SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Team Södermöre
6 - 1
Vimmerby IF B
Team Södermöre6 - 1Vimmerby IF B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 07 maj, 17:00
Plats:Tvärskogs IP, Tvärskog
Tävling:
Matchnummer: 142202019
Samling:16:00
Bortaförlust mot Team Södermöre, blev nåt mål för stort
2023-05-07 23:42

Förlust 6-1 efter 2-0 i paus slutade dagens match. Vi räckte helt enkelt till mot ett rutinerat hemmalag som dessutom var numren större än oss. 

 

Vi försökte och hade bra perioder men mer än ett mål kunde vi inte fått till närmast va annars Nelly Passmark i ett friläge och Smilla Thelin med skott som mv så när kunde rädda. 

Vi är unga och är ett ungdomslag som tagit steget till div 3 dam, vi vet att vi är under utveckling och att många lag har/hade div 2 status för nåt år sen och dessutom ofta har rutin som slår vår ungdomliga entusiasm. Idag ålder födda 2004-2009, där bara tre spelare är äldre än 16 år. 

 

Som helhet ser vi att det brister i överflyttningarna på framförallt mitten, vi hade problem med det även i 1a då vår backlinje va lite för breda. Men efter paussnacket blev det klart bättre i 2a i backlinjens agerande i sidled och stängning av pass mellan backarna. Just dessa taktiska dispositioner är viktiga mot lite mer rutinerade och tyngre lag, först då kan vi jobba oss in i matchen, om vi får till detta med överflyttning och kan jobba mer tillsammans med press-understöd. 

 

Vi visste det skulle bli tufft med 8 pers borta pga sjukdom, jobb och skador men vi försökte verkligen stå emot. Södermöres rutin, tyngd och reslighet mot våra unga tjejer va det som avgjorde. 2-0 i paus men vi gav aldrig upp och nötte på. Vi hade några bra perioder i matchen, i 1a 2 st bra skott och i andra friläge av Passmark och sen ett fint anfall  där Vera Andersson skjuter ett fint skott från 25 m precis under ribban 

 

Bäst i ViF va mittbacken Reta Hanno och Mittfält/forward Nelly Passmark som båda jobbade kopiöst i 90 min 

 

Vi hänger inte läpp för detta utan ser  framåt och lär oss varje vecka. 

I och med att vi åkte stor buss så fick vi tid till reflektioner och enskilda samtal tränare/spelare på vägen hem. alla sexton som va med fick 5-10 min med tränaren, nyttigt för båda parter och ett bra led i utvecklingen med denna ömsesidiga feedback. 

 

Laget 

mv: Allis 1a, Ida 2a

backar:  Hilda-Minea-Reta-Julia

mittfältare: Sanna-Nelly-Ellie-Stina-Smilla-

Forward: Vera

Avbytare: Mona mf 60 min, Stina Johansson 65 min

 

Ledare Budo-Frida

LedareResurs: Stefanie

 

 


<< Tillbaka