SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Vimmerby IF B
3 - 4
Färjestadens GOIF B
Vimmerby IF B3 - 4Färjestadens GOIF B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 30 april, 12:30
Plats:Arena Ceosvallen 1, Vimmerby
Tävling:
Matchnummer: 142202016
Bra hemmapremiär men bara nära poäng mot Färjestaden
2023-05-07 23:27

Trots 1-0 ledning och bara matchinledning med bud på 2-0 så vände ölänningarna och vann med 3-4, det som avgjorde va deras kvicka forward som gjorde alla fyra målen 

Att fasta situationer är viktiga visade vi i dag, första hörnan som vi får skruvar Hilda in fint mot första stolpen där mv får problem med att fånga den så Vera kan ta in returen och stöta in 1-0, därefter hade vi bud på fler mål framförallt på vår högersida där Reta Hanno firade stora triumfer med att dribbla och springa sig till bra inläggs- och pass-lägen. 

 

Mitt i vår press fick de en omställning på oss som deras snabbe forward han upp och kunde stöta in i mål. Strax innan paus kommer även 1-2 och 1-3 på snarlika mål där de jobbar sig in i straffområdet och deras forward kan prickskjuta in bollen, både gångarna vid stolproten utan chans för Ida i målet. 

 

Vi kände att vi kunde hota dem i 2a och försökte bygga om laget lite för att få mer tryck framåt och det fick vi men trots det kunde Fgoif effektivt kontra in 1-4. Kujtese Rexha som va hemma från studierna i Östersund dribblade sig starkt förbi på vår högersida och tryckte in bollen hårt in framför målet där Tessa på sedvanligt manér kom och forcerade in 2-4 snyggt och välförtjänst. Vi jagde vidare och fick frispark från 26 meter som Kujtese skjuter så mv räddar till hörna. Ny frispark nån minut senare från 18 m och den dunkar Kujtese in nästan i krysset, urläckert !! Nu la vi gasen i botten för en kvittering men lyckades tyvärr inte med den insatsen men vi försökte så gott vi kunde. 

 

Bra betyg till Ida Nyman i målet förutom en straffräddning också en massa andra räddningar. Kujtese Rexha va också vass på mitten och jobbade hårt för laget och är svår att ta bollen ifrån....du får komma hem fler gånger innan sommaren Kujtese !

 

Laget idag får bra betyg och vi jobbade efter den speltanke vi bestämde innan matchen. 

 

Ida Nyman-Hilda Svensson-Jonna Söderberg-Klara Arrbrant-Julia Johansson-Reta Hanno-Kujtese Rexha-Minea Snickars-Vera Andersson-Tessa Svensson-Matilda Älvehag-Smilla Thelin-Elllie Larsson-Stina Johansson-Alicia Lundgren-Stina Lamberg Fjällgård

 

Ledare: Budo-Frida-Vickan


<< Tillbaka