SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Vimmerby Idrottsförening
vs
Västervik Dam/F16
Vimmerby IdrottsföreningvsVästervik Dam/F16

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 mars, 12:00
Plats:Ceosvallen - Konstgräs
Hemmapremiär och vinnande spel mot Västervik Bredd
2024-03-10 19:27

Vi hade fokus på tre saker som alla hade med 4-3-3 spelet att göra: 

- jobba mer tillsammans i presspelet

- täta ytan mellan lagdelarna när vi väl sätter pressen

- bemanna offensiva och defensiva straffområdet, dvs i offensiva ta tillvara på 2a och 3e bollar och i det egna straffområdet ta bort allt som möjligen kan bli en farlighet för motståndarna

 

Hur vi lyckades med dessa tre fokusområden? Jojomen alldeles förträffligt, därav fick vi träff även målmässigt, slutade 4-0 efter 2-0 i paus. 

 

Kyla och isig nordanvind svepte fram över Arena Ceos, nattens snöfall kunde ha ställt till det men efter plogning av planen under morgonkvisten och en extra begäran om en extra sladdning och borstning så kunde Kommunen ha en bra plan spelklar. 

 

Vi hade en fin inledning på matchen där vi höll bollinnehavet bra inom laget i alla uppspelsfaser och bemannade de korridorer vi ville anfalla i. 

 

Vi bytte lite positioner under hela matchen typ var 20e minut för att se hur vi kunde byta roller och förändra matchbilden. Det föll ut bra, alla som fick rotera till annan position gjorde det riktigt bra. Vi började så här i vårt nya 4-3-3: 

 

mv Sjösten

backlinje Hilda-Linn-Jonna-Aulona

mf Reta-Salama-Julia

forwards Sanna-Stephanie-Ellie

avbytare: Stina LF in 22, Milton in 30

 

1-0 minut 21 fint växelspel på 3-4 VIF:are som Jonna Söderberg avslutade distinkt, var gjorde hon där kan ni kanske undra, jo en rokad minuten innan för att få ännu mer djupledsspel och hot i djupet, fick ju effekt direkt :-). Sanna och Julia var delaktiga i det.

2-0  minut 36, Sanna som var het som en kamin trots kylan var snabbt in i straffområdet och kunde rulla in tvåan, även här fint "broderande" med bollen innan målskottet kom bla Hilda-Reta-Salama-Jonna 

 

Paus och snack om att vi gjort det bra och ska fortsätta med att vilja vara bäst i 90 min

 

3-0 minut 52, uppspel på felvänd forward Stephanie som ursäkert tar emot bollen och lägger tillbaka den till Stina som från 32 meter kan prickskjuta in bollen över mv och strax intill stolpen, snyggt värre. 

4-0 minut 88 Sanna som gjort kanske 15 maxlöp på sin högersida fick en ny boll av Julia och Salama och nu var hon kylig och la in den i bortre efter ryck på 55 meter

 

Skönt kvitto på att vi mer och mer tar oss till våra nya roller i ett nytt sätt att vinna boll och därifrån ha närmare till avslut. Dessutom märkte vi inga av våra spelare som tröttnade utan vi höll uppe fokus och tempo i 90 min, däremot var vi lite svajiga och yviga 10-12 min i början av 2a men det fick ordning på med några få nya penseldrag. 

 

Toppbetyg till alla tretton som kom till spel idag efter att vi noterat frånvaro mht jobb, skador, sjukdom, innebandy, resor mm. 

 

Elin Sjösten, fick göra 2-3 toppklassräddningar bla ett friläge, annars hade inget att stå så var nog kyligt att va mv idag (90 min)

 

Hilda Svensson, kapten med stabilt spel på yb, men fick även ta roller som mb och balansspelare i vårt 3-mannamittfält (90 min)

 

Linn Carlsson-powerback med känsla för att ta för sig i rätt tillfälle (45 min)

 

Jonna Söderberg- mittback-balansmittfält och forward, en joker som forward där fick jag den effekt jag ville ha snabbhet och ett hot i djupet (intressant att ha detta som ess i rockärmen framöver) (77 min)

 

Aulona Iberhysaj, överraskade stort som yb, men körde sen även ytterforward med stor framgång nära mål (90 min)

 

Reta Hanno- balansmittfältare som var delaktig i alla våra uppspel, klev av i paus då hon kände sig yr men kunde sen gå in igen sista 22, hög nivå på allt (65 min)

 

Salama Taher- bollvinnare och alltid nära spelet både off och def, viktig roll för laget och nån alltid levererar det man vill ha (90 min)

 

Julia Johansson - off mittfält 45 sen yb där hon hade som morot att bemanna offensiv korridor ofta och det gjorde hon verkligen (90 min)

 

Sanna Stefansson- sprang sönder Västerviks vänsterförsvar och låg bakom mycket av våra avslut och tryck i deras straffområde. Bra utdelning med 2 mål och 1 ass (90 min)

 

Stephanie Sauma, kommer mer och mer in i seniorspelet, framförallt i 2a var hon duktig i både pressen och som felvänd bollmottagare plus avslutare (72 min)

 

Ellie Larsson, vår allroundspelare, började som forw och sen yb, men kan även lira mittfält och allt med stor framgång (70 min)

 

Stina Lamberg-Fjällgård. fick börja på bänk då hon skulle spela innebandy senare på em, så hon inte skulle köra slut på sig inför innebandyn. Kom in efter 22 och lirade då på Ellies plats som ytterforward som fick ont i vaderna. Startade sen som off mf i 2a och kom till avslut med nätkänning. Hoppas även innebandyn gick bra  (70 min)

 

Natti Milton fick påringning när alla andra möjligheter va slut och ställde upp och tillförde sen det vi ville få ut av henne dvs förebild, rutin, lugn och vägledande i snacket. Alla våra yngre tjejer växte runt henne. (60 min)

 

tack för idag, Västervik var ett bra spelande lag så tycker vi löser deras spel/motstånd fint 

 

Nu kör vi en ny bra träningsvecka som avslutas med avstämning mot ett elitlag där Huskvarna/J Södra F17 nästa helg, 

 

Budo, Vickan, Janne


<< Tillbaka