Vi tränar tillsammans med dam U och träningsrns ligger i kalendern. Skicka alltid återbud i SMS-gruppen!
Fredag 16.30-18.00 Fotboll bollhallen

Victoria Lundgren 0730669151
Första matchen för nya laget F09-10
2024-03-29 22:33

Näst intill perfekta fotbollsförhållanden bjöds det på i Rimforsa idag. Vårt nya kombinationslag F09-10 spelade sin första match tillsammans. Lite förstärkta av Felicia i mål, Ellie och Mona.

Vi började i lite lätt motvind och fick inte riktigt positionerna att stämma första 10 minuterna. Vilket är helt förståeligt när man inte tränat eller spelat tillsammans tidigare.

Men ett gäng tjejer med stort individuellt fotbollskunnande och bra snack på planen löste både spelytor, presspel och centrerat försvarsspel efter hand.

Vi skapar en del halvchanser och efter 30 min löper Sanna ifrån sin försvarare och placerar in 0-1 vid främre stolpen.

Vid en omställning tappar vi lite markeringar och RIK gör 1-1.

Men precis innan pausvilan gör Sanna en ny rush och efter en stolpträff får Amanda öppet mål och placerar in 1-2.

Bra synpunkter från tjejerna i paus och vi bestämmer oss för att fortsätta trycka fram med mycket folk offensivt och stänga igen mellan våra lagdelar i defensiven.

Vi skapar ett flertal frilägen och vassa chanser, vilket är viktigast. Målen kommer att komma om vi bara fortsätter löpa och hitta rätt ytor.

1-3 trycker Stina in från nära håll efter en fin hörna från Amanda.

ALLA ska ha beröm idag, där Olivia gör sin första match någonsin, några sin första 11 mot 11-match och vi som lag vår första match tillsammans! Grymt jobbat!

Laget:

Felicia, Hilma, Mona, Issa, Alice, Olivia, Sanna, Stina, Ellie, Elma, Amanda, Stephanie, Pixie,

Referat: Vimmerby IF - IFK Västervik
DM F08 VIF - IFK Västervik
2023-05-05 22:34

Efter flera flyttade matcher, byte av konstgräs och en otroligt långdragen kyla var det äntligen dags för match.

IFK Västervik stod för motståndet i DM s första omgång och vi börjar matchen helt enligt planen att få med samtliga spelare i spelet.

Vi har bra och positivt snack, hjälper varandra och försöker att hela tiden behålla bollen inom laget med kloka passningar och rörelse utan boll.

Våra ytterbackar kan ligga högt och brett i uppspelen, vilket gör att vi snabbt kan spela upp bollen och gå till anfall via både kant och mitt.

Vid bolltapp är vi snabbt tillbaka i rätt yta och vinner tillbaka bollarna.

Vi har ett flertal bra chanser att ta ledningen och tillslut trycker Stina J in 1-0, efter en målvaktsretur (som dock borde varit avblåst för huvudskada).

1-1 kommer ganska omgående efter en snabb omställning, där vi tappar lite i våra positioner.

Saga gör flera fina ingripande under matchen och är alert.

I andra halvlek minskar våra löpningar utan boll, vilket leder till att vi har svårt att hålla kvar bollen inom laget. Vi skapar några bra chanser till, bla en stolpträff, men vi börjar slå långt och tappar det fina spelet från första halvlek.

1-2 kommer efter en hörna som studsar chansaktigt och in i mål.

Vi försöker få till lite tryck mot deras mål under sista minuterna, men tyvärr ingen kvittering.

Vi ledare är så stolta över det vi ser er prestera, ffa i första. Allt som vi tränat och pratat om de senaste veckorna visade ni upp.