SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Vimmerby IF B
3 - 0
Rosenfors IK
Vimmerby IF B3 - 0Rosenfors IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 06 maj, 19:00
Plats:Arena Ceosvallen 1, Vimmerby
Tävling:
Matchnummer: 142304013
Samling:17:45
Ohotad seger mot Rosenfors i derbyt, 3-0 va i underkant
2024-05-06 23:44
Glatt segergäng och en glad Ellie Larsson som gjorde sin livs bästa match

Oj oj vilket spelövertag vi hade med ett tiotal heta målchanser i varje halvlek. Va vi ledare oroliga?........ nä ... trots 0-0 i paus så vet vi vad tjejerna kan. 

 

Vår dominans i 2a fortsatte, det stannade sen vid en klar 3-0-seger men ingen hade sagt emot om vi minst dubblat målskörden

Nu ska vi säg att Rosenfors absolut inte va dåliga, de jobbade verkligen för varandra och mv Jasmine Enroth räddade oerhört mycket skott, deras nr 4 Seham Takori va också riktigt duktig, sen gillar jag sen gammalt Wilma Hjelm nr 10 fd VIF som jobbar i det tysta men alltid väljer enkla och vägvinnande pass.

 

Vi fick vänta en stund efter första målet men det kom i 50e minuten, vi hade ju bestämt att vi skullke jobba ännu hårdare med den höga pressen första tio minuterna i2a och det gav effekt med en bolvinst följt av ett enkelt pass och Tessa viker in i banan och skjuter ett skott strax under ribban till vild och lättad glädje. 

 

2-0 i den 76 Tessa igen efter Minea och Smillas förspel

 

3-0 i den 77e minuten var nog det snyggaste, Matilda bryter precis framför vår avbytarbank rusar förbi en RIK-are och en till med en enkel touch och med kraft och fart tar sig in i straffomårdet och sätter in bollen i "Golden Zone" mitt framför offensivt målområde, där störtar Tessa fram och dunkar in trean. man blir så lycklig när det man tränar på och ideligen pratat om verkställs på matcherna... nu gråter jag nästan av glädje  :-) snyft

 

Vi hade kul som Julia sa och vi spelade ut dem och vann med hela laget delaktiga, vilket i sin tur skapar god lagkänsla och bygger på vår vinnarmentalitet. Vi boostar vår självkänsla och ser efter kvällens och nattens tankar om matchen fram mot kommande utmaningar.

 

Vi bad tjejerna presentera sina egna mål och utmaningar inför denna enskilda match, tror många av dem slog in, så det ökar ju välbefinnandet ett snäpp till. 

 

Tisdag och torsdagsträning har fortfarande fokus på instick till forwards eller löpande mittfältare och därefter avslut eller pass in i "golden zone". Vi skippar fredagsträningen denna vecka då F09-laget har match i Nässjö lördag fm, vi kan inte nöta för mycket på våra kroppar så här tidigt på säsongen. 

 

två ord om varje spelare: 

 

Felicia, frusen+stabil

Matilda, framfusig, målassistare

Linn, felfri, viktig

Minea, dominant, energisk

Ellie, best-ever, toppklass

Smilla, ledare, vägvisare

Mona, jämnare, smart

Jonna, het, bollvinnare

Julia, påslagen, föredöme

Stina, skytt, teknisk

Tessa, okonventionell, målskapare

SLF, bolltouch, spelförståelse

Salama, kampspelare, viljemaskin

Issa, allround, kvick

 

och om ledarna;

Vickan, listig, lyhörd

Budo, engagerad, fotbollsälskare

Tuva, instagrammare, timeholder

Rejdvik, sponsor, givmild

Alicia comebacksugen, rehabvillig

Sjösten, knäskadad, vinnarskalle

 

tack för idag alla, från spelare till publik, spelaragenter och anhöriga, räknade till 68 i publiken,  iaf i 1a för sen blev det satan så kallt så några smög hem iaf min farsa som vägrar långkalsonger vilket jag och Elin hade :-)

 

godnatt

 

// Budo


<< Tillbaka