Samling:18:00
Tätt, jämnt och målsnålt i div 4-derbyt mot HFK B
2022-05-16 23:07
Derby på Knektavallen är alltid kul

1-1 blev det i derbyt mot HFK på natursköna Knektavallen. efter 1-0 i Paus till HFK

Resultatet speglar inte spelet ute på planen, vi var starka och jobbade hårt i 90 min

Vårt unga div 4-lag vann ju förra matchen mot VFF C och ville mycket idag i derbyt mot HFK B. Vi hade stort bollinnehav men kom oftast inte längre än till straffområdet.  Välspelat? nä det brukar inga derbyn bli, en tidig vårplan brukar inte ge de bästa förutsättningarna, men båda lagen försökte verkligen lira bra fotboll.

Vi slarvar i 44e minuten precis innan paus när vi strular vid en egen inspark som HFK utnyttjade, inget vi kan klandra lagkapten och vår mv Ellen Gustafsson  för, där får vi utespelare ta på oss det.  Men nu är det skitmålet gjort så det behöver inte hända igen.

I paus snack om att vi är starkare och klokare och måste spela bort från deras mittback som var riktigt snabb (Turesson) och rapp i sitt följsamma försvarsjobb, Ida Tuvesson var helt klart HFKs bästa spelare hon plockade bort många av våra fina pass på djupet.

Gjorde vi vad vi sa i paus? Jajamen nu blev det inte lika mycket raka bollar bakom deras backlinje utan mer ut i tomma ytor bakom deras yb, framförallt Ester Rinaldo använde den ytan så många av våra bästa anfall kom på vår högra sida. Kvitteringen kom rättvist i 51min när Ester trampar förbi 3-4 HFKare in i straffområdet där hon hittar en fri Wilma Isaxson som säket placerar in kvitteringen. Nu trodde vi det skulle lossa , men vi fick inte in bolluslingen, närmast va Tessa Svensson vars boll rullade strax utanför stolpen och Reta Hannos skott som duktige HFK-målisen räddade (2 x skott)

Men matchen slutade oavgjort, vi är nöjda med vad vi gör ute på planen vi ska nu förädla vårt anfallsspel med pass som slår ut motståndarnas backar oftare. kan vi få till det kommer vi bli mer svårslagna under denna säsong

Laget:

Ellen Gustafsson och Ida Klintborg stod varsin halvlek klockrena båda två och bra

Oliva Alexandersson, bästa matchen för året

Sandra Andersson så klok och spelskicklig vem har sagt att en försvarare måste spela tufft för att bli framgångsrik, Sandra löser allt

Jonna Söderberg, vår klippa i defensiven, hon städar bort allt som möjligen kommer förbi de övriga

Tuva Milde, gör alltid sin plikt och har bra trycki passen, den förbannade stortån spökade sen i paus så det blev tyvärr inte mer spel sen

Agnes Dahl, gör sitt jobb och gnyr aldrig , utan ett leende så kör vi, perfekt lagspelare

Reta Hanno, matchens lirare, jobbar över stora ytor och ligger bakom allt framåt, lite mer kloka beslut med bollen med färre tillslag så har vi ännu mer nytta av fröken Hanno

Smilla Thelin, kan och vill spela på många positioner vilket är viktigt om vi ska få ihop en vass startelva

Wilma Isaxson, gör sina mål, men försvinner ibland från spelet, men det kommer ju fler matcher hon lirar,

Tessa Svensson, stångades i 90 min med deras mittback vilka dueller, kul att se

Alice Carlsson, vilket inhopp kom in i 33 minuten och tog över mittfältet det inte Reta fixade tog Alice ansvar för, vann duell på duell

Ester Rinaldo, det lossnade rejält i 2a då ägde hon sin högerkant

Ellie Larsson, vilka nedtagningar, bollen satt som en smäck på foten vid 2-3 utsparkar, wow vilken teknik