Vimmerby Idrottsförening
Bli medlem i Vimmerby Idrottsförening
Bullerby Cup 2024 spelas 25-27 juli!

Vartenda öre för att nå vår vision...
2024-02-22 16:14

Årsmöte igår och summering av året som gått. Första frågan från media som ska rapportera till allmänheten blir ofta; vad blev resultatet? Det ekonomiska resultatet då, förlorade eller vann ni ekonomiskt. Vimmerby IF presenterade igår en ekonomisk förlust, men kanske vann vi något ändå.

Vår vision är:

Så många som möjligt; genom framförallt låga trösklar vilket innebär låga till inga kostnader för de vi finns till för, ledare som kan ta emot deltagare och skapa gemenskap oavsett bakgrund och förutsättningar och verksamhet anpassad för deltagare med funktionsvariationer.

Så bra som möjligt; genom framförallt utbildade ledare som kan utveckla deltagarna utifrån sitt intresse till fotboll, genom bra träningsmöjligheter och material och genom att titta på hur vi kan använda vår breddverksamhet på ett sätt som gynnar så många som möjligt kopplat till tränings- och matchmiljö.

Så länge som möjligt; genom framförallt att anpassa verksamheten efter individens ambition ju äldre man blir, att som ledare hjälpa till att synliggöra deltagarnas utveckling och att i slutet av pyramiden tillsammans med samarbetsföreningar erbjuda flera alternativ till ett livslångt idrottande.

Några andra än röda siffror vi presenterade igår för 2023:

- 1111 st aktiva medlemmar/deltagare (429 kvinnor+682 män).

- 52 barn i förskoleklass började spela fotboll.

- Av 16 nyutbildade ledare var 9 kvinnor, ett tema som håller.

47 barn har testat på inför 2024.

212 lag deltog i Bullerby Cup. 3600 t-shirts delades ut.

56 barn har deltagit på eftermiddagsverksamheten, snitt 27 till igår.

42 ungdomsdomare har utbildats.

84 ungdomsledare har lagt 3-15 h/v.

312 barn och ungdomar har deltagit på lovaktiviteter.

32 tjejer deltog på fotboll på Asllani Court med damlaget.

144 Pågen-limpor har vi fått från Ica Kvantum, okänt antal ostskivor.

5 elever från annan kommun till Fotbollsprofilen på gymnasiet.

33 deltagare i Fotboll För Alla-verksamhet.

26 unga ledare utbildades till Fotbollsskolan.

- Efter TjejTruppen har 10 av 24 annat modersmål i F12, årskurs 5.

35-45 pojkar 15-17 år tränade fotboll varje fredag eftermiddag under våren.

3400 kr kostar en uppväxt i Vimmerby IF.

- Ca 40+ spelare har slussats upp/ut till seniordebuter.

Långsiktiga satsningar på på barn och ungdomar i Vimmerby och vår kommun kräver resurser. Att satsa på jämlika förutsättningar för alla kostar pengar. Att satsa resurser jämställt är lika fördyrande som självklart.

Vem delar bilden att utan dessa satsningar så blir kostnaden så mycket större, kanske inte hos oss som fotbollsförening men någonstans hamnar konsekvenserna?

Vi satsar vartenda öre som vi får för att nå vår vision, för då når vi alla. För att nå vår vision behöver vi ha som mål att ha en ekonomi i balans, det kommer vi att säkerställa även om det kräver att vi får jobba ännu hårdare. För förlusten vore så mycket större om vi sänker vår ambition och därmed vår vision.

Varma årsmöteshälsningar/

David Lindgren, verksamhetsansvarig Vimmerby IF

Sportlovsfotboll 2024
2024-02-12 08:26
I år kör vi i bollhallen på Ceos.

I år kör vi åter våra fotbollsaktiviteter på Ceos och i bollhallen på Sportlovet, organiserad träning måndag och onsdag och övriga tider möjlighet till egenträning.

Måndag 19/2 och onsdag 21/2:

Lågstadiet 09.00-10.00

Mellanstadiet 10.00-12.00

Högstadiet 13.00-15.00

Ingen kostnad eller föranmälan, ta med kläder efter temperatur och vattenflaska.

Ansvarig ledare: David Lindgren, david@vimmerbyif.se 070-2836785

Varmt välkomna!

Förändringar på Ceosområdet
2024-01-27 16:53
Ceos får en ny bakgrundsvy framöver

Som ni säkert alla vet har vår granne och vår samarbetspartner/sponsor Mercatus köpt loss Ceos-mark av kommunen. Inget som påverkar på vår verksamhet alls mer än att förrådsutrymmen försvinner.

Så nu för någon vecka sen är vår gamla Ceos omkl paviljong riven och bortforslad och Mercatus påbörjat sin utbyggnad av sin verksamhet.

Allt har sin tid så nu går vi in i en ny era.

Bli Vimmerby IF-prenumeranter i april!
2024-01-26 10:31

Vimmerby IF har valt att göra en stor lotterisatsning tillsammans med Folkspel och deras nya digitala prenumerationslotteri JOYNA. Vi ser en möjlighet till nya intäkter löpande som på olika sätt kommer hjälpa oss bedriva vår inkluderande föreningsmodell.

Försäljningen kommer att starta den 3:e april och vi hoppas bli så många prenumeranter som möjligt i föreningen. Mer information kommer löpande under februari och mars.

Att spela fotboll i Vimmerby IF kostar 200-400 kr om året beroende på ålder. Det är otroligt billigt och möjliggör att ALLA kan vara med. Vi ser denna prenumeration som en möjlighet att vara med och bidra lite till samtidigt som ens goda gärning ger en själv chansen att vinna pengar varje månad!

2023 års Ansgariusstipendier är utdelade
2024-01-19 22:47
2023 års pristagare

I nästan tio år har vi kunnat dela ut stipendier från Ansgariusstiftelsen till Vimmerbyungdomar som studerar på eftergymnasial utbildning.

Nu har sexton ungdomar fått en fin summa att använda för studierelaterade kostnader.

Ladda ner medlemsappen
Ladda ner ledarappen