SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Vimmerby Idrottsförening
vs
Gullringen
Vimmerby IdrottsföreningvsGullringen

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 19 februari, 18:30
Plats:Ceosvallen - Konstgräs
Samling:18:10
Aktivitetsinfo: Kom ombytta för match utomhus. Matchtröjor får ni på plats.
Dusch hemma.
P05 derbyvann i fredags, 5-1 va inte dumt alls
2021-02-21 21:41

Inte en match sen i september, covid har ju hindrat, men nu kan vi köra enstaka träningsmatcher som är coronasäkra vilket innebär ingen publik, alla klär om hemma, ingen deltar som känner sig hängig eller sjuk osv


Matchen då, den var underbar att se och delta i, alla njöt av stunden och gasade på ordentligt. Vi ville se om vi va vältränade och orkade köra tempostark fotboll och vi fick svaret JA VI ÄR VÄLTRÄNADE

Vi spelade 3 x 30 min och Gullringen som vunnit serien se sista 3-4 åren var rappa i pressen och i djupledsspelet men vi fångade in dem bra, så Abbe fi målet fick en lugn afton i målet. Det var först i sista perioden som han fick rädda snyggt några gånger.


Vi ville ha enkelt och bolltryggt spel och vi tyckte nog vi behärskade "mittens rike" där ofta matcherna vinns, i den triangeln fanns till en början Borsiö-Walid-Pontus så den ytan vann vi gång på gång. Sen fick vi med mycket folk i anfallen med både ytterspringarna och innermittfältet fyllde på så trycket mot Gullringsmålet blev emellanåt starkt. Bara storspel från deras mv Linus Hård-Palmér (fd VIFare) så stannade segersiffrorna till 5-1.


Många av målen va snygga:

1-0 Walid Hassan volleyskott rätt upp i krysset efter 9-10 pass inom laget som gav honom läget från 16 meter från höger.

2-0 Erik Jigsved sprintar igenom och rullar säkert in bollen i nät

3-0 Erik rakar in Walids stolpträff (eller va den inne?) efter fina väggspel och överlappningar

4-1 Richard Quimbay trycker in en andraboll efter fint spel längs högerkanten och inspel framför målet

5-1 Pontus K-B skruvar in en hörna, "klart meningen sa Ponta" möjligen sa kompisarna


Vi hade bud på 5-6 mål till men antingen räddade Linus H-P frilägena eller så rullade vi dem strax utanför stolparna eller strax över ribban. Mycket positivt att skapa så mycket på 90 min där vi tidigare haft svårt med just den biten.


Som sagt vi ledare va mycket glada för lagets och spelarnas insats, fanns mycket att glädjas över:


mv

Abbe-tränat mycket extra med Karin i vinter och även fått köra några gånger med a-lagets mv-tränare, på rätt väg och med en träningsviljan kan en rejäl utveckling komma. Tänka mer på säkra utkast och spel med fötter, mv-räddandet kan han redan.


Backar

Ahmed-råämne till teknisk och bollsäker back på alla positioner, mer träning skulle inte skada, där ligger han lite efter i vinter.

Elias Babiker 06, vilken kille, tränar hårt och har en fysik och funktionell teknik som kan ge honom en stora utvecklingskliv under året, släppte ingen förbi sig

Linus Karlsson- fasen va säker han va, stoppade tillsammans med Elias allt som va i deras yta, bollsäker och trygg  

Khaibar Sokran 06- tror vi inte såg ett enda felpass från denna elegant, enkla och kloka uppspel


def mitt

Christoffer Borsiö-varför ha två spelare i denna position när denne alltid välplacerade man löser det defensiva eller hamnar rätt i uppspelsfasen?


Mittfält

Walid Babili, nyförvärv från Storebro, finns goda förutsättningar för honom, behöver träna upp fysiken, teknik och tillslag finns. Positioneringen på planen behöver vi slipa på men det kommer ju mer vi kan spela på stor plan

Pontus Kägo-Bragsjö, mognat betydligt sen förra året, nu ser man glöden och de goda sidorna av hans spel på ett mer tydligt och rejält sätt. Den här säsongen kommer bli en stark del av hans utvecklingskurva. Kommer vi till skott mer så kommer målen att trilla in tätt i år

Walid Hassan-natt och dag sen förra säsongen, då såg man att det fanns nåt extra i honom, men han fick inte ut så mycket av det pga lite dåliga val med boll. I år ser det fn ut som han lärt sig av läxan och är mer rätt placerad och gör bättre val på mittplan för att ha kraft och energi kvar till sista tredjedelen av planen där man ska/kan avgöra matcherna med målskott.

Richard Quimbay, även här mognat och vuxit till fysiskt under höst-vinter. Bra tillslag med både höger och vänster, vi ska slipa på att göra det enklare på mittplanen och träna upp ett kvickt och rappt löpsteg så slipper han fastna i större och starkare motståndare.


Forward

Erik Jigsved, snabb som få med rent och hårt tillslag med högern. Hittar han förmågan att vara i rätt position för uppspel eller frilägesspel som kommer det bli en hel del frilägesmål i år


Avbytare, som fick minst 65 min speltid

Amrou Kzeiba 06. debutant, wow minst och lättast på plan men oj-oj va han snurrade med sin motståndare på Gullringens högersida, redan efter 20 min på plan hade han dribblat av dem 3-4 gånger och kommit på skott, härligt att se med boll.

David Sauma 06-debut med 05orna, kom in och gjorde det så enkelt och klokt, spelbegåvad och hade ofta riktigt fina väggspel och offensiva passningsval. Enligt hans tränare i P06 har han gjort stora framsteg i vinter, vi kan inte annat än instämma, imponerande.

<< Tillbaka