Serie:Div 3 Norra Dam
Samling:11:00
Krigarmentalitet gav VIF B segern borta mot Tranås
2022-05-22 11:23

En underbar start på matchen gav VIF segern borta mot svårspelade Tranås/Torpa , matchen slutade 1-2 seger efter samma siffror i paus.

Lördagens matchen mellan Tranås B och Vimmerby B i division 3 Småland norra dam i fotboll spelades i regn på planen i Hestra. Halt och slipprigt men ack spå härligt fotbollsväder.

Matchen avgjordes redan i första halvleken. Bortalaget Vimmerby B ledde med 2-1 i paus, och resultatet stod sig matchen ut.

- Kämpaseger, efter en mycket bra start och 0-2-ledning efter 30 tog Tranås över lite, men vi höll i från med näbbar och klor, säger en nöjd ledare Lacket Gustafsson

- Vi hade ju en tuff DM-match kvällen före så med tanke på endast typ 14 timmars vila är det här en heroisk insats våra tjejer gör idag, avslutar en lyrisk Lacket.

Vassast i dagens VIF B var Sandra Andersson och Kujtese Rexha.

Målen av Reta Hanno (skott) och Tessan Svensson (friläge).

Två mycket bra domare ledde matchen, tyckte VIF.ledningen

Vimmerby B startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara fyra minuter slog Reta Hanno till efter fint spel och snett inåt bakåt pass där Reta rakade in sitt skott, oj va vi har tjatat om effekten av dylika anfall, mer sånt framöver hoppas vi.

Vi ökade ledningen till 0-2 tidigt i matchen, genom Tessa Svensson, i tolfte minuten i friläge.

Tranås B reducerade till 1-2 strax före halvtidsvilan, genom Emma Andersson. Andra halvlek blev mållös och matchen slutade alltså med bortaseger för Dam B med 2-1.

Härlig inställning av alla 13 som va med idag, va oerhört gött att se hur vi slet för att få hem trepoängaren till Vimmerby.

Det här var Vimmerby B:s andra raka uddamålsseger, dessförinnan två sura oavgjorda matcher, men laget är obesegrat och skuggar toppen i div 3.

I nästa match möter Dam B HM IS i ett lokalderby hemma söndagen 29 maj 17.00.