SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Vimmerby IF
2 - 2
Myresjö/Vetlanda FK
Vimmerby IF2 - 2Myresjö/Vetlanda FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 02 juni, 20:00
Plats:Arena Ceosvallen
Tävling:
Matchnummer: 141801027
2-2 efter skön kvittering med 1 minut kvar
2021-06-03 00:41

Risig första halvlek och underläge med 0-1, rannsakan och självkritik i paus, avsevärt bättre i 2a men Myresjö fick även 0-2 innan vi vaknade till och äntligen fick igång spelet med fart och säkra pass och hot framåt.

 

1-2 med en kvart kvar och sen kvittering i 89e efter ett drömanfall på högersidan.

 

Glädje i hemmalaget och de 70 i publiken.

Äntligen va vi igång med seriespelet, som enda lag inom VIF får vi spela med dubbla möten hemma och borta totalt 16 matcher. Varje onsdag blir det.

 

Vet inte om det var anspänningen eller ovanan att spela med matchfokus som gjorde att vi inte fick igång det vägvinnande spelet. Vi försökte rulla upp som vi brukar men hittade för svåra val så Myresjö-laget straffande oss många gånger.

 

Vi hade svårt att få till spelet framåt, trots att vi ville ha maxlöpningar från många när vi gick till anfall. Erik fick två bra lägen men mv räddade båda. Walid hade en lyftning i ribban ner på mållinjen , några i publiken var övertygade om att bollen va inne, men vi vid bänken tror nog att den inte va över linjen. Även Myresjö hade en boll på linjen med domare-Roger stod bra till och vinkade avvärjande.

 

Vi hade mycket frågetecken över vårt spel i 1a, detta diskuterades i paus,  Myresjö fick styra och ställa och inte ens vårt annars hårda och rejäla presspel på mitten fick vi till. Med boll kladdade vi till det med antingen för korta och svåra pass eller bolltransporter/dribblingar tills vi blev av med bollen.

 

Vi kunde bytt många i paus, men fyra byten blev det för att ställa frågor och få in ny energi, fick effekt i speluppbyggnaden men vi kom inte fram till avslut förrän när halva andra hade gått och ställningen va 0-2.

 

Aziz i friläge och lyfter utanför bortre stolpen, några skott över från distans men nu började vi få till det. Vi byter igen med 15-17 minuter för att få till en än mer snabbare offensiv.

 

Med en kvart kvar få vi till ett bra anfall på vänsterkanten som Linus håller kvar bra och sen inspel i straffområdet där Erik möter upp och får drömträff med skott i bortre krysset, ursnyggt och nu känner vi ny energi välla in över oss, Nu tar vi över rejält och öser på riktigt bra, här visade vi attityd och vilja, vilket var ledorden inför matchen. Härligt att se !!

 

Kvitteringen kom med endast 1 minut kvar, uppspel längs hela läktarsidan där vi enkelt tog oss fram och Walids inlägg satt perfekt framför målet där Linus vräker sig fram och stöter in kvitteringen från nära håll. Bubblande känsla vällde in över avbytarbänken.  Rättvis? Nja det vet jag inte men idrott är inte alltid rättvist, men med vilja och jävlar anamma kommer man långt.

 

Nu vet vi vad seriespel i en J18 serie innebär, nu ska vi inte bli överraskade nästa vecka mot IK Vista från Kaxholmen norr om Huskvarna,.

 

Då ska vi göra allt det vi tränat på och pratat om plus ha fokus på vårt spel inte på hur domaren blåser eller vad motståndarna säger till oss.

 

Laget idag

 

Linus, comeback i VIF, viktig räddning vid ställning 0-1 i 1a

Aziz idag yb i 60 min sen innermitt

Mahmoud, kapten som lovat bättre tag

Arvidsson, kände av stumma vader spel i 70 min

Ahmed, nästa vecka blir det andra bullar... 60 min idag

Nimrod, ville mycket men vet att det ska se bättre ut framöver, (65 min)

Walid, vi hade ett snack efter matchen, han och jag vet vad som gäller (65 min)

Jonte JJ, ymf off första 24 min, mer fart önskas

Crille, blev inte hans match, självkritisk med god analysförmåga av sin insats

Erik, den som verkligen gick i bräschen för att jobba hårt och göra enkla saker i maxfart, snyggt mål och flera lägen (80 min)

Eriol, vi villse mer offensiva löpningar, flyttades ner till yb i 2a

Linus inhopp efter 24 in, go kvittering, värdera dina dribblingar (66 min)

Wael, alltid full ös, jobbade verkligen för laget inhopp 45-69 min, plus 85-90 min

Richard, inhopp 45-73 min, bra pass, inte låta motståndarna komma in till vid bollinnhav

Khalil, inhopp 45-72 min, hade några bra aktioner, behöver spela enklare och jobba mer hem för att komma in i spelet

Casper, enda som inte fick speltid idag, men kommer nästa vecka då vi matchar två dagar på raken.

 

så här slutade dagens matcher i serien:

Junior P18 Herr Norra

VIF-Myresjö 2-2
Huskvarna-Tenhult 8-0
IF Haga - IK Vista 2-0

 

De närmaste träningarna kommer vi fota alla spelare för trupp-presentation på hemsidan mm, så kamma till er framöver, eller se ut som Budo, det funkar också............

 

Gonatt med hopp om en bra kommande vecka där vi får ihop pusselbitarna på planen i 90 minuter.

 

/ coach 


<< Tillbaka