SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Hultsfreds FK
0 - 3
Vimmerby IF B
Hultsfreds FK0 - 3Vimmerby IF B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 25 juni, 19:00
Plats:Knektavallen 1, Hultsfred
Tävling:
Matchnummer: 142304048
Samling:17:45
Vi gjorde ett fantastiskt derby och slog HFK borta
2024-06-26 11:29
Matchavgörande insatser av Mona, Stina och Ellie, men ALLA i 14-mannatruppen bidrog till segern

Vi va taggade till tusen i för derbyt, vi ville ha revansch på HFK sen den snöpliga förlusten hemma och Knektavallens  fina gröngräs och väder va inbjudande plus att vi vill fortsätta vinna och stärka vår utveckling. 

 

Allt blev som vi planerade, en jämn första med övertag för oss sista halvan av 1a, sen i 2a får vi nog säga att vi tog över helt och mer eller mindre sköljde över HFK, målchans på målchans så segern blev till slut 3-0 men kunde ha varit större men HFK målisen storspelade. 

 

Underbar känsla efter matchen och ALLA tjejer i laget bidrog till segern. 

Vi har alltid sagt att det är spelet i straffområdena som avgöra, det var liak viktigt och avgörande i denna match. Första målet i 33 min var ett sånt, Stinas Johanssons fina hörna tar Linn Carlsson hand om och forcerar fram till en heklt fristående Mona Fenikh som lugnt kan lägga in vår 1-0 ledning. 

 

Annars var det "en skjutglad afton", till en början gick skott strax över eller så räddade HFK målvakten, i 2a fortsatte vi att bomba på, kanske påverkade måndagsträningen där tränar-Vickan lagt fokus på just detta moment, mitt i prick !! För i 2a var träffsäkerheten påtaglig antingen gjorde HFK målisen kanonräddningar eller så var stolparna i vägen (2ggr) men Stina Johanssons raket från 25-26 meter från vänster var otagbar precis som Alicias rejäla men klassiska tåpaj från 20 meter som smet in i krysset (snyggt värre). 

 

Trots lite småskador och småförkylningar så löste vi matchen tillsammans med smarta lösningar och byten. Vi använde våra "skills" på bästa sätt. 

 

Segern var rättvis och jag tror ingen runt Knektavallen kan säga nåt annat, vi slog serieledarna och ser att vår träning och momentövningar ger utfall och ar gett stark utveckling både på det individuella och kollektiva planet. 

 

Detta har skördat framgång under våren, våra två förluster mot Tjust borta  och HFK hemma, båda 1-2 men där vi själva ansåg att vi hade både bättre spel och framförallt mer fler målchanser har stärkt oss i tron att vi gör rätt och spelar framgångsrik fotboll. 

 

Vi är nöjda med vad vi gjort hittills och det roliga med gruppen är att de inte stannar upp och är nöjda utan vill lära sig mer och bli ännu bättre. Detta engagemang och driv är underbart att ha på  både träning och match. 

 

Laget idag

Felicia Johansson, två utrusningar där hon skar av vinklar och räddade var nog det enda som hon hade på hela matchen, men viktigt med en trygg mv längst bak. Kan varit sista matchen med gänget flyttar ju till Uppsala om nån vecka, tack för allt Felicia

Ellie Larsson, de små medlens mästare, löser allt till det bästa

Minea Snickars, tar alltid ett stort ansvar där bak, håller ihop gänget och äger defensiven

Jonna Söderberg, första 90 min efter ledbandsskadan, styrde bort deras djupledsspel

Linn Carlsson, energi till 110% kör "all in" på allt, kraftfull och orkar köra på i 90 min +

Stina Lamberg-Fjällgård, verkligen hittat rollen som vår balansspelare, smart och löser problemen med enkla lösningar

Mona Fenikh, viktigt mål och hade boll på mållinjen i andra, tog tränaren på orden och fick till hoten in offensivt straffområde.

Svea Backstad, ringdes in när både Vera och Kujtese blev sjuka. framspelare av rang. 

Julia Johansson, var taggad mot sin moderklubb, bra nära mål och fina inspel

Tessa Svensson, ständigt hot på djupet, hög klass på duellerna med HFKs duktige mb Ida Tuvesson

Stina Johansson, levererade i 90 min och idag kom första målet i div 4, snyggt va det också. 

supersubs eller vad vi kallar matchavgörare:

Erza Cerkini, viktigt att ha en tjej som går in och levererar det man vill ha av en ytterforward, bra inhopp i båda halvlekarna. 

Alicia Lundgren, tillbaka på allvar efter benbrottet, inhopp mot Gamleby och mål i 1a matchen och inhopp i 2a igår kväll och mål igen, snacka om comeback !

Matilda Älvehag, direkt från ICA-jobbet till start av 2a och satte genast nivån, klass 

 

Fasen va bra vi va idag, dagar som denna blir helt lycklig av att vara en del av ett sådant kollektiv. 

 

Ni tränar vi torsdag kl 17.30 för att sen fira lite extra med jordubbar som Janne "Fixar´n" rejdvik ordnat. 

 

Därefter sommarvila med återstart söndagen 28 juli, vi återkommer om tid och hur vi vill ni ska sköta egenträningen under sommarvilan. Vi ska inte slarva bort den fysiska statusen vi byggt  upp under vinter och vår. Vi kan lätt få ihop sommarhäng med bad, vänner, resor och lite egenträning. 


<< Tillbaka