SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
VIF Dam U
VIF Dam har plats för alla, unga som äldre. 
 
VIF Dam har lag och träningsgäng för alla ambitionsnivåer. Vi har genom åren fostrat ett tjugotal elitspelare. Kosovare Asllani  är givetvis det främsta exemplet. Men det viktigaste är nog ändå att vi bygger upp ett livslångt intresse för fotboll och att man växer som människa genom att delta i föreningsliv.  
 
I år har vi byggt om vår damlagsstruktur en aning, då många spelare flyttat pga studier så har vi inte riktigt lika många spelare att tillgå, så denna säsong 2023 blir det spel i nya och tuffa div 2 för vårt A-lag och vi i Dam U huserar i Div 3. Dessutom kommer vi ha tjejer som lirar seriespel för flickor födda 08-09. 
 
U-Lag:
Tränare: Budo Ericsson, 076 815 59 97
Matchplanerare: Lacket Gustavsson, 070 742 10 17
Extratränare tisdagar: Albin Karlsson
 
ledareresurser från F08-09-laget:
Victoria Lundgren
Frida Lamberg Fjällgård
Andreas Rubertsson
Referat: Västerviks damfotboll IF  - Vimmerby IF B
Några mål för stor förlust mot VFF A
2023-06-04 21:51

Vi startade de båda halvlekarna bra, och fick extra energi när vi början av 2a reducerade till 2-1 genom Veras snygga skott i mål, Men deras 3-1 kom lite väl tidigt sen rann det iväg med några enkla mål i näsan, men vi gav aldrig upp utan jobbade hårt matchen igenom. Slutade 7-1 till VFF, är inget att kommentera ytterligare , mer än att VFF matchade vårt A.lag med två jämna matcher i förra årets div 2-serie. 

 

Är nog inte dessa matcher vi ska ha som krav att vinna, vi ser det som utveckling/utbildning, men vet samtidigt att vi i våra bästa stunder kan matcha alla lag i denna tuffa div3-serie

Referat: Vimmerby IF B - Hultsfreds FK
Go derbyseger mot HFK med 2-1 (1-1)
2023-06-01 22:47
Att vinna derbyn är viktigt och kul, grattis till de viktiga målen Klara och Julia Wirsen

Vi va laddade och grymt fokuserade och helt hängivna för att gå ut och vinna derbymatchen mot HFK. Det lyckades vi med dock med minsta möjliga marginal. 2-1 efter 1-1 i paus. Vi tycker nog att vi va det bättre laget men skapade för lite bra lägen.

2023-05-30 21:53

På torsdag är ni varmt välkomna till Arena Ceos när Hultsfreds FK gästar oss i ett spännande derby. Matchstart 19.00. Heja VIF!💛🖤💛

0-0 borta mot Madesjö IF
2023-05-28 22:08
Ida Nyman och comebackande Julia Wirsen (efter lång rehab) va viktiga och duktiga idag

Tråkig 0-0 match? Absolut inte, va både underhållande och sevärt

 

Vi är nöjda med vår arbetsinsats idag. I första gör vi kanske vår bästa halvlek för säsongen,  vårt fokus låg på att freda första 15 min och inte ge dem några hot in i vårt eget straffområde, det tyckte jag vi löste galant.

 

Därefter tog vi över spelet på planen också, flera fina kombinationer som satte oss i bra lägen.

 

En comebackande Julia Wirsen (knäskadad aug/sep 2021) kom bla i två frilägen i 1a men deras mv räddade galant. Just Madesjös mv va orsaken till att vi inte ledde med några mål efter första, hon räddade också Julia Johanssons fina volley vid stolproten efter Gretas hörna. Flera skott och frisparkar va också nära att gå in. Madesjö hade svårt att komma till lägen i 1a men de var starka på mittplanen.

Referat: Runsten-Möckleby IF  - Vimmerby IF B
Serieledarna avgjorde redan första kvaren
2023-05-21 23:45

Oppps 1-0 i näsan redan efter 1 minut, och 3-0 efter 13 min och 4-0 efter 22 min, RM hade verkligen full utdelning inledningsvis, vi va inte med men kunde få rätsida på vår defensiv efter den mardrömsstarten.