SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Vimmerby Idrottsförening
vs
rimforsa if
Vimmerby Idrottsföreningvsrimforsa if

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 15 oktober, 19:00
Plats:Ceosvallen - Konstgräs
Riktigt bra andra halvlek i sista matchen
2021-10-15 23:02

Vi mötte ett rappt och kvickt Rimforsa som satte hög press på oss i 1a, det fick vi problem med och i paus stod det 0-2 efter en mv-retur och ett tapp på mitten följt av ett friäge i nät

 

Vi va nog inte upp i mer än 50% av vår kapacitet under första halvan, men efter lite rannsakan i paus så fick vi i 2a till det riktigt  bra. Dom två ingredienserna och fyra byten förändrade matchbilden helt, nu var det vi som var i förarsätet och tryckte på mot deras straffområde, ledorden i paus, var samarbete, snack och spelförståelse.  Vi var täta och samarbetade och snacket hördes nu ljuda över ett annars kallt Ceos. 

Rimforsa fck inte alls igång sitt framgångsrika spel i offensiven i 2a utan där va vi tuffa och homogena på mittplanen och på hela egna planhalvan. 

 

Vi kunde ställa om och kontra hårt på dem, framförallt på vår högersida där Emi Mutungu löpte kopiöst på djupet och skapade oreda gång på gång. Alla gånger uppbackad av Kamiran på högerbacken. 

 

Vi får stora plus för den andra halva vi gör trots byten fyra byten i paus och ytterligare några under 2a så fortsätter vi att va starka över hela banan.  Vi bytte bla mv två gånger i 2a Linus bytte av Abdel och Linus höll nollan därefter kom Euglen Nogu in mellan stolparna och även han höll nollan. Vi bytte även in Tarik på ymf och han var riktigt konstruktiv och bra framåt och jobbade hårt i defensiven. Richard och Wael var forwards och högg på allt framåt.  Det är så vi vill se avbytarna, förlåt avgörarna, att komma in och förändra är viktigt som inhoppare och det gjorde alla som gjorde inbyten idag. 

 

Det va en bra kamp idag. Rimforsa var riktigt bra, men vi visade oss själva att vi har revanschskallar att kunna lyfta sig från dålig till bra är inte lätt under pågående men det var det vi gjorde idag från första till andra. 

 

Ändå hade vi kraft och energi kvar till att dansa och fira säsongavslutet i omklädningsrummet efter match, till och med Rimforsakillarna anslöt och dansade med oss till låter som inte hade platsat på "svensktoppen" eller Idol, men drag va det och en energi vi gärna hade sett under första halvlek ute på plan också. Häftigt och kul att visa glädje och släppa loss dansfötterna ibland. 

 

Qamil hade bakat en hel del goa kakor och Budo fixat snacks, dricka, godis och frukt. Va ett riktigt party efter matchen. Vi såg det som en avslutning men nya sösongen börjar redan på måndag,:

- vi kommer försöka träna 2 ggr i veckan resten av oktober och fram till jul

- I mitten av nobember efter höstlovet siktar vi på futsalträning i AL skolan

ett pass per vecka

- några futsalcuper ska vi va med i 

- utbyte av matcher mot lokala lag i bollhallen är ju också en kul grej

- träna gärna extra i bollhall eller ute på konstgräset, lägg fokus på tillslag och skott

- att göra egna fyspass är inte heller fel, löpa skadar aldig och styrka med sin egen kroppsvikt är jättebra, gym funkar också men inget jag förordar finns  mer risker med det tycker jag med tanke på vikter och övningar som kan skada om ni gör fel eller har för mycket vikt på. Kroppen är det bästa och enklaste och billigaste, ni kan ju träna den hemma i tonårsrummet

 

Hur nästa år ser ut vet vi inte än, mycket beror på hur A-trupp det ska vara och om vi ska ha ett B-lag eller bara satsa på J18 serie eller ha båda om vi har mycket spelare i rätt ålder för det.  Vi återkommer med info så fort vi har nåt att delge er. 

 

laget idag

mv Abbe-Linus-.Euglen

backar Kamiran-Mahmoud-Arvidsson-Jonis

mf Jonte J-Khalil-Aziz-Walid-Nimrod-Tarik-Emi

forw Wael-Linus-Richar

 

Over and out, och ha en go helg. Imorgon lördag kan vi se herr i B i seriefinal mot Gullringen på Ceos  med 8 J18 spelare i matchtruppen. derby är alltid kul och spännande. 

 

// Budo-Peder

 

 


<< Tillbaka