SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Vimmerby IF B
2 - 1
Frödinge-Brantestad SK (9-m)
Vimmerby IF B2 - 1Frödinge-Brantestad SK (9-m)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 09 juni, 17:00
Plats:Arena Ceosvallen 1, Vimmerby
Tävling:
Matchnummer: 142304040
Samling:15:45
Skön och rättvis seger i derbyt mot FBSK
2024-06-09 21:33
två av våra duktiga spelare nyduschade efter match, de hade då firat tillsammans med nöjda lagkamrater omkl rummet.

Att vinna derbyn är extra kul och stärkande, årets div 4-serie är en riktig derbyserie där vi möter lag som HFK, BOIF, FBSK, RIK och Västervik, hittills idel seger bara stryk mot HFK och den kändes extra sur. 

 

Idag vann  vi med 2-1 mot FBSK,  första halva riktigt bra där båda presterade fin fotboll men vi hade bollen mest och skapade vassaste lägena. 

Vi känner oss nu stolta efter att bärgat hem 3 poäng till VIF-huset, I 1a gjorde vi 1-0 redan i 11e minuten där Vera rann igenom efter ett frilägespass av comebackande Natti, Vera är klinisk i avslutet, Gött !!

 

Vi hade fler lägen av Tessa, Julia och Vera igen, bollinnehav kanske 65-35 till vår fördel, men ändå kan  deras måltjuv Lousie Andersson trycka in kvitteringen i 31á vilket var deras första läge i 1a.  Vi kanske skulle haft ledning i pausen med tanke på spelövertaget och lägena, men idrott är inte alltid logisk och rättvis.

 

Framgångsfaktorn i vår första halvlek var bollvinster på mittplanen och framförallt ett tryggt passningsspel, Möjligen hade vi då lite fördel av en medvind

 

I slutet av första avtog vinden och det började regna lite smått. 

 

I paus snack om tre saker: 

1. Vi bestämde villkoren på planen och förde spelet

2. få till uppspel till forward och sen nerspel till mf som gör korta enkla instick bakom backlinjen på framrusande forwards, off mf eller våra wingbacks

3. Tänka till i presspelet dvs att vi flyttar över central och motsatt yfw så vi gör det trångt och stressigt för deras yb och mb och tvingar dem att spela upp centralt där vi har övertag. 

 

Andra halvleks inledning och framtill ca 23-25 min var inte bra av nåt lagen, vi slarvade med det mesta och kom inte till det  enkla vägvinnande spelet som vi gjorde i 1a, även FBSK underpresterade, kändes som det bara va typ 200 inkast under denna period, Louise Andersson hade ett bra läge men fick inte till skottet från strafflinjen, annars var det två bleka lag i denna del av matchen. 

 

Vi provade mycket tillrop och pep från både bänk och inom laget ute på planen, till slut fick det effekt och vi kunde vårda bollen genom bra pocession i uppspelsfaserna, och få tryck på deras planhalva och få till avsluten på mål igen.

 

Vi bytte in två rappa ytterspringar för att få till fler hot framåt och snurrade på några spelare, och vips kom målet, vi spelare oss upp genom planen och Reta hittar med ett enkelt instick på utsidan av deras yb Sanna Stefansson som rusar mot mål och lurar deras mv som tror hon ska passa medan Sanna sätter bollen vid första-stolpen och 2-1 är ett faktum. Nu radar vi upp lägen (Tessa-Sanna-Julia-Linn-Issa) mycket tack vare att vi ligger kvar med vårt 3.mannaanfall och de flyttar upp och kör 3-4-3. Sista fem tar vi ner Issa till vårt ymf men ligger kvar med två centrala forw för att hota dem på djupet.  Föll väl ut. 

 

De skapade ett bra läge till men Ida får ut Louise långt mot kortlinjen och hennes skott går längs med målet så det var hur lugnt som helst :-)

 

Korta men viktigt inhopp i slutet av Stina J och Ellie, som på kort tid ända gjorde rätt saker som var viktigt där och då. 

 

Hela laget får absolut  toppbetyg för första 45 och sista 20, starkt att komma ur svackan min 46 till min70 och sen avgöra matchen, trots dålig period har vi en dödssäker defensiv som ger oss trygghet.

 

Reta ska ha extra beröm för att va lugn, trygg och säker i både def och off. Linn fick ny roll som left-wingback och hade verkligen löpmeter från hörnflagga till hörnflagga vilket ger laget extra dimensioner och alternativ....mer såna iniativ framöver

 

Idag hade vi denna trupp: 

 

Ida Nyman, en lugn dag på jobbet, gratti till körkortet förresten :-)

Matilda Älvehag, fortsätter att visa att det är yb som är hennes grej

Minea Snickars, vad säger man mer än att detta är en maskin som gör sitt i varje match

Natti Milton, tränat på ordentligt sista 8-10 veckorna, levererade det vi förväntade oss, bra ledare/förebild/vägvisare på planen

Linn Carlsson tog rollen som wingback på ett föredömligt sätt

Stina Lamberg-Fjällgård, fått rutin på rollen som def (sittande) mf, ser ut som hon alltid spelat där

Salama Taher, radade upp bollvinster och bra alternativ i passen i 1a, sånt gillar vi

Reta Hanno, se ovan

Vera Andersson, mognat av spel och träning med A vilket lett till stabilt spel både  med och utan boll och hypervass framåt, gjorde även bra sista 20 min som off mf

Tessa Svensson, skapar alltid flera målchanser per match

Julia Johansson, löpte över stora ytor och hade lyssnat på uppropet om springa över flera korridorer för att öppna upp för kompisar och skapa oreda i motståndarnas försvar

supersubs/matchavgörare: 

Sanna Stefansson, "Speedy" gjorde avtryck de sista 10 min i första och sen igen vid sista 20 min när vi ville förändra och vinna matchen, målet var guld värt idag!!

Isabell Gunnarsson fick bemanna de vänstra korridorerna sista 20 när vi ville hota och jaga segermålet, kom fram bra i två lägen tog sen def ansvar som ymf sista 10. 

Stina Johansson, viktigt inhopp i slutskedet när vi ville döda tid och dessutom störa deras mb i uppspelen

Ellie Larsson, även här ett inhopp i slutet där hon vann en viktig boll och spelade ner i ytterkorridoren till vår centrala fw, klokt och tryggt som vanligt

Erza Cerkini, inget inhopp idag, men har gjort fina träningar sista veckorna och kommer får speltid framöver.

 

Nu kör vi träning måndag-tisdag båda kl 19 för att sen bestämma hur vi kan träna mht till skolavslutningar. 

 

Kommande helg = F09 match lördag, ingen A-match för de spelar istället nu på onsdag borta mot Svärtinge och vi själva har match mot Gamleby FF borta måndag 17/6 där kommer vi ha en ny "game-plan" beroende på gräsplanens beskaffenhet (Ernebergsfältet) och motståndet. 

 

ledare idag: Budo-Vickan-Janne-Alicia 

 

Även stort tack till publiken som var 105 pers till antalet, vår funktionärsstab gjorde också förträffliga insatser = i entrén Elin&Linda Sjösten, i speakerbåset Jonna & Adnan. Med linjeflaggorna fanns Peter Fjällgård (felfri) och Jan Rejdvik som ville ha ett headset nästa gång.......


<< Tillbaka