SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
vs
Västerviks FF
Vimmerby IdrottsföreningvsVästerviks FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 04 juni, 19:00
Plats:Ceosvallen - Konstgräs
Grym match av det unga gardet, VFF fick ge sig
2021-06-06

3-1 seger mot VFF A va inte en dum säsongspremiär. 0-1 i paus va inget som bekom oss, vi visste att vi hade kapacitet att leverera i 90 min-

 

Det va heller inte dumt att få ha publik, va närmare 80 pers på plats. 

Vi ville ha svar på lite frågor, och vi fick under delar av matchen se det ville se: 

 

- fysik som håller i 90 min

- fler maxlöpningar

- fler avslut

- väl samlat försvar

- fler folk in i offensivt straffområde

 

VFF har gjort en nystart och vann div 4 förra året med vårt C-lag som motståndare där vi krigade på bra, i år vill de va topplag i div 3. Många rutinerade spelare som bär laget men också lite yngre rappa spelare. 

 

De störde oss en del i våra uppspel i 1a men skapade inte så mycket, det som dök räddade stabila Ellen Gustafsson tillsammans med ett hårt arbetade försvar. 

 

0-1 dök upp efter deras presspel på vår planhalva och ett inspel mellan vår yb o mb som de sen förvaltade till mål av Mia Larsson, snyggt lir och kanske lite rättvist också. 

 

Vi hade ändå många bra kombinationer där vi kom fram på kanter och fick lägen in i straffområdet. Sagas hörnor var även de bra. Fanns många ljuspunkter, i paus manade vi till fortsatt mod och att utnyttja vårt passningsspel bättre i uppspelszon 1-2 så v kunde trycka igenom passen förbi deras femmanna-mittfält. 

 

Och som vi lyckades med det, nu vände spelet över till vår fördel som grundades i ett bra passningsspel, lugnare och säkrare spel på mitten och framåt, ännu mer löp än i första. 

1-1 Nelly Passmark hårt skott efter genombrott av Levin-Passmark pass av Emmy K

2-1 Svea Backstad, kyligt avslut i bortre i friläge från vänster, pass Emmy K (igen)

3-1 Jonna Eriksson, även hon hur kylig som helst i  friläget

 

Fanns fler bud på mål. Vad avgjorde matchen? VIFs bredd är enorm, alla 16 spelarna presterade under sin speltid. 

 

Riktigt jobbigt för motståndare att ha snabba och kvicka spelare löpande kring sig i 90 min (Nelly Passmark och Molly Levin)

 

Likaså att ha hårt jobbande och kreativa innermittfältare med bra tillslag och blick för spelet som Saga Stejdhl och Agnes Karlsson (F06) är en stor fördel för ett lag som vill vinna mittens rike. 

 

Tekniska, funktionella och blick för bra och enkla lösningar ger det offensiva spelet ett truimfkort, där tillförde Svea Backstad, Emmy Karlsson, Jessie Eriksson och hennes lillsyrra Jonna Eriksson (f06) trygghet och bollinnehav i viktiga skeden av matchen. 

 

Mittbacksparet Johanna Hultqvist (02) och Minea Snickars (04) reder ut det mesta, låter inte nån springa ifrån dem, skulle det ske tar de fram envisheten och jagar de ifatt och styr bort farligheten. Grymma !

 

Inhopparna eller matchavgörarna som vi kallar dem är guldvärda,  tjejer som går in och sköter uppgifterna helt enligt vår plan. idag var det Amanda Carlsson som körde ymf och Agnes Dahl som var på topp. 

 

Nyförvärvet Emelie Andersson från väskusten med den goa dialekten visade på spelskicklighet och trygghet i position och passningsspel från sin högerbacksplats. Blir en bra resurs framöver 

 

Viktiga och kraftfulla med pondus är Moa Nyström vb och Kujtese Rexha forw, deras kraft och fysik och är viktiga i stunder när det går lite i stå. 

 

Känns som vi hade allt i verktygslådan denna fredagskväll på Ceos, men inget gör sig självt, träna bra och bra attityd för både träning och match samt ödmjukhet inför sin uppgift krävs och det hade vi denna gång. Är en färskvara så gäller att slå på rätt energi framöver också.

 

Vi ledare var ruggigt nöjda med er tjejer, nu kör vi vidare, nästa helg väntar tråningsmatch för C-laget mot Gullringen borta (söndag kl 17), men först en vecka med tre goa träningar. 

 

// Budo-Lasse-Lacket

 

 

 

 


<< Tillbaka