Samling:13:30
VIF Dam krossade tabelltrean Lindö FF
2022-06-05 12:54

VIF dam mötte på Pingstaftons eftermiddag tabelltrean Lindö FF på hemmaplan. (VIF ligger 2:a)

På förhand en högst oviss match, och toppmöte!  Två laddad gämng kan man tänka sig. Lindö som fram tills nu bara släppt in 7 mål fick en varm och svettig dag på Arena Ceos. När matchen var slut stod det 6-0 till hemmalaget, ett hemmalag som verkligen gjorde en bra match!

VIF startade halvleken väldigt offensivt och hade första 3-4 minuterna några riktigt skarpa chanser och ettan låg i luften. Min 7 kom den, 1-0 Greta Koponen helvolly på Natta Johansson frispark. Jämnt och tufft men det väger över åt det gulsvarta hållet. När klockan närmare sig 40 min borrar Frida Pöder upp bollen i krysset efter pass av Natta J och 2-0 är ett faktum.

Lindö har några lägen men deras anfall stoppas oftast upp av otroligt hårt försvarsarbeteande VIF spelare. Både Saga och Molly gör var sin grymt tajmand, tuffa brytningar i farliga lägen, Allis är super också, men grunden till första halvleknens framgång är HÅRT ARBETE!

HALVTID 2-0

VIF startar upp andra halvlek med fortsatt bra tempo och ett fint anfallspel där många vill vara med och med fint uttnyttjande av alla ytor på den soldränkta planen. Chanser kommer med jämna mellanrum, även om Lindö sticker upp och skapar lite de också. Men när VIF spelar som de gör i eftermiddag är det mycket svårt att komma till målchanser, det jobbas hårt och inget fuskande.

3-0 min 74 Stina inkast, till Pöder, nickskarv, Natta snabb vändning och en redig bössa!

4-0 minuten senare,  en iskall Pöder målar och ass Johansson.

5-0 Stina kanoninlägg till Natta som möter med ett tajmat upphopp och perfekt pannträff, otagbart och jäkla snyggt!!

6-0 Svea Backstad med en ytterst välplacerad vänster i bortre . Ass iskalla Pöder.

Juryns priser; Matchens prestation mittbacken Greta Koponen och matchens lirare Mittbacken Saga Steidahl.

Ledarna höjer också ett gäng spelare, nr 1-14 :-)

VILKEN LAGINSATS TJEJERNA GÖR I DENNA MATCH! GRYMT JOBB både offensivt och defensivt.