SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Vimmerby IF
0 - 1
Emmaboda Komb.
Vimmerby IF0 - 1Emmaboda Komb.

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 10 oktober, 13:00
Plats:Ceosvallen
Tävling:
Matchnummer: 144103083
Samling:12:00
Stabil 1a, grym 2a men straffade i 89e minuten
2020-10-10 20:23

0-1 på tavlan speglar inte matchbilden, 0-0 i paus efter lite tam inledning men efter 15 min är vi inne i matchen.


i 2a va vi grymma och hittade ett helt annat flow i uppspelen och va tryggare och enklare i valen av bollbana.


Vi avslutar säsongen på ett bra sätt, jag ser aldrig resultaten som ett utfall på hur vi spelar och agerar. Jag mäter spelar- och lagprestationer på annat sätt utifrån andra slutsatser än resultat. Viktigt för ungdomslirare

17 spelsugna lirare va med i årets sista match, vi ville ha fokus på dessa tre områden som skulle oss ge oss ett bra spel:

- enkla val med boll

- rörliga med och utan boll

- fart in i zon 3 och 4 dvs in i avslutslägena


Fick vi till de tre områdena? Nja till en början gjorde vi många konstiga och svåra val i speluppbyggnaden vilket EIS tog tillvara på och tryckte ner oss mot eget mål. Sen växte vi in i det, främst genom att varje enskild spelare tog sig i kragen och lyssnade på vad ledarna sagt i omklädningsrummet innan match och vad matchcoachen gick ut med under matchinledningen.


Sista 30 av första kom vi in i alla moment bättre och hade några halvchanser, skott över(Alex o Eriol) och nick över (Arvidsson) och Wael som alltid stressar fram nåt läge. Nu blev det bättre, orsak, jo vi valde enkla och trygga val på mittplan så inte våra rappa och tuffa EIS-motståndare kom åt oss.


EIS då? Jo det är ett bra lag med snabba och tuffa spelare, flera långskott men Abbe var på hugget idag och höll nollan hela halvleken, vi minns mest hans tippning över ribban på ett skott från 40 m, inlägg upp mot krysset som han tippar ut till hörna, en hörna som sen boxar bort förtjänstfullt.


I paus prat om fokusområdena igen med mest eftertryck på enkla val, vi ska inte va det enda laget i denna serie som bjuder på målchanser i varje match, det måste vi ha lärt oss nu efter 12 rejäla seriematcher mot bra motståndare som i de flesta fall har spelare med seniorvana.


Hur blev då 2a? jo avsevärt bättre, vi äger mest hela matchen och det ser ut som att EIS började tröttna färre och färre hot kom och vi etablerade ett enkelt, bra och vägvinnande spel på mittplanen och offensivt. Där är jag riktigt nöjd, sen kom vi inte fram i så många jätteheta lägen, men vi är inne och hotar i och omkring straffområdet duktigt mycket mer än i 1a. En klar förbättring där.


En sak vi pratat om är att minimera att spela hem från zon 2-3 till målvakt när vi har full koll på spelsituationen, där slarvar vi en del ännu, även om våra mv är säkra är alla målvakters långa bollar upp på mittplanen 50/50 bollar är ju bättre att vi utespelare hittar enkla lösningar framåt med pass som hotar motståndarna och att vi har en större procentuellt chans att bibehålla bollen i anfall. detta ska träna på i vinter. Tillägg, även elitspelare gör samma generalfel...…..så ni är inte unika där :-)


Många frisparkslägen hade vi i båda 1a o 2a men precis som tidigare i år så träffar vi inte målet, här är en uppmaning till alla, detta går att träna på egen hand, bara att nöta på tillslaget och träffytan. Hur många tusentals träningstillslag tror ni Ronaldo gör på en säsong, tror oavsett va ni gissar så gör han fler, det är bara att fortsätta att nöta på grabbar!! Gäller alla, viktigt inte bara vid frisparkar.


