SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Bli medlem i Vimmerby Idrottsförening
BLI MEDLEM
Vi längtar redan till 27/7 och Bullerby Cup 2023!
 
Coerver Skill Day i Vimmerby
2022-12-02 09:46

Det sista tillfället med Coerver blev framskjutet till den 9/1. Alla som redan varit med är ju med denna dag kostnadsfritt. Vill fler anmäla sig till denna dag i bollhallen gäller detta:

 

- Coerver Skill Day

- Måndag 9 januari kl. 10.00-13.00 i Bollhallen Vimmerby

- 3 timmar med roliga och utvecklande övningar och spel

- Pris 100 kr (Betalning via SWISH till 123 191 79 05 - BBN Football Education AB)

- Anmälan via mail till bebben.lindgren@coerver.se

Kvalmatch till P17-elit!
2022-11-25 08:43

Inte ofta vi kan bjuda på livefotboll i november, i och med att det är Fotbolls-VM råder ju just nu fotbollsfeber... nåväl. Det är i alla fall väldigt kul att se ambitösa ungdomar från föreningen gå upp i kamp mot de bästa lagen runt om i Småöand och Östergötland. Välkomna att stötta oss på söndag!

2022 års stipendiat Niclas Läskis Johanssons minnesfond
2022-11-20 17:13
Budo & Emma Kostenius

Det är nu drygt sex år sen Läskis lämnade oss en vårdag 2016, familjen med tvillingbrodern Michael "Pygge" Sjöström startade därefter en fond som varje år tilldelas en ungdomsledare inom VIF som gör något extra och med glöd och engagemang och lever efter fairplay-motton och VIFs värdegrunder. 

 

Årets stipendiat fick priset med motiveringen uppläst av VIFs Budo Ericsson

- nya träningsgrepp

- viktiga inslag av styrka och koordination 

- god förebild för sina spelare

- värnar om kamratskap och att alla ska må bra och ses 

 

Emma Kostenius är ledare för vårt F10-lag och blev mycket överraskad av att få utmärkelsen. Hon jobbar som egenföretagara och är leg fysioterapeut och har även haft uppdag åt klubbens seniorer.

 

Emma tackade djupt för priset och nämnde också att hon personligen inte kände Läskis men att hon genom sin man Anders och folk i klubben förstått att han va en synnerligen sympatisk kille och en föreningsmänniska. 

 

Emma fick stora applåder och gratulationer från de 180 i lokalen. 

 

 

Årsfesten blev hellyckad
2022-11-20 16:45
Bildsvep från kvällen

Det var tre år sen VIF hade en årsfest, givetvis är det pandemin som ställt till det, 2019 hade klubben ett 100-årsjubileum därefter har vi fått ställa in mht gällande restriktioner. Klubben har trots pandemin och två inställda Bullerby Cup överlevt och skapat ny kraft.

 

Vi hade bokat in oss hos Stadsmästargården på Astrid Lindgrens Värld där vi va ca 180 pers som hade en trevlig kväll med en snöklädd miljö som ramade in restaurangen festpyntning. 

 

Nu i lördags fick klubben äntligen fira lite igen och tacka alla de som gjort succésäongen 2022 till ett gott minne och ett avstamp in i framtid som vi står redo att utmana.

 

Vad hade vi på agendan som var skäl för att tacka och fira, jo detta:

- ett herrlag som vann div 4 storstilat och åter är i div 3, där vi tror vi står bra rustade eftersom både flera spelare och ledare varit med på den nivån tidigare och att vi nu har go skjuts i juniorverksamheten

- damerna som mht omläggningen av seriesystemet var tvungna att komma på plats 1-3 för att vara få spela kvar i div 2 nästa år, det gick vägen med bravur

- FFA-gänger som äntligen fick spela matcher och sammandrag igen

- Bullerby Cup som efter två inställda cuper kom tillbaka med besked och fick idel lovord av spelare, ledare och supporters för arrangemanget på tre dagar, hela 210 lag kom till start

- Trixkioskerna har återigen gått på högvarv och kunde därför skänkta fantastiska 275 000 kr till klubben. 

- ungdomsverksamheten växer sig allt starkare med stort inflöde av nya spelare i de yngre åldrarna och att vi har en stor grupp ungdomsledare/tränare som skapar förutsättningar för våra ungdomar att ha kul och utvecklas i vår förening. 

 

Kvällens konferensier va icke helt obekante Fredrik Thalin som med humor och finess ledde oss genom kvällen. Bland annat intervjuade han: 

- cupgrundarna Tryggve Ericsson och LO Svensson som berättade om hur idén och genomförande av cupen skedde och hur cupens utveckling hela tiden överrraskade dem

- från nuvarande cuporganisationen Nicklas Johansson och Stefan Ebbesson och vi fick en bild av problem och lösningar som varit de senaste tio åren

- David Lindgren verksamhetsansvarig och Stefan Bragsjö ordförande om hur klubbens fokus ska förfinas ytterligare mot kärnverksamheten dvs fotbollen och att våra medlemmars ideella insats ska satsa på cupdagarna i juli. 

 

God mat och efterrätt serverades följt av ett större lotteri genomfördes där Linn Carlsson drog vinstlotten och vann ett fint pris. 

 

Därefter kom den sedvanliga prisutdelningen där ett flertal spelare och ledare prisades. Här nedan följer en sammanställning:

Årets spelare och skyttedrottning: Nathalie Johansson

Årets spelare: Haris Dreco

Årets skyttekung: Joakim Storm

Årets juniorer: Allis Nilsson och Pontus Kägo Bragsjö

Årets kompis FFA: Emil Granström

Årets ungdomsledare: John Lindström  (med ett tacktal man minns)

Niclas "Läskis" Johanssons minnespris: Emma Kostenius (se separat artikel)

 

Vi säger välkommen till damlagets nya tränare
2022-11-18 14:00
VIF Dam hälsar nya ledarduon Pierre och Patricia välkomna!

Efter veckor av hemlighetsmakeri kan vi nu stolt presentera damlagets nya tränare. Rekryteringsprocessen har pågått en tid och vi har nu fått klart med en ledarstab som kommer passa oss perfekt och som vi tror mycket på. De kompletterar varandra med sina erfarenheter. 

Pierre Brorsson kommer att leda damlaget och vid sin sida kommer han ha Patricia Pöder som assisterande tränare. 

 

Pierre har mångårig erfarenhet som både ledare och spelare. Han känner sig smickrad att få huvudansvaret och jobba i kommunens största förening och ser fram emot att leda både den individuella och lagets utveckling framåt. Kul med en ledare som kommer in med helt nya ögon och kompetens. 

 

Patricia ser fram emot att få en ny roll kring damlaget. Som tidigare spelare har hon en naturlig inblick i laget och hon ser en stor potential i gruppen. Hon älskar VIF som förening och allt den står för. 

 

Med denna starka ledarduo klar, kan vi nu fokusera på jobbet kring vår spelartrupp och övriga ledare kring VIF dam!

 

 

BLI MEDLEM
Ladda ner medlemsappen
Ladda ner ledarappen
Nyheter från våra lag