Bli medlem i Vimmerby Idrottsförening
Dags för uppstart för fotboll för barn födda 2015!

Här kan du enkelt anmäla ditt barn till att under hösten kostnadsfritt få vara med och prova på fotboll under lekfulla former tillsammans med Vimmerby IF:

Anmälningslänk

Vi har också skapat två Facebook-grupper där ni enkelt kan nå varandra, sprid och bjud gärna in andra föräldrar som tränat eller kanske är intresserade:

Vimmerby IF F2015 (för flickor)
Vimmerby IF P2015 (för pojkar)

Dam
Natta gör sitt 10år med VIF!
2021-11-25 18:55, Dam

I dag blev det klart att VIF Dam får med sig Natta Johansson i truppen även säsongen 2022. Det innebär att Natta gör sin 10:e säsong i VIF tröjan. Karriären startade hemma i Rosenfors IK för många år sedan!

Jättekul för laget och hela föreningen. Natta är vår starkaste profil och en jättefin förebild för alla tjejer i föreningen. Med henne i truppen kan vi även kommande säsong tillsammans satsa på en topplacering och en mycket utvecklande säsong. Nattas spelstil, spelförståelse och teknik gör att spelarna runt henne får allra bästa utbildningen och hon är en stor del av att VIF dam är en mycket bra miljö att utvecklas i.

Årets Ungdomsledare Vimmerby IF 2021
2021-11-25 08:57

Årets ungdomsledare är ledare för en grupp pojkar som nu är mitt i ungdomsfotbollens senare år och har varit med från starten och från första början visat stort engagemang i sitt ledarskap.

I samband med restriktioner och att inte kunna åka iväg och spela matcher tidigare under året har han på många sätt bidragit med att hålla intresset igång bland alla spelare. Bland annat i form av en intern poängtävling som pågick hela vårsäsongen med diverse olika fotbollsmoment, alltifrån straffturnering till olika former av matchspel.

Han ser till att fortlöpande hämta in nya kunskaper på egen hand och genom utbildningar inom föreningen och har deltagit på Smålands utvecklingsläger under året. Genom att förkovra sig själv möjliggör han också vidare utveckling av gruppen och dess individer.

Han har ett stort intresse för fotboll och det märks på träningar, matcher och på viljan att utveckla varje spelare utifrån sina nuvarande förutsättningar. Just fokus på utveckling av egenskaper på lång sikt kommer att gynna varje individ som den här gruppen av ledare ansvarar för.

Årets Ungdomsledare Vimmerby IF 2021 är Ola Hirte Olsson.

Avslutning och Futsal-upptakt!
2021-11-22 18:39, Dam
F06 laget med sina medaljer för ytterligare en serieseger!

Under söndagen träffades Dam seniorerna och äldsta flicklaget för en gemensam avslutning/upptakt.

Först var det Futsal-träning med cirka 25 spelare på plats och de genomförde 2 timmars futsal-spel i riktigt imponerande tempo.

Ser bra ut inför truppens 5-6 futsalturneringar som ska genomföras.

Dam
Kicki Rödin ny tränare på damsidan!
2021-11-22 18:25, Dam

- Nu slipper jag Håkans tjat, nu är jag med,  säger Kicki med ett garv.

Och det är nog sant, VIF-Dam-Håkan har jagat Kicki i flera år och lockat med det ena och det andra uppdraget men nu passade perfekt för båda parter.

Kicki kommer vara målvaktstränare på damsidan under kommande säsong och har en hel del rutin från sina år i Div 1-2-3 med Kisa BK och främst VIF. Våra unga målvakter kommer få mycket värdefulla kunskaper förmedlade av Kicki under året. Kicki kliver in efter nyår.

Nyttigt att få med ytterligare en tjej i ledarstaben och Kickis fotbollskunnande kommer både målvakterna och utespelarna ha nytta av.

Välkommen tillbaka till VIF Kicki!!

Comeback för Frida!
2021-11-21 19:42
Frida är taggad för en comeback

Ett mycket välkommet tillskott i dams lagbygge till 2022 är nu klart.

Frida Pöder har efter några säsongers uppehåll fått suget tillbaka och ansluter till VIF dam igen.

Hon har gjort några träningar redan & det ser mycket lovande ut. Hon ger allt på träningarna & det syns att hon verkligen vill vara med och utmana om en plats i vårt representationslag.

I Frida får vi förutom en hårt arbetande lagspelare en väldigt go tjej som tillför mycket socialt i gruppen.

Så här säger Frida själv om comebacken:
Tror jag behövde en paus från fotbollen för att inse hur kul det faktiskt är.

Nu har jag haft tid att fokusera på mig själv och allt klaffar bättre nu helt enkelt. Jag har saknat att få tillhöra ett lag och är glad över att jag valt att ta på mig den gulsvarta dressen med mina lagkamrater i VIF igen.
Jag har vetat hela tiden att jag har mycket kvar att ge och nu var det dags att snöra på skorna igen. Jag är redo och ska ge allt jag kan. Nu kör vi!

Vi är såklart väldigt glada för hennes beslut & hälsar henne varmt välkommen till VIF Dam 2022.

Fotboll för alla, 18/11 16:11