Matchnummer: 144103043
Samling:12:00
Raden av matcher utan förlust är bruten, stryk mot serieledarna idag
2020-08-01 21:05
Våra motståndare Hossmo BK ledde serien och hade 13-3 i målskillnad, vi visste att vi är bra defensivt och vi hade chansen om vi var noga i spelet på mittplanen och framåt. Ledning med 1-0 och 1-1 i paus, vi hade dem på gaffeln och bollen på mållinjen men sen en kontring där de får in ett friläge i mål 1-2 som till slut blev 1-3. Vi gjorde va vi kunde för att få poäng

Hossmo BK var ett mycket homogent lag med få goda spelaregenskaper på alla positioner, där de framförallt på mittplan tog kommandet genom deras nr 11/lagkapten som låg bakom allt i deras speluppbyggnad. Vi hade svårt att äga den ytan vilket krävs för att kunna etablera ett tryck mot deras mål.

Ledning 1-0 efter 11 min en bra Hossmoinledning som vi jobbade oss hur. Mero bryter och skickar ut en bra boll till Nimrod som stormar mot mål och skjuter in bollen i nät.  Vi jobbar bra i defensiven men har svårt att hålla bollen inom laget på mittplanen och framåt. Enstaka gånger lyckas vi när illiersnabbe Wael vann boll och löpte och satte Walid i bra läge eller när Wael och Nimrod så när tvingar deras mv att göra ett motläggsmål med de båda, bollen till inspark efter att Wael fått bollen på "kulorna".

1-1 i 33, efter hörna, vi har pratat om dessa situationer att alla 11 VIFarna måste ta ansvar i markering och de tre fria ytorna och att få bort bollen, nu hade vi chansen fyra gånger men till slut kan de från nära håll få in kvitteringen, rättvist? kanske ja ! men onödigt? JA !!

Vår 4-2-3-1 uppställning kommer inte till sin rätt mot deras mittfält så vi byggde om till 4-1-4-1 och trodde på bättre tryck på deras speluppläggare nr 11, det lyckades vi inte med men det innebar däremot att vi blev tryggare med bollen på mittplanen och hade mer pass inom laget

I 2a halvlek gör vi en bra start men fick jobbar hårt i både def och off för att skapa chanser framåt. några distansskott utifrån och skott utanför var det närmaste vi kom. Vi utnyttjade spelarmaterialet maximalt, våra killar slet hårt och solen och värmen tog också extra på krafterna. Hossmo hade färre och färre lägen, i första var de framme mer men nu i 2a var vi säkrare i alla positioner och hade bättre passningar som hade rätt adress.

mitt i en bra period fick Hossmo straff efter en lite omdiskuterad situation, där vi tog onödig risk på helt felvänd spelare. Skulle de ta ledning på straff i 78 min? Edvin i mål kan sin sak och hejaklacken med Elsa som cheerleader manade på och mycket riktigt Edvin gör en jätteräddning på straffen. Härligt nu fick ny energi.

Ny ökade vi vår offensivlusta Linus på topp och Eriol på ymf, mr Rexhepi utnyttjade sin snabbhet ui min 80 och tryckte sig ner mot kortlinjen och spelade in bollen mellan mv och backar där Linus stormar fram och fläker sig och bollen typ 1 cm utanför stolpen, mycket nära ett drömmål. Vad händer sen en minut senare, taskig mottagning av oss på mittplanen och de kan via nr 11 lägga bollen på djupet och i friläge i mål, fasen va tråkigt, men sån är idrotten, målen räknas.

10 kvar och vi börjar chansa mer för att få in en kvittering bla 3 backslinje, vi får några halvbra lägen men deras nr 11 bombar in 1-3 i 89e, ridå.

Seger till Hossmo, vi ska inte skämmas för vår insats de var riktigt bra, vi försökte verkligen prestera, det kan vi inte klaga på alls.

Vi hade tre fokuspunkter inför matchen:

1. Attityd, började lite sömnigt men blev bättre

2. Löpvilja, här nådde vi inte toppbetyg, OK för def jobbet, men offensiven kan vara mera sugna på att löpa oss till bra positioner för att få bollen och komma till avslut

3. 7-8 avslut per halvlek, där saknades 3-4 avslut per halvlek, det kan vi lätt få till i nästa match om 2 v men då krävs mer av löpviljan och säkrare pass på mittplanen och framåt

Hade vi klarat av at sätta CHECK på punkt 1-3 på alla spelare hade matchen förmodligen fått en annan bild. Vi är 15-16 år och i utveckling så vi tar ett steg i taget, vi vill lära oss mer och tar vi till oss all kunskap som ledare ger oss och håller vår höga fysiska kapacitet så blir hösten riktigt kul.

I dag hade vi några spelare som nådde bra höjder och det va Mero-Ahmed-Edvin-Nimrod. I övrigt jämna insatser där vi kan spetsa till det med pass-mottagningar och blick för val av väg med bollen.

Nu träning måndag-tisdag 17.30 gamla vanliga tiden och extra träning torsdag.