SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Vimmerby Idrottsförening
vs
hjältevad mariannelund
Vimmerby Idrottsföreningvshjältevad mariannelund

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 10 april, 20:30
Plats:konstgräs Högsby
Ett bra genrep
2023-04-11 00:45

Efter ett sent återbud från Högsby söndag kväll, fick vi ändå tag i HM som ställde upp med kort varsel, Sen avspark kl 20 på Ceos var ju en perfekt avslutning på påskhelgen. 

 

Vi lirade bra och växte under matchen, vi förde spelet även om HM försökte kontra på oss men vi låg helt rätt mot deras spjutspets Emma Sjökvist som är en notorisk målskytt, vi höll henne i schack och skapade många lägen framåt och vann med 4-2 (2-1)

 

Siffrorna kunde varit större men deras mv gjorde många räddningar och stolpen räddade henne nån gång

Vi hade ett bra grepp om första halvlek och skapade lägen som ofta berodde på att mittfältarna Passmark & Snickars vann mycket boll och rullade igång våra anfall därifrån på mittplanen.. 

 

Efter 2-1 och mål av Alicia (långskott som satt snyggt intill stolpen ass Stina J) och Vera (där flera låg bakom assisten) bestämde vi i paus att sätta ännu mer press på deras backlinje genom att köra ett mer offensivt spel (3-4-3) vi bestämde att köra det i 15 min och sen återgå till vår vanliga uppställning, men det föll så bra ut att vi körde det hela 2a halvleken. Vårt tryck mot deras mål ökade och de hade bara två lägen i 2a där Sjökvistarn hade två bra lägen och Saga räddade det första men friläget från mitten satt i nät. 

 

Vi är mycket nöjda med hur vi agerade och hade otroligt mycket folk med upp i anfallen och kunde med lite mer flyt och kyla i avsluten göra några mål till, men samtidigt är vi nöjda med hur alla tog ansvar och bidrog till det spel vi hade idag. 

 

Vi körde runt på alla 14 spelarna och alla spelare utom Saga i målet fick nöta bänk nån gång under matchen, men dessa byten gjorde ingen skillnad vi höll ändå uppe kvaliteten och fokuset, Härligt med tjejer som tar till sig instruktioner och utför bra aktioner på planen. 

 

Sen har vi kommit så långt i den taktiska diskussionen att många av spelarna på eget initiativ tar upp diskussioner inför matchen och i pausen. Den utvecklingen blir jag stolt av att se och höra. 

 

Alla 14 får superhöga betyg idag. Underbar match

 

Saga- stabil och säker, frilägesräddningar viktig

Hilda - tillbaka efter förkylningen och tog sin kaptensbindel på allvar och ledde laget bra genom matchen

Jonna - var riktigt bra mot deras toppforward Emma Sjökvist

Alicia - vad kan en mittback få för betyg som satte tre urläckra skott från distans och kanske gjorde sitt första hat-trick i karriären? Självklart toppbetyg, men jag vet att hon kommer bli ännu bättre framöver

Julia - i 2a var hon gudomligt bra på sin vänsterback va till och med framme och lyfte in vänsterinlägg med precision

Stina J- lillsyrran växlar upp för varje match, nu väntar jag bara på att skotten ska komma,. för hon har en bra bössa

Minea - otrolig bollvinnare och kämpe, viktigt för alla lag att ha en sådan som vinner mittens rike, där avgörs många matcher

Nelly - efter en innebandyssäsong kom en rejäl förkylning som hon nu besegrat, även hon en otrolig lagspelare som gör allt för att laget ska vinna, går alltid i bräschen för lagets bästa

Sanna - sprang ifrån mest allihopa i 2a och tryckte in inlägg efter inlägg, riktigt kul att se

Vera - var så nära att sätta ett drömmål vek in från vänster och laddade högerbössan och boll rammade stolpen med kraft, målet i 1a är också viktigt, inte snyggt men viktigt att va på plats och ta chansen när bollen väl dyker upp, bra bollmottagare i spelyta 3 (zon 3)

Erza, - jobbar och fångar in många omöjliga bollar, var nära mål i 2a men det kommer under våren, jag lovar

Yllka - fick en instruktion, - gör tränaren lycklig med att springa och va aktiv i mycket större utsträckning än tidigare, jag fick vad jag ville se, bra Yllka!!

Salama - en tränares dröm, outtröttlig, vinner boll i omöjliga lägen och ger sig aldrig, dessutom snabb. 

Mona - många fina aktioner och framspelningar, kom också till skott flera gånger, vilket vi påpekat tidigare är viktigt i rollen som mittfältare, 

 

Bra gry i alla alltså !!

 

Lyckliga ledare var idag Budo & Vickan

 

ps träning endast tisdag kl 18 och torsdag kl 19 eftersom det är  j18 Dm på Arenan på onsdag


<< Tillbaka