SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Färjestadens GoIF
0 - 3
Vimmerby IF
Färjestadens GoIF0 - 3Vimmerby IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 29 augusti, 13:00
Plats:Tallhöjdens IP
Tävling:
Matchnummer: 144103059
Samling:12:00
VIF-goals on the island, fair results !!
2020-08-29 23:47
vilket vinnargäng ??

Vi va laddade för en match i ösregn, men möttes av ett Öland på bästa sätt, solsken och gött väder men slog sen om till regn men inte hela matchen.


Fokuset va 100% TILLSAMMANS, där vi ville få till alla detaljerna så vi inte jobbade ensamma varken i def eller off, efter en darrig inledning tog det sig och efter Waels förlösande 0-1 var det aldrig nåt snack. VIF tog över och vann med klara 3-0 som kunde vara nåt mål till om vi satt fler av alla de vassa lägen vi hade.

Vi hade pratat ihop oss och visste vad vi behövde vara bra på inför denna match på Öland mot rödsprakande Färjestadens GoIF.


Vi inledde inte alls bra, ok Fgoif kanske inte skapade så mycket lägen men de hade definitivt spelövertaget. Vi hade byggt om laget för att anpassa spelmodellen efter vårt spelarmaterial istället för att tvärtom vilket många lag annars gör.


Med lite jävlar anamma va vi tillbaka, vem gick i bräschen för den vändningen, jo duracellkaninen Wael Ferize som på egen hand stressade fram ett dåligt timad bakåtpassningen som han själv han i fatt och kunde raka in i mål från nära håll 0-1 min 19, Vilket jubel i bortalaget som idag åkte ner med 4 superhungriga avbytare som alla fick gott om speltid (25-70 min/spelare). Nu flyttade vi över energin till oss gulklädda och det kommandot höll vi till slutsignalen, nja nu ljög jag, vi blev lite passiva i minut 76-86 men där coachen skickade ut bud om att ta tag i de individuella insatserna och verkligen gå all-in på alla dueller och press-understödsjobbet.


0-1 i paus och vi pratade om att plocka bort dutt-passen, och alltid tänka "hem-på-rätt-sida" i defensiva arbetet för mf, plus säkra bollhanteringar i uppspelszon 1-2. Alla kände igen detta och lovade bättring till 2a.


Vi matchade vissa spelare på ett speciellt sätt dels med tanke på spelkapacitet och dels med tanke på de taktiska villkoren. Wael fick kliva av efter att blivit helt överkörd efter en kontring, bra spelare får mycket stryk på plan.


2-0 min 53 Lukas Karlsson som nu är tillbaka efter höftskadan slog en bra hörna från höger där bollen går förbi alla men hamnar hos Walid som drar en spelare och lyrar in bollen mot bortre stolpen, vem kommer älgande där och kan volleyskjuta in 0-2 helt oattackerad? Jo Lukas, men hur hann han  dit med tanke på att han slog hörnan själv?


Här dominerar vi totalt och Eriol, Walid mfl hade guldlägen till att utöka ledningen men bolluslingen ville inte in.  


Som vi nämnde i inledningen hade vi starkt övertag fram till ca minut 70 till min 86, där vi blev passiva och inte tänkte rätt utan jobbade en och en istället för ett krigstankat lag som vill göra allt till 100%. Ett bevis på detta va alla frisparkar utanför eget straffområde men framförallt att vi fick 3 varningar under denna era av matchen.


Till slut i 89e min kan Eriol visa klass i ett friläge från halva planen.  


många som var på bettet  ordentligt idag:


Edvin helt felfri och stabil i 90 min

Alkind, såg bra ut men fick lite problem när en kvick spelare som Natti säket skulle vara intresserad av .

Mahmoud, städade av brödsmulorna som Arvidsson mfl tappat där, bättre och mer följsamt än tidigare.

Jonatan Arvidsson, räddar upp massor av chanser. Helt förbannat bra föreläsning.

Lukas Karlsson, tillbaka efter höftproblemet, härt jobb och bra vänster, visade klass på volleymålet.

Ahmed Ibrahim, fick växla mellan att vara ymf och yb, var viktigt som arbetshäst på slutet.

Eriol,, började på ymf men växlade upp som forward och va så nära att göra 3 mål

Nimrod, har stor kapacitet men har ännu inte fått ut allt på planen, känslig och säker högerdoja.

Jonatan J, swiper framför backlinjen , så klok och så enkelt han lirar

Lukas Brodeus, comeback för några veckor sen, bra teknik och med lite mer enkla val av pass o avslut blir det riktigt vasst

Mustafa, kanske en av dem som utvecklats mest under säsongen

Casper, comeback för tre veckor sen och redan bra spel på offensiv planhalva.

 Wael, se ovan, helt underbar i jobbet som forward, betalar sig titt som tätt, tränares dröm är han , hallelujia

Abdulkader Hassan, inlån från de träningsvilliga P06orna, hade koll på allt och alla när han gick in utan större taktiksnack från ledare. Kanske lite onödigt gult kort va det (min 76), men är redan glömt  med andra positiva situationer.

Walid, kanske rent av den bästa matchen i år, idag tillsammans-tänk och inte soloraider. inblandad i 2 av 3 l

Mål idag.


Grymma grabbar hade vi de tre, poängen hem till VIF-huset och vi booztade våra egon lite till vilket är bra sett till utveckling och engagemang << Tillbaka