SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
VIF Dam 2022
Våra damlag spelar i div 2. 3 och 4.
VIF dam har plats för alla,  unga som äldre. 
 
VIF Dam har lag och träningsgäng för alla ambitionsnivåer. Vi har genom åren fostrat många elitspelare. Kosovare Asllani  är ett exempel men det finns många VIF:are som spelat elitfotboll sista 20 åren. 
 
A-Lag: 
Huvudtränare: 
Ass tränare: Karin Hillström 070 659 37 09 
Ass tränare: Håkan Ericsson 070 636 65 63
Lagledare: Jörgen Nilsson 076 335 38 82
Målvaktstränare Kicki Rödin 073 837 04 84
 
B-C Lag:
Tränare: Budo Ericsson 076 815 59 97
Ass tränare: Maria Karlsson 
Lagledare/Tränare: Lacket Gustavsson 070 742 10 17
Målvaktstränare: Kicki Rödin 073 837 04 84
 
Övriga runt lagen:
Lagresurs: Vickan Lundgren 073 066 91 51
 
Damutskott/Damansvariga:
Vickan Lundgren, Lacket Gustavsson
 
Efter en hiskeles massa år så är stunden kommen, Håkan tackar för sig
2022-11-19 14:33
Håkan Ericsson slutar efter lång, trogen och lyckad tjänst i VIF Dam

Så här nån timme innan 2022 års årsfest får vi några ord med Håkan Ericsson som varit VIF Dam trogen en väldans massa år, men nu har han lovat sig själv och familjen att lägga taktiktavlan och övningsbanken på den översta hyllan långt in förrådet.......

 

Hur länge  har du egentligen varit med som tränare Håkan? 

- tror det ska va 20 år i olika konstellationer i VIF Dam och flicklagen

- men riktigt slut är det dock inte förrän om 1,5 månad, först ska jag och Karin och brorsan  köra damgängen med futsalträningar och några turneringar. 

 

Varför sluta?

- ja du, jag tycker fortfarande det är jätteroligt att vara på planen och dela med mig av mina kunskaper och sprida glädje/engagemang men jag har tyvärr inte energi kvar, lite soppatorsk kan jag säga.

- Jag orkar inte stressa mer. Jag har ett jobb på ÖoB som jag tycker är superkul men det kräver mer och mer kraft av mig och den stress som blir när jag inte hinner jobba färdigt riktigt och kanske inte hinner ladda upp mig för alla timmar på Ceos gör att jag väljer att avsluta mitt fotbollsengagemang som tränare. 

 

Vad ska du göra nu alla de timmar som blir över, börja döma igen kanske?

- nä, jag har ju dömt till och från några år, men det känns inte troligt även om det verkligen behövs domare så alla matcher i regionen kan spelas

- Jag gick min första domarkurs redan som 15-åring, jag har nog dragit mitt strå till stacken där, säkert dömt i 25 år mest på ungdomsnivå men även som förbundsdomare

- fokus nu blir att göra egna må-bra-saker, hålla i gång själv mycket bättre än jag hunnit innan,  tex jogga i VOK-skogen, cykla runt Krön, eller varför inte kolla på matcher nere på Ceos och köpa glass i Trix kiosken?

- Kolla på barnbarnen när de idrottar ser jag också fram emot, de får ge mig den energin som jag nu i alla år fått på våra dammatcher och träningar

 

Hur länge har du varit tränare egentligen, började rätt tidigt va?

- yes, började när jag var 15 år och i stort sett hållit på sedan dess. Tränade ett lag tillsammans med några föräldrar, det va ett härligt gäng grabbar födda 1973. Det va askul, vi vann faktiskt ganska mycket, tex Bullerby Cup som 12-åringar, som på den tiden spelades  på 11-mannaplan!

- Därefter tränade ett pojklag i Linköping 2 år, då jag och frun (Maria) va bosatt där pga arbeten. 

- Jag har även tränat FBSK Herr två säsonger. Även tränat min äldste son Linus i 10 år (P89). Vi kom näst sist i Bullerby Cup som nioåringar, tror faktiskt vi ändå hade minst lika kul som det året som jag var med och vann cupen med 73orna. 

- Sedan när min dotter Hanna började spela 11-manna klev jag in som tränare på flick/dam. På den tiden hade vi ett tag fyra damseniorlag med otroligt hög närvaro, och nu är vi här några år senare…....

 

Otrolig historik, men vilket är ditt bästa minne?

 - inga direkta fotbollsminnen kopplade till matcher mer alla upplevelser runt omkring fotbollen som ex läger, omklädningsrumssnack, riktigt bra träningar, alla skratt, all glädje.

- Att se spelarna utvecklas år från år och glädjas tillsammans med dem i detta är nog det som kommer upp först.