EIS-målet kom i 89e när vi återigen slarvat i fel zon och i fel läge, straffade igen, känner ni igen mönstret? Ja, vi gnuggade på ordentligt efter det, domaren hade +3 på sin klocka så vi skapade faktiskt några lägen efter hörna och inlägg, närmast va Nimrod som volleysköt mot krysset men en back lyckades nicka bort den till ny hörna. Surt sa räven....


Summerar vi säsongen så vill jag säga följande:

- natt och dag från hur ni va som lag när vi drog igång träningen i januari dvs för nio månader sen

- alla i truppen har individuellt gått framåt både fysiskt, tekniskt och taktiskt

- kollektiva insatsen är vass.

- vi är grymma i defensiven

- vi har med några få undantag hög träningsnärvaro, träning är färskvara och mycket träning ger färdighet, vi har mer träningar än många lag i föreningen. bara Dam o Herr som är värre än oss. Till nästa år ska vi få upp kvaliteten på träningarna, dvs ert fokus där ska öka, ibland svajar vi men är en mognadsfråga

- vår miljö måste va bra och tilltala för vi har fått gamla och nya spelare att komma till vår grupp och bli kvar. Comebacker i 16-årsåldern är inte vanliga, men jag är övertygad om att vi i höst o vinter kan få fler att börja träna med vårt lag/grupp. Tror det lockar när de ser hur kul vi har och hur vi utvecklas tillsammans.

- vi behöver nöta på en del områden som tex, spelförståelse, hålla bollen inom laget/possession, enkla val på färre tillslag.

- vi kommer inte ge avkall på att träna på vad jag kallar fotbollens kostcirkel teknik-tillslag-fysik-mottagningar-avslut-spänst/nick-koordination-snabbhet-kvicka fötter osv


Spelare i dagens match med lite rader om matchen/året och framtiden, obs rak information, jag kommer ha samtal med alla från nu och framöver okt-nov:


Abbe-se ovan, gjort otroligt stora framsteg tack vare Karin/Ubbes träningar och sin egen ambition att bli lika bra som sin idol Edvin

Edvin- vi önskar honom lycka till på fotbollsgymnasiet och i J Södra där han nu ska spela, glöm aldrig din moderklubb och vem som skolat dig Edvin?  Fortsätt din utveckling, jobba med dina val ute i straffområdet.

Eriol, blivit mycket stabilare sett över 90 min men använder sina fördelar alldeles för lite dvs snabbheten, skottet och tekniken, hade jag varit du hade jag kommit gång på gång på din offensiva kant. Latheten eller spelförståelsen Eriol?

Mahmoud, blivit en fältherre på egen planhalva och bär en viktig ledarroll, växt in i B-laget också, målsättning 2021= att hitta de enkla valen i uppspelen 

Arvidsson, tillbaka efter 2 veckors sjukdom, nu kände vi igen dig igen, städar av större delen av planen, oerhört fysik och förmåga att läsa situatiioner. även ett offensivt hot.

Lucas, grym vår, sen problem med höft men kommit tillbaka, vilken vinnarskalle, tar verkligen tränaren på orden när jag säger äg ytan från hörnflagga till hörnflagga, lika bra i offensiv som defensiv. 2021 vil jag se crossbollar från zon2/3 från vänster till höger kan bli ett bra anfallsvapen

Borsiö, från en fjunig, gänglig pojk till en fullfjädrad defensiv vågspelare som löste den rollen även i B-laget. 2011 växer vi med att bli än mer kreativ med nkla val av uppspel från zon 2/3 och framåt

Linus-kanske laget talangfullaste spelare, snabbare än nån annan och vändningar men boll är ruskigt explosiva. Problem med magen förstör matchbilden en del matcher, vi får hoppas detr blir bättre framöver och att vi får se ett 2021 med mer avslut det kommer med enkla lösningar att ta sig mot mål, finns ju ett bra skott också.

