SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Tjust IF FF B
2 - 1
Vimmerby IF B
Tjust IF FF B2 - 1Vimmerby IF B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 13 maj, 19:00
Plats:Tjustvallen 1, Gamleby
Tävling:
Matchnummer: 142304018
Samling:17:45
Kampfyllt och mycket välspelat, tyvärr förstörde en hörna kvällen, Tjust vann med 2-1
2024-05-14 00:02

Gräsmatch på Tjustvallen i Gamleby, vi gör en fantastisk inledning av matchen och första kvarten äger vi rejält, va bara målen som saknades då. 

 

I mitten av halvleken kommer Tjust tillbaka främst pga att de bytte in Jennifer Ilhammer som gav dem rutin och genombrottskraft. 

 

Sista kvarten av 1a har vi åter tagit över och vinner mittplanen och skapar lägen igen, jag tänker på Tessa i flera lägen, Salamas volley och Matildas fina hörnor och frisparkar in i rätt yta. 

 

I denna period kommer vårt ledningsmål när Jonna bryter fram och smeker fram Tessa i friläge som rundar mv och rullar in bollen i nät efter 40 min

2a halvlek blev mer kampfyllt än 1a men vi är starka rakt igenom även denna halvlek. Vi gör vår bästa match får året rent spelmässigt:

 

1. Vi hade en målvakt i Ida som storspelade där vi mindes dubbelräddningen på Ilhammars skott och retur=mäktigt som fasen, va nog det grymmaste jag sett i år i målvaktsväg alla kategorier

2. En backlinje med Matilda-Jonna-Minea-Ellie (Issa in 60) som står rätt och gör rätt i 90 minuter, de hanterar Tjusts genombrott på ett bra sätt, väljer bra uppspel och varierar och fyller på framåt vilket jag propagerat länge för. 

3. Mittfältet som garanterat är seriens yngsta bara 15-16 år Stina LF-Mona-Salama men spelar så rutinerat att man tappar hakan och var så kloka och smarta och vann så mycket boll och uppvisade ett sådant hjärta och lyfte laget med detta spel. Dessutom flera goa framspelningar

4. Forwards som hotade Tjust i flera av planens offensiva korridorer, vi tryckte in bra tidiga inlägg, vi kom till avslut med dessa  smarta  lirare Julia (Erza in 75)-Tessa-Stina (Sanna in 45) alla tillförde starka dimensioner till vårt offensiva spel. 

 

Vi hade fokus idag på att vara energiska  och det va vi verkligen. Surt att få en uddamålsförlust när vi gjort en så bra 90-minutare där deras kvittering kom efter ett bolltapp på mitten och sen ett friläge i minut 52 min. Deras segermål kom efter en hörna i 61 min, vi såg ut att få bort bollen men en sista benskyddsträff får bollen att försmädligt hitta in i nät på nåt konstigt sätt. 

 

Matchen kunde lika väl ha vunnits av oss, tror inte det är så många runt planen som skulle motsagt sig detta tror jag. I minut 89 har vi en dessutom en boll i stolpen av Tessa, oturen grinade oss i ansiktet där. Sen är ju all bollsport så att målen räknas så det kan vi ju inte ta ifrån Tjust

 

Vi tjurar och surar lite på väg hem men imorgon tisdag när vi vaknar har vi tänkt på alla de punkter vi va överjävligt bra på i dagens match. 

 

Jag gillade verkligen vad jag fick se idag BRAVO TJEJER !!

 

 

Ledare idag var Budo-Vickan-Janne-Tuva

 

ps denna snöpliga förlust ska nästa motståndare få fasen för..................


<< Tillbaka