- men det är klart,  den otroliga resan vi gjorde med tjejerna födda 89/90/91/92 då vi till sist vann Futsal SM-guld F17 i Falun….det var otroligt häftigt och utvecklande för alla inblandade.

 

Vad kommer du sakna mest?

- Inte är det försäsongsträningar på gruset på gamla goa Vimarvallen i alla fall, ha ha men det var fullt naturligt då, fanns ju inga andra alternativ

- i övrigt vet jag faktiskt inte, det märker vi kanske först framåt våren….

 

Du har sannolikt ”avverkat” några VIF-ledarkollegor genom åren. Kommer du ihåg alla du jobbat tillsammans med så här lite snabbt?

- Tror att jag gör det ….men lite lurigt, tänk om jag glömmer fler stycken, men de får ringa och skälla på mig men de är väl lika gamla och gaggiga som jag ha ha………..

P73 Göran Lundberg, Gustav Karlsson, Magnus Tambour.

P89 Mikael Agebjörn, Thomas Ericsson, Peter Düring, Kjell-Åke Johansson.

F90 Sven Asplid, Peter Modig, Peter Ståhl, Rikard Dahl

Dam/Flick: Conny Wall, Mikael Riberth, Claes Pettersson, Tommy Oskarsson, Ståhl igen han va svår att bli av med....., Jörgen Karlsson, Per Sigvardsson,  Cissi Wilhelmsson, Daniel Wessman, Janne Rejdvik, målvakts-Stig (Berg), målvakts-Micke (Krantz),  Mikael Lindgren, Hellen Andersson, Marona Phalen, Stefan Thorstensson, Rolf Lilja, Kjell Andersson, Niklas Juneskog, Daniel Olsson, Kicki Rödin, Agneta Karlsson, Lollo Cronwall, Jonas Karlsson, Vickan Lätt, Gittan Kägo, Burken Kennmark,  Lasse Gustavsson, Stefan Bragsjö, Budo, Jörgen Nilsson, Lacket, Micke Rinaldo, Karin Hillström, Maria Karlsson, tror det är alla !!

 

 

Tack för intervjun Håkan och tack för allt du gjort för VIF och VIF dam och hoppas ni får en trevlig årsfest ikväll på ALVs Stadsmästargården

 

Tror alla VIF:are vill tacka dig, så sträck på dig ikväll för alla ryggdunkningar och tack som du sannolikt får under kvällen

 

 

HagmanHusman Cup i Kalmar Sportcenter 27 nov
2022-11-18 16:37

Vi har nu fått lottningen till första futsalcupen, vi ska vara med ytterligare tre så våra lag får spela minst två cuper vardera i vinter. 

 

Söndagen 27 nov blir det futsal hela dagen i Kalmar, i vår grupp finns förutom VIF även St Sigfrids IF, Kristianstads DFF F19, Emmaboda IS lag 2. totalt är det tre grupper med bra kvalitet, vi tror på bra futsal och tuffa matcher. Gruppernas 1a och 2a går vidare till slutspel och de två bästa 3orna. Kul !!

 

Information postas löpande i evenemanget på facebook: https://fb.me/e/4WINdeLXa

 

Nu laddar vi för årsfesten och sen futsal.

 

Dessutom skönt att vi löst tränarfråga på ett bra och snabbt sätt. 

Futsalen igång
2022-11-08 23:06

Andra veckan vi kör Futsal i AL skolan , attans va kul det är, nytt pass på torsdag samma tid och plats

 

vi är anmälda till följande cuper: 

 

Sön 27 nov HusmanHagman Cup i Kalmar Sporthall (1 lag)

 sön 8 Jan Rödsle Damcup (2 lag) 

 

vi ska hitta en till turnering så A har två cuper och detsamma för B/C 

 

 

Avslut på höstens träningar
2022-10-07 23:26
Småroliga tävlingar

I torsdags avslutade vi säsongen med ett träningspass med flera tävlingsmoment 

, blev riktigt bra !!

 

Nu vilar vi några veckor innan vi kör igång med lite Futsal i AL skolan 

 

mer info kommer 

Referat: Vimmerby IF B - Västerviks damfotboll IF B
Säker hemmaseger i epilogen av div 3-serien
2022-10-02 19:52
3-0 seger i derbyt !

Vi va sömniga och loja i första halvlek men hade ändå 1-0 och kontroll fram till paus. I andra är vi mer påslagna och vann säkert med 3-0 men kunde varit några mål till om inte deras mv Lexie Bergström varit ruggigt bra, 3-4 frilägen tog hon, är tydligen mittback annars, kunnig   tjej !!

 

VFF spelade fin fotboll ute på planen men kom aldrig fram till några farliga chanser vi va starka i defensiven. 

 

xx

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Vimmerby IF, 02/12 09:46 
Vimmerby IF, 25/11 08:43 
Vimmerby IF, 20/11 16:45 
Vimmerby IF, 28/10 11:00