SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Lindsdals IF
3 - 1
Vimmerby IF B
Lindsdals IF3 - 1Vimmerby IF B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 06 juli, 19:30
Plats:Fjölebro IP 1, Lindsdal
Tävling:
Matchnummer: 142202065
Samling:18:30
VIF Dam U hade bra perioder i matchen mot Lindsdal
2023-07-07 00:23

Första 20 och sista 20 var det toppbetyg på för VIF-gänget, Borde kanske haft en ledning med 1-0 efter inledningen, men så blev det tyvärr inte. Trots våra fina perioder så var det däremellan som LIF straffade oss  vid tre misstag i uppspelsfasen, annars såg det stabilt och säkert ut. 

 

2-0 i paus blev till slut 3-1 till hemmalaget, vi säger inte att det var orättvist men vi hade minst lika många lägen som LIF, men målen räknas alltid i vår sport :-) deras ledare tyckte också att vi va riktigt bra och va ett spelande lag med fart i omställningarna och det förmodar jag är det bästa betyget vi kan få

Vi tyckte innan match att det var skrällvarning idag mot Lindsdal som av hävd är ett bra lag som vårt a-lag har krigat många gånger mot. 

 

Vi ville spela rejält-tight-starkt-löpvilligt på ett snabbt konstgräs och sen kunna ta en välförtjänst semester från lagträningar och matcher i tre veckor. 

 

Vi ville ta till vara på våra fasta situationer, Sagas fina frisparkar blev till farliga lägen , samtidigt freda vårt eget straffområdet på bästa möjliga sätt, ok de var där men vi fick bort bollen alla gånger utom efter en ribbträff efter Allis fina räddning där de kunde raka in returen. 

 

Vi medger att Lif va väldigt bra i spelyta 1-2 men sen hade de svårare att forcera vår press och zonsäkra defensiv och komma till lägen. det de fick tog vår säkra mv-Allis hand om. 

 

Kan vi jobba bort våra felbeslut i uppspelsfasen i yta 1-2 så slipper vi omställningar på oss, idag blev vi straffade tre gånger på just detta. Vi vet att det är en mognadsprocess att gå igenom och dra lärdom av, vi tränar dessa moment på våra träningar så allt kommer att bli bra framöver. Vår maximera/minimera-strategi kommer garanterat ge effekt redan i höst.  På sätt blir vi ett lag mer kvalite i 90 min och då får våra motståndare svårt att stå emot oss. 

 

Som sagt vi våra första 20 min fina, vi avvaktare  till en början i vår press för att se hur de ville spela och därefter gick vi hårt i vår press centralt på mitten där Salama och Reta vann bollen oftare och oftare, Och lägena kom, Matilda (ol-la-la, i höst sitter den), Salama i stolpen från långt håll och Vera genombrott och snabbt skott med tåspetsen utanför stolpen plus några långskott från Julia, Salama, Matilda o Vera. 

 

Sista 20 av 2a blev konstant press mot deras mål då vi bestämde oss för att spela 3-4-2 och gav deras backar inte en sekund till att behandla bollen, gav lägen och halvlägen för Nelly, Matilda, Julia och Yllka som gjorde ett piggt inhopp. 

 

Slutsats många flera fina moment som skapade bra lägen, precis som vi har pratat om och tränat på. Träning ger färdighet. 

 

I sommar nu när lagträningar och matcher har uppehåll tränar vi på egenhand , givetvis ska vi vila och ha kul och njuta av sommaren, men å andra sidan kan vi inte slarva bort det fina fysik vi byggt under perioden november-juni genom att inte träna nåt under den tre vecko långa ledigheten. 

 

Vi kommer under fredag-lördag presentera vad ni ska träna på där det handlar om intervaller med boll/teknik ena passet och intervaller i rena löp det andra passet. Vi kommer lägga ut presentationsvideor om de två passens innehåll. Som vi sagt så lägger ni också en bild i sms-gruppen (supertext) när ni gjort ert pass, bilden ska illustrera vad ni gjort och sen skriver ni även några rader om passet. Det är bra vi ledare som ser vad ni skriver osv. 

 

Laget idag: 

Allis Nilsson, mv med pondus, ledde laget med bra dialog och bra beslut med igångsättandet med boll (händer/fötter) , flera bra räddningar4

Julia Johansson, växte in i matchen och i 2a grymt bra

Alicia Lundgren, inte ens 14 fyllda men mogen som en rutinerade a-lagsspelare i div 2, otroligt bra beslut med/utan boll

Saga Stejdahl, tillförde allt det vi vill en etablerad spelare ska göra när de är med i U, dvs stabilitet, styrka, ledarskap och trygghet

Smilla Nyström-Thelin, kapten med erkänt stort laghjärta, lärde sig av 1a halvleks defensiv och va klockren i 2a

Vera Andersson, genombrottsstark, stor utvecklingspotential, nära mål och flera bra inspel, med lite kyla flyt hade det blir nåt mål idag, men de kommer i höst jag lovar

Salama Taher, trasade sönder Lifs mittfält i 1a, pitbullsvarning och oj-oj va hon vinner boll, i höst ska vi nöta passningar sen blir hon kreatör offensivt också

Reta Hanno, hon och jag ha mycket snack om roller och vad göra med bollen, vi vill båda att hon är mer en framspelare med egna avslut på CV:et, idag var det också mer som hände framåt kring Reta, det är bra, skott och avsluten jobbar vi på framöver. 

Nelly Passmark, ger sig aldrig, trots motflyt så är det alltid 110% för laget som gäller, flera goa pass och framspelningar till Julia W i 2a. Vill nu bli innermittare på heltid, tränaren bejakar detta men beror ofta på vilket motstånd vi har. 

Yllka Iberhysaj, 18 min på topp i en 3-4-3 uppställning pressade bra och löpte mycket och ett bra avslut strax över ribban. 

Stina Lamberg-Fjällgård. 23 min som ymf  med flera bollvinster och säkra pass i offensiv riktning. precis det vi vill se av en inhoppare med stor framåtanda, Gött Stina

Stina Johansson, spelbilden krävde inge flera byten så Stina får ta det nästa match, men det som är en av flera fördelar med Stina är att hon ser och lär även när hon är vid sidan av planen, en bra  egenskap. 

 

over and out / Budo-Frida

 

 

 

ps 1 nästa lagträning är måndagen 31 juli kl 19

ps 2 tack Vickan för kärleksmums-kakan

ps 3 tack Rejdvik för kvällsmaten

 

 


<< Tillbaka