Nimrod, flyter fram som få på mittplanen, bra i flera offensiva delar, men försvinner ofta på mitten när vi möter ett tufft och hårt arbetande lag. Mål inför 2021, mer styrka och snabbhet, enkelt att träna, sen lär vi oss att välja den trygga alternativen istället för de svåra och plottriga. Finns mycket boll i den späda tonårskroppen

Aziz, hade en tråkig och tragisk vår med armbrott sen följt av en rejäl sträckning i ljumsken. Tog ett tag innan han hittade rätt i dag, men sen blev det enklare och rejälare och då bättre. Följsam och funktionell med bollen. Vinner ofta våra tekniktävllingar iaf när han är med tränaren i 2-mannalag :-) ha ha Som offensiv mf ska vi jobba mer med att hitta avgörande passningar och att själv komma till avslut

Khalil, den som tränade mest på egenhand i somras, det har gett resultat, gav ännu bättre teknik och avsevärt bättre tillslag. På träning i smålagspel kommer han ofta rätt och till avslutslägen där han sätter många, men i match på stor yta försvinner du för ofta. Spelförståelse eller vad tror du Khalil, på alla träningar från och med torsdag ska vi tänka på detta eller hur, du har stor potential om du jobbar på dessa områden

Wael, vilken utveckling från ingenstans till att vara den som går i bräschen för vår offensiv, löpvillig utan nån konkurrens, skapar alltid på egen hand nåt läge, trots liten man så är säker på att ta in bollen och göra nåt vettigt med två mittbackar i ryggen. I vinter ska vi tänka och träna på att löpa utan boll och hitta lägen där vi kan sätta bollen i nät på ett eller två tillslag.

Alkind, i perioder tränat som satan sen varit borta en del och tappar du kapacitet, en av lagets bästa tillslag med höger, stark i kroppen när du täcker boll, nöta på att efter fint hitta alternativ, det sker med snabbare tankar och snabbare fötter, båda sakerna kan vi träna på i vinter.

Casper, vilken comeback !! spelade senast i 8-9 årsåldern men har bara missat tre träningar pga förkylning sen comebacken i juli månad. Härligt ödmjuk kille som verkligen lyssnar och tar in saker och ting, väljer ofta det enkla, det gillar jag skarpt. 2021? du bestämmer själv vart den ska ta vägen, träningen kommer bana väg mot ny utveckling

Jonatan J, JJ är en tränares dröm kan spela på alla positioner med gott resultat, OK då inte målvakt kanske :-) löser allt på ett enkelt och smart sätt, bra hörnor och bra träffsäkerhet på uppspel. Vad är utmaningen 2021, ja bli lite rejälare dvs snabbare beslut vad som ska ske brytning, passning eller löpning. Med din funktionella teknik så löser du allt ännu bättre om vi får utväxling på de tre områdena framöver. Du är en lugn och behaglig kille att ha i laget.

Kaibar Shokran  (06), andra 06an att debutera mot 2-3 år äldre spelare, liksom Elias Babiker för nån vecka sen löste du allt galant. Följsamt, klokt och säkert och respektlöst trots större, tyngre och tuffare motståndare. Träningsvillig, trevlig, ödmjuk och med glimten i ögat så finns det mycket som talar för att du tillsammans med din duktige tränare Håkan Carlsson kommer få en underbart kul och utvecklande säsong 2021. Tips= träna så mycket som du kan med ditt lag + med oss i vinter.

Alex Karlsson (03) inlånad från U21 efter sent återbud från Mero, kom in med 20 kvar av första och spelade centralt resten av matchenoch fick efter ett tag fatt i vårt enkla och rullsäkra spel, klok och säker, va viktig i rollen som playmaker i 2a när vi tog över spelet. hade gärna sett mer skott och mer frispel till forwards och ymf. Träna på Alex, du är nära a-laget det är bara att sikta på nya mål i karrären, den är lång.Referat av Budo


Vi ledare tackar för året som gått men vi blickar redan framåt...……….


///

Karin-Peder-Qamil-Budo << Tillbaka