SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Västerviks FF
2 - 3
Vimmerby IF
Västerviks FF2 - 3Vimmerby IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 30 juni, 19:00
Plats:Karstorp
Tävling:
Matchnummer: 144103039
Samling:18:00
P04 tog en fin skalp, seger mot seriefavoriten
2020-06-30 22:37
"segergänget"
3-2 seger borta mot Västerviks FF är en fin merit, VFF är definitivt ett av tre lag som kan vinna serien. 2-2 i paus efter 1-0 ledning men 1-2  i mitten av första. Segermålet kom med 17 min kvar av matchen. Rättvist? Finns alltid två versioner av en match, men vi skäms inte för att säga att vi va bra och vann med vilja och kvalité

Vi visste att vi skulle få möta ett lag med bra spelare och höga kvaliteter, det fick vi erfara i mars när vi mötte dem i Vimmerby på konstgräset i en tidig träningsmatch. Då vann VFF med 2-0.


Nu hade vi en matchplan där vi ville vinna den matchvinnande ytan dvs mittfältet och ha fart i de vi kallar matchavgörande ytor, dvs korridorer och straffområdet. VFF förde spelet och vi kände på dem lite i början, men sen fick det va nog tänkte vi...………. vi fick till det rejält inne i mitten "matchvinnande yta" de som vinner mittfältet rike vinner oftast matchen, så blev det till slut även denna match. VFF spelade tekniskt och snabbt men vi va alltid fler än dem centralt i banan och gjorde det svårt och stressigt för dem, sen flyttade vi över suveränt i backlinjen när de ville spela diagonalt genom vårt försvar.


1-0 inkast från Lukas som Arvidsson skarvar vidare till Walid som får fram bollen till Nimrod som lyfter in bollen i bortre hörnet via målisen fingrar. 1-0 och vi fick en energiboost av det. Arvidsson hotar ideligen på offensiv planhalva och Hillström va kvick in i luckorna mellan backarna.


Vi slarvade en aning runt eget straffområde, vilket straffar oss, både gångerna blir det mål, först lite taffligt vid ett inkast och efterföljande inlägg, sen för kort pass i mitten som VFF snappar upp och nätar på. 1-2, vi pratade om dessa situationer i pausen och va konstruktiva och lösningsorienterade och tog till oss instruktionen och i 2a fanns det inget sånt i och omkring vårt straffområde, bra gäng det här P04 lyssnar och lär sig mycket nytt vid varje match och träning.


Som sagt Jonatan Aarvidsson löpte kopiöst och satte press på deras målis vid ett hemåt pass, där stressar Arvidsson hårt och får till ett motlägg som går stolpe in, snyggt och skönt precis innan paus.  Linus hade även ett friläge som deras mv gör en kanonräddning på. Glömde att VFF hade en straff i första efter en hans som är tveksam, rättvisande nog tog straffen i stolpen och ut, tror Edvins mv.arbete skrämde skytten :-)


Paus och snack om att ta ansvar i och omkring första 1/3delen och sista 1/3delen. Vi ville mycket och utnyttjade spelarmateerialet på bästa möjliga sätt, alla tre av fyra fick speltid i 1a och i paus in med den 4e. Många byten även i 2a för att få matchsituationerna till vår fördel.


I 2a är spelbilden den samma, VFF vill mycket och vill hota i mitten , men där är vi övertaliga så antingen fångar vi in bollen eller tvingar fram skott långt utifrån som blockas av försvaret eller fångas in lätt av Edvin i målet.


När vi fångat in dem i säcken är det fart och enkla pass till forward eller ymf och sen tryck framåt. Våra yb och mb läser ofta spelet bra och kliver fram och bryter deras uppspel på deras forwards.


Några omställningar med skott på mål blev det för oss och några precis över. VFF då, jo de ville  verkligen vinna och satte oss under press  men kom inte till så många lägen i 2a, eftersom vi spelade så uppoffrande i och omkring vårt straffområde. Vi ledare såg på ansiktsuttryck och ögon på våra spelare att de va taggade och verkligen vill försvara sig till sista droppen svett och blod var ur kroppen.


Vid en av våra kontringar är Eriol framme och får till ett närskott  som mv räddar men bollen går till Linus Hillström som volleyn bombar in 2-3 målet i nät som sen visar sig vara segermålet. Va drygt 17-18 min kvar då, sen försvarar vi oss heroiskt, fanns flera moment som visar på den energi vi hade idag, Bla när några spelare vill byta men Budo ser på Ahmad och Christoffer att de är inne i värsta "segerflowet" och ropar in att de har krafter att jobba med, "vi tror på er, kör".  Eller när Mero från kramp och ledningen ville byta för att få in fräsch Arvidsson, men Mero ropar NEEEEJ, JAG KAAAAAN !!, och mycket riktigt Mero höll sig från fler krampsituationer och tillsammans med Mahmoud var kittet i försvaret.


Domaren blåser av efter 90+ och vild glädje i bortalaget, vi vinner tillsammans, vi spelar oavgjort tillsammans och vi förlorar tillsammans (men det ska dröja länge innan det sker.... :-)  eller hur killar?)  idag 15 spelare som TILLSAMMANS gör en så förbannat bra match både defensivt och offensivt, alla tillför lagt något, alla va uppe i 90-110% av sin förmåga och då blir det resultat, vi bra mot Högsby förra veckan men där var vi för få som va uppe i närmare 100% och då blir det svårt att få till matchen till det man vill.


Sång och dans och lagbild som fortsätter i omklädningsrummet.Segrande och jublande spelare i dagens trupp


Edvin, allt bra, lugnt och säkert, inkl spelet med fötterna

Eriol, liten comeback, så ut att kul och vi hoppas han kör i höst, kraftfull och snabb

Mahmoud, en maskin som alltid levererar

Mero, idag va det den rätte Meri vi fick se, bestämd, stark och klok

Lukas, hittills i vår har jag inte sett nåt lag ha en sån yb som är komplett och har alla verktyg en modern yb ska ha

Jonatan Johansson, överraskar aldrig utan man får alltid det man begär av herr J.J, oerhört tacksam att ha i ett lag

Christoffer Borsiö, fantastisk i de defensiva mittfältsrollen, gigant i det defensiva arbetet

Nimrod, mål är alltid gott att göra och va idag mer aktiv än sist

Jonatan Arvidsson, matchens gigant, verkligen ägde den offensiva planhalvan, vilket arbetsradie

Walid, bästa matchen med P04, slet även hårt i försvarsspelet

Linus Hillström, kvick i vändningarna och snabb som attan med bollen, här fick VFF slita för att få stopp på "Speedy Hillström"

Marcin, vilken kille, fick olika uppgifte runder matchen och går in och gör det förbannat bra, framförallt som ymf i 1a. Riktigt på G efter skadan som höll honom borta hela 2019.

Alkind, på väg tillbaka och fick speltid i både halvlekarna, fulltränad kommer vi ha grymma uppspel med precision

Khalil, spelade 12 min i första och 27 i 2a båda som ymf, med bollen säker och funktionell.

Ahmad Ibrahim, kom in paus som hb och tokdominerade mot sina motståndare, tror inte de gick förbi oavsett om de kom e-2 eller 3 mot Ahmad, säkra och bra valda uppspel.


Stora applåder från era ledare idag: Budo, Karin och Peder och tack till våra chaufförer, vi tror de är lika lyckliga som vi va över matchen.


Forza VIF
<< Tillbaka