SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Vimmerby Idrottsförening
vs
Växjö BK B
Vimmerby IdrottsföreningvsVäxjö BK B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 mars, 14:00
Plats:Ceosvallen - Konstgräs
Ungt Dam B krossade div 3-kollegan i årspremiären
2023-03-04 21:59

Som ledare är man alltid extra nyfiken inför först träningsmatchen: 

- hur ligger vi till träningsmässigt?

- har de yngre nya tjejerna tagit till sig en höst och vinters "seniorträning" med allt vad de innebär

 

Jag behövde inte va orolig, trots att vi möte ett mer rutinerat motståndarlag som var längre, större än oss så övervann vi snabbt oron över dessa egenskaper hos Växjö BK

 

Vi gasade igång direkt och därefter var det inget snack, seger med 4-0 och många bud på flera mål till, VBK hade bara ett avslut i bra läge och det gick över mål. 

Fasen var härligt med en bra start, vi hade medvetet inget fokus på några taktiska drag utan ville se svar på: 

- har vi fysik för 90 min?

- har vi rätt inställning/attityd till match med tanke på sex månader sen sist?

- gör vi varandra bättre genom snack och peppande ord?

 

Vi fick de svar vi ville, vi hade nog bara en mindre svacka efter första breaket som va vid 30 min eftersom två nya domare skulle få lite råd och stöd. Vi spelade alltså 3 x 30 min. När vi tippade varade det bara i 10 min men vi red ut det bra genom att dyngtuffa att möta på mittplanen och ner mot eget straffområde, där förlorade vi inte många dueller under dagens match. 

Snygga mål blev det också: 

1-0 Tessa viker inte från vänster och skjuter välplacerat vid första stolpen, min 13

2-0 Tessa igen i friläge rullar hon in bollen i nät, ass Älvehag min 18

3-0 Sanna Stefansson friläge ass Alicia o Smilla min 22. 

4-0 Tessa på sin egen retur men fint pass av Erza och Mona grundlade målet, min 55

 

Spelarna va idag allt från 13-19 år, där fem spelare huserar i 08-09 laget, oerhört strongt gjort av alla, jag är riktigt lycklig över allas insats idag. Känns skönt att börja med en sån här match på försäongen, bra spel, målskytte och vinst bygger en mentalitet och ett självförtroende som är viktigt i spel mot seniorlag. Redan nästa helg blir det tuffare då vi möter FBSK i ett derby på söndagen.  

 

Dagens rosor till alla som kommer här: 

 

Allis Nilsson -04 med fyra mv på frånvarolistan ställde Allis upp för 2 x 90 min påm raken, vilket lagspelare. Spelade med pondus och mod i utrusningarna. Enda minuset var att hon tackade nej till middag hos tränaren eftersom hon saknade mamma/pappa hemma denna helg :-)

Sandra Andersson -04, alltid säöker och lugn med bollen, inte enda felpass idag

Alicia Lundgren -09, mittback som måste fötts med mogna fotbollsgener, klarar av allt som kan begäras för seniorspel i div 3

Jonna Söderberg-06, mästare på att ta bollen för forwards oavsett hur stora och bra de är. Kompenserar sin längd med energi, styrka och placeringsförmåga

Amanda Carlsson -05, känns som att detta blir hennes bästa säsong, gjort fina insatser på alla träningar i vinter

Stina Lamberg-Fjällgård -09, alltid enkla och kloka val med bollen, fick även visa att hon kunde spela mb 

Smilla Thelin-Nyström -07, kapten och härförare, viktig i sin roll som balansspelare  där vinna boll är lika viktigt som att spela enkla pass i speluppbyggnaden

Ellie Larsson -07, som en iller kring moståndarna, vinner boll, glider ur svåra lägen och väljer smarta vägar med bollen. Fasen va bra !

Erza Cerkini -04, efter 7 år från fotbollen kom hon tillbaka under förra sommaren, hittat rätt och spelar med glödande ögon och ser verkligen ut att älska fotboll. 

Matilda Älvehag - 05, andra säsongen i VIF och fick rutin och fart i sin utveckling under förra året, men ser man nu komma klättra än mer i år

Tessa Svensson, -06, förmågan att komma till lägen visste vi att den fanns, men i år ser vi att hon även blivit smartare ute på planen. Tre mål är ju inte helt att börja säsongen med!

Tuva Milde -05, fortsätter på vägen vi bestämde i höstas, tro på dig själv och släpp loss ! bravo

Salama Taher -08, kan bara älska spelsättet, rätt in i duellerna helt orädd, och sen så säker med passen, lagets pitbullterrier. 

Sanna Stefansson -09, vilket kvicksilver och helt orädd mot spelare 50 cm längre och 50 kg tyngre, banade väg för många fina anfall på hennes sida, kylig känsla vid målet. 

Mona Fenikh -08, idag som ymf och hade några riktigt fina framspelningar, alltid stabli och säker med bollen

 

tack tjejer för en trevlig lördag på Ceos

 

Budo & Hilda

 

PS ses på HIIT-passet måndag kl 17-18 på Body, obs tiden

 

 

 

 


<< Tillbaka