre försökte kontra men vi va hänsynslöst bra i defensiven med Hilda-Elin-Minea-Nelly och Klara, vi gav dem inte en tum. Och längst bra stod Ellen trygg som en general och läste av allt superbra, viktig räddning på en frispark i 88e minuten.

Trepoängen vilar fint här i bussen på väg hem mot Vimmerby igen, vi är nöjda med vårt dagsverke där alla gjorde sin insats till resultatet. Inte roligt att möta oss där vi är tuffa i både offensiven och defensiven.

En match kvar mot Färjestaden om två veckor, vore kul att avsluta med en seger till, i så fall en otrolig svit med matcher utan förlust.

Vi broderar ena gången och spelar långt nästa gång, svårlästa är vi och det ska fortsätta att vara.

 

Ellen Gustafsson, återigen bra utgångsläge och bra räddningar

Hilda Svensson, 06a ebut i B och skott i krysset vad kan man mer begära, jo starkt spel ochdet hade hon

Minea&Borgstrand, spelskickliga som få mittbackar i denna serie, kompletterar varandra perfekt

Klara, startade som vb men avslutade som hb, kom rätt som hb och jobbade rätt då                 

Nelly Wideen, 06a vilket inhopp som yb, spelskicklig och smart och läste allt prickfritt, grymt att se

Amanda Carlsson, ymf vänster i två omgångar, har gjort en riktigt bra säsong

Kujtese Rexha, fy fan vilken motor, vinner närkamper och vinner mark med smarta pass eller transporter, viktigt för lagbygget tillför precis det vi vill ha av henne

Agnes Karlson, 06a, playmaker och jobbar över stora ytor, ser bra ut med Kujtese i mitten, klok med bollen

Nelly Passmark, hotade hela tiden i sin korridor, vanvettigt mycket löpmeter, men grymt bra i alla delar

Tyra Andersson, 06a alltid på språng och alltid spelbar eller skapar ytor år lagkamraterna, otroligt jobbig för deras försvar och mv, och viktig för oss

Molly G, inne i ett stim med avgörande mål, men också arbetsmässigt, vill nog påstå att hon är i sitt livs form, fortsätt gärna så

Reta Hanno 07a !!, 10 minuter i 1a och 35 min i 2a, som ymf, ovan position men efter några minuter hittade hon verktygen för att klara av sitt uppdrag, kommer bli ännu bättre under hösten med mer träning med oss

Linn Uhre såg taggad ut oå uppvärmningen men trampade snett och har troligen en ledbandsskada i höger fot, vi har koll på henne närmaste dygnen, ev röntgen för att undanröja spricka eller benbrott i foten,

 

Oj oj riktigt nöjda ledare idag: Lasse-Lacket-Budo


<< Tillbaka