SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby IF B
1 - 1
Västerviks Damfotboll
Vimmerby IF B1 - 1Västerviks Damfotboll

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 12 september, 18:30
Plats:Arena Ceosvallen
Tävling:
Matchnummer: 142202075
Samling:17:30
Tätt div 3-derby slutade 1-1
2021-09-12 22:18
Elin Borgstrand helt felfri som mittback

Matchen var högklassig vad gäller tempo och intensitet, kanske rent av div 2 klass för både lagens insats. 

 

VIF fick igång spelet mer i 2a och tog ledningen i 72 min, kvitteringen kom tio minuter senare när en VFF-hörna touchar VIFförsvaret och in i nät, oturligt.

VIF B mot serieledande VFF A blev som förväntat tätt, spännande, kampfyllt och med många kvalitetets spelare. Tror nog alla 69 i publiken tyckte det samma.

 

Att det unga VIF-laget är kloka och trygga i sitt defensiva spel, vad gäller offensiven finns ingredienserna och farten men vi har lite att finslipa på för att få till fler heta målchanser. Idag var vi ända bättre på det än i de tidigare matcherna. Så vi är på rätt väg. 

 

VFF va innan denna match obesegrade med dyra raka segrar, men som alltid taggar alltid VIF tjejerna igång extra när de ska möta ett förväntat topplag.  VIF nosar strax efter täten i serien, har ju bara förlorat en match och det var premiären hemma mot Kalmar Södra sen 2 sgrar och 3 oavgjorda. 

 

Känns som motståndarna tycker det är jobbigt att möta oss, vi har energi i alla delar av spelet och är tränade för 90 + matchminuter.  En bra grund för att utvecklas. 

 

1a halvlek var jämn där VFF kanske hade några fler mållägen, många tack vare en hög press som vi till en början hade problem med men efter att pausen pratat om ändringar så blev den delen bättre och därmed färre VFF lägen. Ellen G-son va säker sista utpost idag, med flera vassa ingripande

 

2a tycker vi nog att vi tog över tack vare bollvinster på mitten och klokare spela på mittplanen och framåt. Tessa kom in och djupledslöpte bra centralt. Jonna hotade på sin vänstersida och på högersidan bytte Nelly Passmark och Kajsa Gunarsson av varandra bra och kom runt flera gånger med bra inlägg som följd. 

 

Att ha sådana mittfältare som Kujtese Rexha och Hanna Ericsson hela tiden är välplacerade, tuffa bollvinnare och dessutom bra i luften tar musten ur vilket motståndaremittfält som helst. VFFs tre centrala mf fick aldrig övertaget där. 

 

Tack vare att Molly Gustafssom som target gjorde sin bästa 90 min för säsongen ja kanske på flera år så höll vi kvar bollen och kunde etablera ett spel på VFFs planhalva. 

 

Har inte nämnt vår backlinje men det bästa till sist, Elin Borgstrand tog nog inte ett steg fel i defensiven, där hon alltid stöter framåt förtjänstfullt och faller och ligger tätt i rätt lägen, med boll även där säker och rejäl. Minea reder alltid ut allt, om hon tappar boll i en mottagning el dyl så löser hon upp det med snabba steg och en kroppskontroll som få besitter, suveränta egenskaper. Jessie som idag va vänterback är växt ut till en exemplarisk back som inte förlorat en nickduell sen i april :-) plus följsamt spel både framåt och bakåt. På högerbacken fick vi flytta ner Linn Uhre som annars spelar ymf men hon löste det också härligt med spelare som är allround och oömma för olika postioner. 

 

Nu ska vi träna bra och ladda för nästa helgs matcher där vi får stå över med C-laget eftersom Mönsterås drog sig ur precis innan seriestarten i juni. A har borta mot Hultsjö och B ska till Tvärskog för att möta Team Södermöre

 

 


<< Tillbaka