SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Vimmerby IF - IF Haga
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 11 september, 12:00
Plats:Arena Ceosvallen
Serie:Junior P18 Herr Norra
Samling:11:00
Den obesegrade sviten bruten, stryk 2-3 mot serieledarna
2021-09-12 22:53

Vi hade tron på att kunna hota IF Haga trots att de bara hade segrar innan de kom till Vimmerby. 

 

Och nog hotade vi dem, ska jag vara ärlig borde vi ha vunnit med det övertag vi hade både i 1a och i 2a. 

 

Slutade 2-3 efter 1-1 i paus

Vi hittade ganska snart ett vävinnande sätt att ta oss förbi deras annars vassa försvarslinje och det var på kanterna med ideliga djupledslöpningar som kunde gett än mer lägen om vi uttnyttjat de 2 mot 1 lägen vi fick mot deras yb men där vi missade att släppa/passa ut bollen till fristående medspelare på utsidan av backen. 

 

Idag hade vi farliga hörnor mycket handlar om att ställa upp rätt och få bollen till rätt yta, allt det där gjorde vi idag kanske tack vare att vi gick igenom denna detalj på planen innan match. 1-0 kom på hörna där Walids väl slagna hörna hamnar hos Mero som nickar som skarvas av Erik och som forceras in av Arvidsson. Härligt. Mero hade sen flera bra nicklägen men bollen strax över ribban två gånger. 

 

Nästa sak vi måste träna på är att sätta frisparkarna i rätt yta eller på rätt sätt på mål, där har vi en läxa att göra, det handlar om träning och åter träning, mycket av  detta kan ni göra själva på er fritid, många av er är ju på Ceos och nöter varje dag vi inte har träning så lägg till frisparkstränijng

 

Kan tycka tt vi bjuder in Haga i mathen, vi har ett bastant grepp om händelserna där vi trampar och strular med bollen på  mittplanen som innebar ett friläge som LInus PGH räddar snyggt men returen går rätt i gapet på anfallaren som kan raka in den i mål

 

Efter deras 1-2 trycker vi på framåt och skapar skottlägen genom Jano som kom in med löpvilja och energi, de får en kontring som vi kanske skulle ha fått bort. Vi reducerar genom Nimrod men för lite tid för att kvittera. 

 

I motgång får vi inte tappa huvudet, det var det några i vårt lag som gjorde, jag hänger inte ut nån men det började med en oprovocerad knuff och tjafs, där Budo drog ut vår spelare från planen för byte direkt, När Budo fick ryggen mot planen blev det lite snack mellan några spelare, då kom en från publiken inspringande för att hjälpa sin VIF ´-kompis, den publik-killen fick Budo ut från planen direkt och är inte välkommen på VIFs matcher och hemmaplan fler gånger. Varken domare eller Budo såg allt som hände eftersom det gick snabbt och bakom ryggen på dem båda. Helt klart skulle nog flera spelare från Haga och VIF fått röda kort där, nu fick vi med gemensamma krafter lugnt på våra grabbar och Haga tog bort sina gubbar. Återställd ordning men så här FÅR DET ABSOLUT INTE SE UT, jag är övertygad om att det inte hänt om vi varit i ledning i matchen. Frustration och missnöje får aldrig komma till en sån här punkt. 

 

Vi får prata mer om detta i veckan på träningarna. 

 

Laget idag: 

Linus, Kamiran, Mero, Mahmoud, Ahmed, Hillström, Crille, Aziz, Arvidsson, Erik, Jonte J, Nimrod, Khalil, Jano, Walid. 

 

Vi va nära att slå dem men räckte inte till när det skulle avgöras, Nu har två seriematcher kvar plus spel med B-laget till mitten av oktober, vi fortsätter träna bra och ska därmed ha bra förutsättningar för att spela bra i återstoden av serien. 

 

ledare:Peder-Budo

 


<< Tillbaka