SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Vimmerby Idrottsförening
vs
HM
Vimmerby IdrottsföreningvsHM

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 19 mars, 10:00
Plats:Ceosvallen - Konstgräs
Klockren insats mot HM och 4-0 seger
2023-03-19 18:47
Alicia fick kröna en bra match med ett snyggt volleymål

3e träningsmatchen för vårt unga U-lag som till stor del gör sin första riktiga säsong med våra seniorlag. Träningen under vintern med futsal+fys/gym+fotbollsträning+försäsongsträning ser man redan effekten av.

 

I dag klar seger med 4-0 (2-0)

Laget och varje enskild spelare har tagit steg i sin utvecklingskurva, ser riktigt intressant ut. En månad och typ 12-14 träningspass kvar till seriestarten i div 3-serien som blir tuff men vi ska utmana och inte vika en tum i våra matcher.

 

I dagens träningsmatch satte vi gasen i botten direkt och tog omgående kommandot,?första halvlekens 11-0 i hörnor till vår fördel speglar helt matchbilden. Bara HM’s duktige mv Olivia Karlsson höll siffrorna nere.

 

Hörnläggare var Hilda Svensson, förutom de första två va övriga nio kanonbra slagna helt i rätt yta där ville ha den, framöver ska vi bara få in bollen i mål också.

  • Min 10, Ellie Larsson som är som en bläckfisk och drar in bollar ur närkamperna vinner bollen till höger i straffområdet och hittar Sanna Stefansson som från höger-inner-position skjuter mot bortre stolpen och går stolpe-in , snyggt men om det va skott eller inlägg låter vi Sanna själv bestämma, men mål är mål !!
  • Min 41, Hilda Svenssons högerhörna studsar efter några turer i straffområdet ut till henne igen och hon bombar in skottet från 18 meter hårt vid bortre stolpen, otagbart !

Paus och avstämning av våra fokuspunkter det var check på nästan alla, vi bestämde att va lite noggrannare när vi har möjlighet att kliva in i zon 2 och zon 3 där mb eller mf kan va lite kyligare eftersom ingen går på er där. Plus att alltid ha nån att vila boll på innermitt eller mb snett bakåt på mitten vem spelar ingen roll, situationen avgör.

 

2a rullar igång och vi hade återigen bytt 3 pers, i trän matcherna har vi bestämt att byta efter halva 1a och i paus och även efter halva 2a, så får vi speltid på alla och vi får prova lite nya positioner. Nyttigt och bra att se effekterna.

  • min 71, spel ända nerifrån där Julia J-son gör en bra aktion på mitten och sen hittar Sanna som är på språng framåt som därefter vinklar den vidare till Vera Andersson som skjuter hårt med högern från 20 meter över mv och in i mål, återigen ett snyggt mål med goa pass innan
  • min 84, kom ihåg vad jag sa i pausen se ovan, exakt så blev det flera gånger i 2a och vid detta mål så kliver Alicia fram och bryter distinkt på mittplanen tar med sig bollen i 6-7 meter och dra sen till på helvolley från 23 m och bollen studsar hårt in tätt intill stolpen, urläckert.

Fanns bud på fler mål, men vi är jättenöjda med vårt spel och våra aktioner på planen och med de 14 som var med idag. Fortfarande många sjuka, bortresta, jobbar plus de som har innebandy i nån vecka till. Blir tuff konkurrens i våra A och U-lag i år.

 

Gänget idag:

Ida Klintborg- dödssäker med fötterna och bra igångsättande av bollen från händerna , hade bara 1-2 skott att agera på men allt det övriga är viktigt

 

Hilda Svensson, har nu lagt till hörnläggare och målskytt på sitt CV, tån höll och hon spelade bra

 

Jonna Söderberg, behövde aldrig riktigt ta i som mb, men som mf fick hon jobba på ordentligt.

 

Alicia Lundgren, grandios och så säker i alla moment, spelar som en rutinerad räv

 

Agnes Dahl, gör sin absolut bästa match, va helt felfri som yb

 

Stina Johansson, acklimatiserat snabbt till träning och match, kommer växa framöver

 

Ellie Larsson,. Så rätt saker hela tiden, jättebra

 

Julia Johansson, tillförde lite klokhet och smarta val

 

Stina Lamberg-Fjällgård, kommit in det jättebra, växer med uppgiften, oavsett position så blir det lugnt och säkert

 

Vera Andersson, hotar hela tiden med sin snabbhet och kvicka vändningar, dessutom en bra bössa till skott

 

Sanna Stefansson, även hon snabb som en iller, glider alltid ut duellerna med en låg tyngdpunkt och full koll på bollen och sin kropp. Överraskat rejält nu på våren

 

Erza Cerkini, jobbar hårt och bra med bollen och spelar enkelt, får vi bara till positionsspelet så kommer det blir riktigt bra

 

Mona Fenikh, varit sjuk en dryg vecka, hade några riktigt vassa aktioner bla en dribbling och hårt skott i första. Med större arbetskapacitet kan hon få ännu mer uträttat på planen

 

Salama Taher, vad kan man säga, totalt orädd, jobbar stenhårt i båda riktningarna, ett kärnkraftverk som man älskar att ha i sitt lag men inte i motståndarnas. :-)

 

Ny vecka, detta gäller denna vecka:

Måndag- fotografering för alla dam U inkl 08/09 kl 18.30 i Skobeslokalen, kom i tid för omklädnad ta med fotbollsskor så vi ser matchklara ut. I övrigt ingen träning denna kväll

Tisdag kl 18.00-19.30 konstgräset

Onsdag kl 19.30-21.00 konstgräset

Torsdag kl 19.00-20.30 Bollhallen

Lördag A match

Söndag U-match hemma mot Landsbro A (div 4) kl 12.00

 

Nu fortsätter vi göra max-insatser på både träning och match.

 

// Budo & Vickan & Tuva

 


<< Tillbaka