Plats:Övrig plats
Herr U hade seriestart mot DSK borta
2021-08-08 20:45

Derby i serieupptakten slutade 3-3 efter 0-2 i paus.

Lagom till matchstart kom åskvädret och skyfall, men vilken första halvlek vi gjorde, i 2a inte lika bra så vi tappade till underläge 3-2 men Nimrod frälste oss med ett skott i krysset i slutminuterna

Skyfall och åska i matchinledningen fick ingen effekt på vår matchstart, vi tog genast kommandot och förde spelet och skapade hot mot DSK målet

Snabba förflyttningar av boll och flyfota spelare fick DSK att bara försvara sig.

0-1 frispark av Walid Hassan i rätt yta framför mål där flera VIFare ska dyka upp, Elias Hallingfors var först och forcerade in vår ledning. Innan dess hade vi haft flera lägen genom Linus Hillström och Walid Hassan

0-2 Linus Hillström sprang sig fri och rundade målvakten och rullade lätt in tvåan.

Därefter flera bra lägen bla revs Linus ner i friläge från höger, straffen strax utanför stolpen.

I paus snack om att fortsätta med våra bra passningsalternativ samt välja fler uppspel förbi mötande mittfältare för att hitta vår forwardsmottagare och/eller off mittfältare.  Samt få till fler spelvändningar via innermittarna eller forwards.

Vi börjar 2a bra sen tappar vi och faller in i DSK-tempot och får svårt att vara kloka och beslutsamma med bollen, detta utnyttade givetvis DSK 1-2 vi missar en bollmottagning och de får friläge , 2-2 vi slår felpass på  mitten som de får omställning på. 3-2 på straff så på fort tid vände matchen.

Nu samlade vi krafter och valde bättre val på planen för att hitta framåt, men fick sällan till det framför deras straffområde, Linus på väg igenom men fick inte väg skott, flera skott utanför. Nimrod ville verkligen vara målsytt idag, bra uppspel på vår vänsterflank och Nimrod får bollen vid mittlinjen avvancerar framåt vinker inåt i banan och glider och snabbt förbi en DSKare och en till och sen skott rätt upp i bortre krysset, wow vilket mål

3-3 slut, nöjda poänge som matchen utvecklade sig men inte som helhet, vi gjorde en för andra dålig halvlek, känslan är att vi skulle avgjort matchen i första. Men är en lärdom som vi tar med oss att alltid ha fokus i 90.

Idag hela 10 spelare från P04-05 som alla hade 60-90 min i kroppen från igår då de snyggt slog J Södra borta med 4-3, ref om den kommer under kvällen. Flera av dessa 10 gjorde seniordebut och kvitterar alla ut bra betyg. Vi kommer växa under hösten, stor potential i det yngre gardet,

Störst plus idag till Elias Hallingfors, Mero Juma, Linus Hillström och Walid Hassans 1a.