SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Emmaboda Komb.
5 - 1
Vimmerby IF
Emmaboda Komb.5 - 1Vimmerby IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 21 augusti, 19:00
Plats:Simhallsplanen
Tävling:
Matchnummer: 144103055
Samling:16:30, Ceos
Tuff bortamatch för VIFs P04
2020-08-27 23:13

Mycket lastbilar och annan tung trafik på vägen så vi blev sena till arenan. Inte optimalt men vi fick en svår inledning av matchen men jobbade oss tillbaka, sista halvan av 1a va vi riktigt bra. 2-0 i paus som blev 5-1 innan domaren blåste av i 2a.

Några mål va lite enkla där vi tar fel beslut i defensiven eller i speluppbyggnaden. Men fanns ändå flera ljuspunkter under matchen

Kunde stått 1-0 till Emmaboda Komb redan efter 1-2 min men domaren missade att Alkind reflexräddade på mållinjen efter en hörna. Abbe gjorde flera räddningar inledningsvis. Vi fick en svår inledning de trycker på med fullkraft och vi står felvända i speluppbyggnaden och väljer svåra passningsalternativ bakåt eller rakt i sidled som ger motståndarna stora fördelar mot oss, men vi lyckas justera delar av detta under sista 20 av 1a halvlek. När vi kan spela loss bollen med 2-3 enkla pass från back via ymf och innermitt för att sen hitta ymf eller forward med ytterligare nåt pass då är vi bra. Beroende på motståndarna som var välväxta, starka och snabba plus med bra tillslag kom vi i underläge när det blev duellspel.


Under resterande del av säsongen till mitten av oktober ska vi nöta på sådan detaljer så vi blir trygga även när vi satta under press. kan vi spela ur pressen så flyttar vi stressen över till motståndarna.


1-0 efter 18 min vi slarvar i uppspel som sker rakt upp i mitten där EIS kan bryta och sätta ner bollen bakom yb som väljer att göra en svår högspark istället för nicka bort den enkelt, detta friställer EISare som spelar in till hemmamål


Vi spelar nu bättre men de utnyttjar sen en markeringsmiss till 2-0 innan paus.


I paus snack om att spela mer enkelt och tryggt och se till att ha spelet framåt i vinklar inte bakåt. Vinner vi mitten ska vi försöka vända med bollen och motsatta sidan för att där sätta full fart med ymf eoch/eller yb för att rusa fram mot straffområdet.


Vi knyter näven och går ut i till 2a, deras rappe höger ymf snurrar med och till slut är han för kvick i sidledet och domaren dömer straff. Den räddar Abbe men returen går ut till framstormande EISare som rakar in biollen, Som vi ser från sidan rusar EISare in i straffområdet innan straffläggaren sparkat till bollen, de va flera meter in vilket är ett regelbrott som de tog fördel. Inget att bry sig om men det tog lite luften ur oss och det redan efter 2 min av 2a.


Abbe fortsätter att göra bra räddningar.

Försvaret fick slita hårt för att freda det egna straffområdet.  Mittfältet fick jobba hårt över stora ytor på den ytterst fina gräsmattan, elljuset var på hela matchen.


Vi hänger inte läpp och tjurar utan gnuggar på för att få till en scenförändring.  Trots flera försök få vi svårare att nå fram till avslut vilket va bättre de sista 20 min av 1a.

4-0 lobb från 20m snyggt

5-0 skott från kanten, klassavslut


Skulle vir göra nåt mål, illersnabbe Wael visste hur man gjorde, mycket löpningar satte press på deras backar, han snappar upp ett felspel, rycker förbi första mb och tar sen den andre mb i nästa steg, i friläge med mv rakt frammeifrån gör han som Messi rullar in de snyggt i nät. Snyggt som attan och visar att "spring i benen" alltid lönar sig.  Bra Wael


dagens lag

Abbe i mål, hade mycket att göra och gör en bra debut, mer träning ger mer rutin

Alkind, utmaningarna med boll man mot man fixar han galant, frispark och hörnor blev också bra. Skulle ha fått straff emot sig och ett gult för sin hands på mållinjen

Arvidsson, tror ingen tog sig förbi Jonatan nångång idag. Jobbar öve stora ytor men är ändå rätt tillbaka när han behövs i def

Mahmoud, styr backlinjen med bravur, vi ska träna tillslag så dina längre pass får bra precision.

Ahmed, fick en snabb o teknisk ytter mot sig, efter en knackig inledning sen kom han tillbaka med besked.

Khalil jobbar mer rätt i de defensiva ytorna, bör ta för sig mer offensivt kommer säkert redan i nästa match

Nimrod, hade problem i position första kvarten men var sen en av våra bärande spelare när vi spelade som bäst

Walid, vill massor och har potential, Budo o Walid ska snacka mer om var han ska agera som ymf och forward, vad som behövs för att lyckas och utvecklas. Är ett råämne som vi ska förädla för framtiden

Wael, vilken löpmaskin, fick göra mål och det va han värd

Lukas Brodereus, teknisk och snabb med boll, många bra aktioner, vi ska bara finjustera med var och hur agera i uppspelsfasten i zon 2-4

Lucas K, varit borta pga höftskada med var tillbaka och lirade 20+10 min, såg inte ringrostig ut, är skönt att ha han tillbaka i laget efter 3v vila

Traste började som def mf och avslutade som hb, årets första match med 04orna, klok och stark

Crille Borsiö, efter 23 min spel tog vi bort en av våra 2 def mf för att flytta upp med en forward till, då fick Crille bekänna fårg som ensam def mf, klarade det galang

Casper Kindman, comeback, inte lirat sen 7-mannatiden så minst 4-5 år sen, har nu tränat i 3v och ser intressant ut, besitter mycket som man behöver ha i sin verktygslåda, kommer säkert vara mer aktiv i både def och off framöver när han får lite mer matchvana.

Eriol, sparsamt med speltid 22 min i 1a sen 15+5 i 2a, tillförde det vi ville i 1a, fart och tuffhet med ett bra skott, kom bla i ett kanonläge sen Walid släppt ut bollen i bra läge, men mv räddar till hörna.


Nu väntar en ny bortamatch redan på lördag mot Färjestaden, vi laddar om batterierna och fyller på i depåerna. Avresa kl 10, match kl 13.

Vi grillar efter matchen innan vi åker hem, Budo tar med tjocka grillade korvar som han bjuder på, vill ni ha nåt annat med er också så ta med själva.


Tron på oss själva får vi aldrig överge, jobba tillsammans och fortsätt peppa varandra i både med och motgång.


Lyssna på råd och tips från ledare är viktigt så vi kan bygga upp en bra kunskapsbank för att ha mer att luta oss mot när det lite tungt vilket det kan göra då och då.


God natt alla i laget och hoppas mamma Arvidsson läste detta innan det var dags för nattsömnen. Skribenten har lite annat VIF jobb att göra innan det är dags för bingen . Ha det bra alla VIFare.


<< Tillbaka