SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Vimmerby Idrottsförening
vs
Färjestaden
Vimmerby IdrottsföreningvsFärjestaden

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 30 september, 19:30
Plats:Ceosvallen - Konstgräs
Jämn match mot Fgoif men förlust 0-2
2020-10-01 09:48

Vi hade ju mött dem för några veckor sen på bortaplan och vunnit med 3-0, men nu va det ett helt annat lag vi mötte, flera spelare med spetskvaliteter hade anslutit


Vi gör en jättebra inledning av matchen sen kommer Färjestaden sakta med säkert in i matchen. Vi faller på två egna misstag som de gör mål på, slutresultat 0-2 efter 0-1 i paus. Inget att säga nåt om, vi är duktiga men räckte inte till deras bästa spelare "glänste" mer än våra och det avgjorde.

Vårt fokus låg på 90 + minuter med

- glädje, vi ska ha kul hela vägen

- positivt snack/dialog ute på planen

- ge 110% i allt vi gör


Karin drog offensiva teman:

- vässa till kantspelet

- in med fler i boxen


Peder nämnde defensiva teman:

- tillsammans, alla 11 bidrar till en bra defensiv

- 1:a pressen, närmaste till snabbare till press på bollhållare


Vi nåde nästan ända fram till att uppnå målen, men just det avgjorde det till Ölänningarnas fördel. De utnyttjade våra misstag i zon 1 och 2, kan vi minimera detta framöver så kommer vår innehav av boll öka och vi kommer få fler möjligheter till målchanser och ett etablerat tryck mot motståndarnas mål.


Vi hade flera anfall där vi spelar oss igenom upp må mittplan och sen hittar instick/pass till våra rappa ymf som sen kommer runt och kan trycka in bollen framför mål. Våra fasta situationer var också bättre nu än tidigare, både offensivt och defensivt, vi gick mer in rätt yta och hotade och bollen kom dit vi ville, BRA !


Vi har inte tagit avslut på säsongen ännu, vi kommer träna ytterligare nån vecka, det är två matcher kvar och vi spelar inte för att ta titlar vi spelar för att utvecklas och ha kul tillsammans. Spelare för spelare har vi tagit steg framåt i vår utveckling, likaså kollektivt där vi är riktigt bra i vissa defensiva arbeten. Ingen kan dock vara nöjd, som fotbollsspelare har man alltid nåt att utvecklas och bli bättre och jämnare på, det är en lång process, finns ingen färdig idrottsutövare förrän karriären peakat.


Som sagt ingen spelare underpresterade idag, men vi nådde inte 100-110 % som vi ville, det tar vi nästa match. Vi ska inte grubbla så mycket under och efter matchen, reflektioner är bra men en snabb utvärdering är bäst och sen sätta nya mål för en ny vecka. Alla fotbollsspelare gör felbeslut under match, inte ens Messi, Ronaldo eller Neymar gör allt rätt , ni hittar massor av tokiga pass, dribblingar eller felbeslut om ni tittar närmare på dem under en match. Skillnaden mot oss som är unga och i process är att vi gör våra fel "på fel ställen så de kan bli matchavgörande" , jobbar vi med att minimera dessa så kommer vi långt. Slutsats : Så varför leta fel på sig själv eller hos medspelare? en snabb självrannsakan efter match och ett snack med tränare/ledare sen gå vidare, inget att gräma sig över, det är en del av fotbollsutbildningen att lära sig av sina misstag, gäller för övrigt hela livet inkl skola och arbete och i privatlivet.


Idag hade vi 14 tappra spelare som var i gång:


Abbe, hade ett par grymma räddningar och har ett helt annat mv spel nu än i våras, kommer bli bra ju mer mv träning

Eriol, va mer företagsam än tidigare matcher, lirade både yb, ymf, forw, ska använda sin löpstyrka mer genom att visa att han vill ha boll och var på vilken yta

Mahmoud, va besviken, men varför? läs ovan så kör vi, det där händar alla i vår ålder, varit grym hela säsongen

Mero, är en stabil och rejäl och spänstig back med kloka beslut, vi ska jobba med att ta enkla beslut och spela med säkerhet

Lucas, tillbaka efter skada och sjukdom, alltid frejdigt spel

Casper, passar ypperligt som yb, med tanke på att han inte lirat på 6-8 år har gjort en otrolig comeback

Alkind, vilket tillslag på boll, det vill vi se mer av

Borsiö, fantastisk i rollen som def, blev lite sliten efter paus mht B-match igår, helt friståeligt. enorma framsteg under året

Nimrod, vill mycket och kan mycket, vi letar efter balans i enkla och svåra val av spelalternativ

Arvidsson, en maskin som springer och sliter i varje minut, kände av b-matchens tunga spel så fick vila sista 30

Linus, den absolut kvickaste spelare på både korta och längre sträckor, hade lite oflyt i medtag av boll idag, men ständigt ett orosmoment för våra motståndare

Wael, har skrämt många försvar denna höst, huvva va han jagar och totalt orädd i dueller, har bra teknik och snabba fötter. Hoppas vi får han mer i avslutslägen i de kommande matcherna.

Khalil, blixtrar till och är riktigt duktig i vissa moment, men försvinner ur spelet emellanåt, har bra träffyta på sina skott, men vi vill se han komma mer till avslut från sin ymf eller forw pos.

Mustafa, ett wild-card som med sin energi och tuffhet kan spela på många positioner, har överraskat många gånger under året, denna gång som innermitt där han vann boll och satte upp bra bollar med instick och lyftningar till yfm i perfekt yta.


Nu kör vi extraträning med Spätta ikväll kl 17.30 jag kommer förbi för att debriefa er om matchen och kommande match på söndag em i Lindsdal/Kalmar.  Blir inte högintensivt så se det som en återhämtningsträning med hög kvalité, viktigt ändå att vara där för det hjälper er att få loss på muskulaturen efter matchen och för en del efter två matcher på två dar.


Jag finns och övriga ledare finns där för er 24/7 bara att höra av sig på telefon/sms/epost


Budo


PS ledare idag va Peder, Karin, Qamil, Budo


<< Tillbaka