Samling:18:30
Stark upphämtning, femte raka utan förlust
2021-09-01 23:28
Ahmed Ibrahim målnickare till 1-2 och bra back i hemmalaget

VIF J18 är en stark enhet, defensivt resolut och tight, offensivt har det tidigare varit måltorka i 180 matchminuter efter två raka 0-0 matcher.

Idag i ett svagt elljus som kommunen inte har koll på (hälften av lamporna ur funktion) låg VIF laget under med 0-2 i paus men kom ut som ett nytt lag i 2a och både reducerade och kvitterade och jagade frenetiskt ett segermål, nära va det men målet kom aldrig mer än nära.

Starkt ändå mht hur matchen va i 1a halvlek

Frågan till VIF-laget innan matchen var så här från lagledningen:

- Vad är nyckeln till seger och bra spel?

Alla fick säga vad de tyckte, många kloka och bra saker sas men Mohammad Idris satte huvudet på spiken när han klämde ur sig "Att skjuta in bollen i målet", rätt men frågan va hur vi tar oss dit.

Ledtrådarna va 0-0 mot Tenhult hemma (1 målchans) , 0-0 Myresjö borta (0 målchanser).

Svaret va att vi måste va lika heta, bestämda och starka som vi är i eget straffområde i motståndarnas skapar vi fler chanser och får möjlighet till att näta. Ända sen förra året är målet att nå 7-8 avslut per halvlek, det är inte ofta det skett och i de sista två matcherna hade vi haft 1 målchans på totalt 180 spelade minuter. Bättring efterfrågades och fick vi vad vi ville?

Jodå i första mer tryck framåt och totalt fem bra lägen antingen skott över i bra läge eller mv-räddning eller en ribbträff. I andra rena anfallsorgien med tryck mot deras straffområde.

Vad var orsaken? förmodligen en kombination av att vi i pausen pratade om att täta ihop pressspelet plus att löpa mer i offensiven, dvs fler spelare som maxlöper fler gånger.

Matchen var i ruggigt högt tempo och IK Vista var faktiskt ännu bättre denna match än förra i våras då vi förlorade med 5-1, även domaren hade svårt att hinna med i tempot och spelvändningarna och missade därför lite sena tacklingar vilket drabbade båda lagen lika hårt, men kändes lite onödigt, viktigt att stävja hårt spel tidigt i matcherna som domare annars kan det bli konstiga situationer och mycket tjat.

Matchtempot tog ut sin rätt i 2a,, vi såg 3-4 bortaspelare som fick krampsymptom och två som blev skadade, i hemmalaget trummade vi på men Aziz fick kliva av i mitten av 2a efter en motståndarfot på sin stortå, Erik med lite känningar i baksidan av låret där vi inte äventyrade något och tog av honom direkt med ca 25 kvar, men först hade han förtjänstfullt skarvat in kvitteringen.

0-1 slummässigt mål som dök upp ur tomma intet efter lite flipperspel med bollen i vårt straffområde, onödigt kändes det som

0-2 spelvändning och en crossboll som deras ymf tog ner på bröstet ochsen loppsköt in 0-2 till bortalaget. Klassmål

Målen speglade inte matchbilden, Ik Vista va bra men samtigt toppspelade vi inte i 1a men skapde ändå tillräckligt för att kunnat ha oavgjort i paus.

1-2 Hörna Walid på bortre ytan där Ahmed nickar in bollen

2-2 Inkast av Arvidsson, nick av Linus och volleyskarv av Erik och bollen seglar över deras långe mv. Långa var hela deras lag kändes det som men typ Erik som är lång kändes liten bredvid deras jättar som var 5-6 till antalet.

Laget idag

Linus PH, bra i spelet med bollen i handen, målen inget att göra nåt åt

Arvidsson fortsätter spela bättre och bättre

Mero , inte en enda missad nickduell

Mahmoud , föll bra på tillslag och kunde samla in bollar som gick förbi Mero och de andra i backlinjen

Ahmed, kanske bästa matchen i år, var nära ett rött i mitten av 1a, men domaren missade den (också)

Jonte J, efter några bra inhopp fick han idag starta, gick galant, tröttnade lite i 2a så bytet kom lägligt

Chrille, mer konstruktiv i uppspelen idag än tidigare, det vill vi se mer av

Aziz först innermitt men därefter ymf där han fick mer boll och kunde hitta pass och inlägg, otur om skadan är värre än vad den såg ut att va, morgondagen får utvisa

Walid, växlade från ymf till mf, nära mål med ribbträff och frispark

Erik slet hårt idag och fick till slut utdelning

Nimrod, idag forward men fick inte till det som vi brukar se honom annars, kommer nog i nästa match

Khalil, piggt inhopp, ger hopp om en bra höst

Kamiran, comeback efter 3-4 år, är vältränad och säker med bollen, vi får jobba med tempot framöver

Jano, avlastare el avgörare, tillför energi och utmanar alltid, viktigt med de som alltid ger 110% vid sina inhopp, det förändrar matchen och ger oss möjlighet att göra fler mål som ger fler vinster.

Alkind, ingen speltid idag, men det kommer, med tanke på att matchbilden slog över till oss fanns det heller ingen anledning att göra fler byten.

Linus haft besvär med benen sen söndagsmatchen med B, men repade mod efter 32 min i 1a och öste sen på, svårstoppad, men vill se fler skott Linus!

Nästa vecka ingen J18-match däremot får vi bemanna B-laget (söndag) och 05/06-laget (fredag-tisdag-torsdag)

Tack för allt grabbar, ni gör oss än mer stolita,men erkänn att det är roligare att vinna än att ta poäng på oavgjort.