SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Vimmerby Idrottsförening
4 - 12
Västerviks FF
Vimmerby Idrottsförening4 - 12Västerviks FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 02 januari, 11:00
Plats:Vimarskolan
Futsalkamp mot VFF
2022-01-02 18:53

Pandemin tvingade oss att stänga ner Vimmerby Futsal Cup med  totalt 16 lag, istället kunde vi med stöd av gällande restriktioner köra en träningsmatch mot VFFs junuiorer födda 2003-2005. 

 

Vi spelade hela 3 x 25 min och vi räckte inte till riktigt mot de fysiska och säkra VFFarna som vann med 4-12

Vi hade mycket inför matchen som vi pratat om och tränat på ex;

- kombinationer och hitta pass i vår diamantuppställning där bollen ska på utsidan av deras backar och uti hörnen och sen in på bortre stolpen

- minimera misstagen i uppspelsfasen, alla tapp där blir farliga kontringar för motståndarna

- första utkast/utrull ska vara på fot på central forward (pivot) som står framföra deras backar, däreifrån kan vi sätta igång våra vingar och få ett 3-2 överläge

 

Visst fanns det tillfällen när vi gjorde som tränat och pratat om,. men alldeles för få gånger. Därför kunde VFF vinna boll på vår planhalva eller mittplan och kontra in flera bollar. Tidigt underläge 0-1 och 0-2 men men vi jobbade oss in och fick en välförtjänt reducering. 

 

Men VFF låg hela tiden steget före, vi hittade inte flowet och några av oss blev frustrerade av att inget stämde, blir svårt att lira då. Back to basci gäller i dessa lägen, dvs spela enkelt och hitta enkla pass och mönster. 

 

Futsal är en annan sport än fotboll, men kunskapen kring speluppfattning och första touch och vad av pass är flera av momenten som vi kan dra nytta av. Vi har hundratals fler touch på bollen per match än ute på 108-72 m Arena Ceos. Sånt är viktigt att utveckla, alla dina idoler Neymar, Ronaldo, Messi mfl har spelat Futsal i alla sina ungdomsår och där utvecklat sina spetskvaliteter. 

 

Finns inga ursäkter för förlusten, VFF var rejälare, bollsäkrare och metodsäkra i sina aktioner, medan vi emellanåt blev svajiga och tunna. 

 

VFF-spelarnas rutin från seniorfotboll kan vara en faktor, men även vi har spelare som tränat/spelat med vårt A. 

 

3 x 25 slet ju givetvis men vi visade inga tendenser på att bli trötta, det är positivt, men fyra mål framåt på 75 min futsalspel bekräftar att vi har svårt i sista momenten för att skapa öppna målchanser. 

 

Nu hade vi ledare inte fokus på resultat och målchanser men målen vi gjorde var alla frukten av det vi ville ha utspel bakom deras backar och sen inspel framförmål eller på bortre stolpen.  Om våra ögon fångade ögonblicken rätt var målskyttarna Emi, Richard, Aziz och Walid, ni får rätta mig om jag har fel, Hade vi gjort fler mål hade jag kommit ihåg alla :-)

 

Vi fick några återbud på lördagskvällen pga förkylningar och padel men följande spelade: 

 

mv Abbe, många vassa reflexräddningar och den som kvitterar ut bäst betyg

 

Backar Aziz-Borsiö-Kamiran-Mahmoud s(om fick en smäll efter 30 sek men kunde komma tillbaka i 2 perioden)

 

Forwards Erik-Walid-Nimrod-Richard-Emi-Khalil 

 

Vi hade en hel hög spelare på drygt 10 man somicke va spelbara pga rehab,/skada, förkylningar, utlandsresor och 1-2 som helt enkelt tränat för lite för att bli aktuella. 

 

Nu inget mer futsalspel utan fokus ligger på träningar i Bollhallen och Arebna Ceos, vi återkommer med träningstider för detta. Våra träningstider spikas nog på det ledarmöte som senior-junior-P06 har på tisdag kväll och som gäller från veckan när ni börjar skolan igen.  Jag lägger in nån eftermiddagsträning i bollhallen nu veckan före trettonhelgen så är vi igång. 

 

J18- gruppen är den grupp inom hela VIF inkl seniorlagen VIF som haft mest träningar och matcher under säsongen 2021. Bra jobbat grabbar, vi ligger i och utvecklas hela tiden. Träningar är viktiga, vi går in ett förssäsongsmood nu där ev träningsmatcher kommer med start i slutet av februari. Vi har klart med matcher mot några lag där datum och klockslag bara ska spikas först. 


<< Tillbaka