SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Vimmerby IF B
1 - 1
Runsten-Möckleby IF
Vimmerby IF B1 - 1Runsten-Möckleby IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 september, 17:00
Plats:Arena Ceosvallen, Vimmerby
Tävling:
Matchnummer: 142202102
Samling:16:00
En poäng med mersmak mot topplaget Runsten/Möckleby
2023-09-03 23:57
Vi är på G ordentligt nu, mer poäng kommer framöver !!

Poäng hemma mot topplaget Runsten/Möckleby, 1-1 (1-1)

 

Att ta poäng av topplag som RM som är topp tre i vår div 3-serie är riktigt bra gjort, i första var vi heta värre men 0-1 kom som en blixt från klar himmel, kliniskt avslut i min 17, men vi tappade inte utan fortsatte nöta på, kvittering av Vera fem minuter senare (min 22)

RM har gjort över 50 mål i serien så vår defensiva insats var ruggigt bra, att vi sen lyckades fånga upp deras tre centrala mittfältare så de tvingades slå långa bollar visar att vår defensiva förmåga och kunskap är på hög nivå. Vi pressar/understödjer i rätt ytor, vi faller på tillslag i backlinjen och vi tätar inåt och överflyttar när det behövs. Klockrent av vår unga backlinje 19-20-17-14 år, med gott stöd av ett mittfält som vindrutetorkar bort alla lägen 18-14-14-15 år. Skönt med ungdomlig entusiasm ihop med fysik, hög spelförståelse och funktionell teknik.

 

Framåt finns hot från både ymf och forwards som kompletterar varandra bra

 

Vi har tränat bra på många moment och teman under vår och höst och det har satt sig undan för undan. Idag fullföljer vi alla tankar och intentioner i vår spelidé, två fantastiska halvlekar gav oss en poäng som med lite flyt och utdelning kunde varit tre poäng, å andra sidan hade RM några vassa lägen i 2a i första inget på mål. Så inte helt orättvist.

 

Spela enkelt är svårt, med enkel fotboll menar vi Dam U inte primitiv fotboll med ”långabollar på Bengt” utan vägvinnande lir genom alla lagdelar och spelytor. Här har vi växlat upp och tar till oss allt som sägs och görs på träning och matchgenomgångar. Ingredienser i att klara att spela enkelt och vägvinnande är:

  • Kunskap och rutin, vi har kunskapen och jobbar på rutinen
  • Spelförståelse , dvs mer teoretisk kunskap som rörelsemönster-skapa tid-hitta lösningar
  • Speluppfattning mer praktisk lösning som hur vi tar in info om spelsituationen, värderar och tar beslut om åtgärd
  • Har helikoptersyn, dvs läser av allt omkring oss, tar hjälp av lagkompisarnas ögon
  • Funktionell teknik
  • Dialog och stöd från lagkompisarna

Lagets attityd och moral är på mycket hög nivå, lösningsorienterade och gruppen har högt i tak och alla kan säga, tycka och lyssna på varandras idéer under match. Finns en storhet i det. Vi ledare känner att även vi är en del i detta, gruppdynamiken är viktig där vi ska hjälpa varandra till att bli bättre. Allas röst är viktig.

 

Vi jobbar för att skapa mer och hetare målchanser och vi blir bättre men vi har också en utvecklingspotential i detta. Vi gnor på dessa moment så kommer det att med fler träningstimmar och xxx antal fler avslut på mål. Träning ger färdighet.

 

Idag skulle jag kunna skriva en hel sida om var och en av spelarena för de var ruggigt grymma idag, fantastisk insats, här kommer några få kort kommentarer om alla femton som va i dagens match:

 

Natti Milton, andra matchen som mv när vi har fyra på frånvarolistan, obesegrad och tillför ledarskap och bra styrning bakifrån

Julia Johansson, rent av den bästa matchen i år, riskminimering , var nog helt felfri idag

Minea Snickars, va lovad max 60 min och fick exakt det, släpper inte en jävel förbi sig, allt för laget.

Jonna Söderberg, fick idag tampas med seriens vassaste forwards, löste det galant, vann alla dueller och dödssäker i passen

Stina Lamberg-Fjällgård, årets bästa på en position som honm bara gjort i 2-3 match, klokt och säker i allt

Matilda Älvehag, bästa aktionen i U i år, släpper bara hostan kommer hon lyfta mer i höst

Salama Taher, pitbull-terrier som inte bara vinner boll utan levererar även offensiva pass

Alicia Lundgren, viktig roll som press/understödjare och ligger fasen rätt varje gång, klok

Vera Andersson, mål igen och idag framgångsrik i sina inspel och spelvändningar

Tessa Svensson, förmodlingen bästa forwardsspelet för detta år, agerade med säkerhet med inspel och inlgg, nära på genombrott flera gånger, fint pass till kvitteringen

Stina Johansson, forward mot tufft motstånd men löste det bra, god teknikt

Dagens matchavgörare, dvs de som kommer in från bänken och förändrar bilden, vilket de gjorde alla fyra:

  • Sandra Andersson, in min 30 ovan roll med sin goda speluppfattning och teknik så löste hon det som vanligt riktigt bra
  • Smilla Thelin kom in som yb i paus och va stabil def och visade bra offensiva insatser
  • Amanda Carlsson , kom in ymf och löpte på och hotade framåt och satte in några fina inlägg
  • Hanna Ericsson, , in min 26 vi fick in en trygg, säker, stark och rutinerad kraft på mitten och sen som mb när Minea gick ut med knappt 30 kvar.

 

Stort tack igen tjejer, det här va en riktigt vass insats, med tre bra träningar denna kommande vecka så tar vi  Madesjö nästa söndag, vi är inne i en bra period nu

 

// Budo

 

Ledare idag Budo, Vickan, Frida, Albin och Janne.


<< Tillbaka