SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Västerviks damfotboll IF B
5 - 7
Vimmerby IF B
Västerviks damfotboll IF B5 - 7Vimmerby IF B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 27 maj, 19:00
Plats:Karstorp 1, Västervik
Tävling:
Matchnummer: 142304028
Samling:17:45
Till slut kunde vi stänga ner matchen mot Västervik, 7-5
2024-05-27 23:07
Viktig bänk som kom in och förändrade och Veras fem mål som definitivtv avgjorde matchen

7-5 seger efter 3-2 i paus. Kanske kul att se på som åskådare hände ju massor i båda riktningarna men som tränare/ledare för respektive lag var det en pärs. Båda lagen svajade i sitt spel men hade definitivt vassa avslutare. 

 

Skönt att ta hem tre poäng till Vimmerby och fortsatt ha tätkänning, alla i laget kände  efter matchen - puh va skönt men vi kan betydligt bättre !

 

 

Vi hakar nu på de 3-4 lag som kommer få spela kvar i div 4, övriga får lämna serien. För 2025 kommer det bli en serie till nämligen division 5 allt för att göra den regionala damfotbollen jämnare och bättre. 

 

Derbyna duggar tätt i denna div 4 damserie. Idag Västervik och kommande måndag nya BOIF borta. 

 

Vi startar bra och få fart i spelet på mittplanen och hittar snart också målet, men Vvik bitar sig fast i matchen och ger aldrig upp. 

 

Vi har problem med spelavstånd och att få adress på passen, vi är inte dåliga men alla tycker i paus att vi kan göra det bättre TILLSAMMANS och mindre ensamaktionen. 

 

Vi bestämmer oss om en ny matchplan i paus och att äga mittplanen och va klokare där med passen. Där vi fick nu träff och insticken till forwards och framrusande mittfältare blir klart bättre. 

 

Men trots stort bollövertag och två bollars övertag så kan Västervik både reducera och kvittera. Vi gör några byten som slår väldigt bra och poff en klackpass från Stina J till Vera i friläge och vi tar åter ledningen. 

 

Supersubs eller matchavgörare sin kom in från bänken idag va:

- Ellie som kom in på vb i 55 min och va klok och lugn som en filbrunke

- Stina som bytte av Vera som cf efter 58 min och va hett som en kamin och ville mycket både skott och bra aktioner

- Isabelle som bytte av Julia som yfw efter 58 min och jagade skiten ur sin motståndare, stort sus och jubel när hon försöker göra en bicycleta inne i moståndarnes straffområde, friskt vågat hälften vunnit, sånt inger respekt och skapar go känsla i laget

 

Annars sticker ju Veras 100%iga avslut ut ordentligt, tror alla avslut i friläge satt och sen ut efter min 58 på direktiv av a-ledarna men in igen efter skadekänning på Reta och körde 8 min till och nätade två ggr till, det är klass !!

 

Sanna gör sina bästa 90  minuter som deras backar fick fullt sjå att hålla ifrån , låg bakom många farligheter och blev också nerriven i friläge som sen Vera straffsköt in. 

 

En sekvens som också etsat sig fast på nåthinnan var när 5-6 minuter återstår och Västervik kontrar för recuedring iett 5 pers mot endast 2 VIFare  och Salama bara kliver upp och bryter frilägespasset och kontrar upp i banan, sånt bara älskar jag att se....resolut och rejält. 

 

Hur som helst, slutsats klar, vi njuter av tre poäng och att vi va kliniska i lägena idag, inte mycket som missades utan det blev nätkänning när vi hade lägen.  Däremot kände alla på sig både i paus och efter att vi kan betydligt bättre och vill och kan bli stabilare över hela planen. Vi jobbar på det i veckans träningspass och ser redan fram mot nästa derby BOIF nästa måndag. 

 

Laget

Ida

Mathilda-Minea-Salama-Reta ut 67 min

SLF-Mona-Kujtese ut 55

Julia ut 58 in 68 - Vera ut 58 in 67 ut 75 - Sanna

supersubs/matchavgörare Issa-Stina-Ellie se ovan text

 

ledare: Budo-Vickan-Tuva-Alicia-Janne

 

 

 

 


<< Tillbaka