SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Allt fungerade bra på futsalcupen i Södra Vi
2024-01-13 23:05
Våra spelare på bild och resultatrapporterna från matchseket

Allt från kiosken med Tuva och Linda Sjösten till matchsek med Reta/Mona och Rejdvik till domaren som är en hejare på futsalregler (Håkan) till alla tjejer och ledare i alla fem lagen får toppbetyg. Allt fungerade fantastiskt bra

Vi körde denna träningsturnering med parollen "att alla ska få mycket speltid" och fyra matcher á 23 minuter innebär garanterat att de flesta somnar gott ikväll. 

 

Vi fick bekymmer med målvakter då innebandy, skador, dop, och annat gjorde att hela vår mv-lista på 5-6 målvakter blev tom, men Elin Sjösten (född 05) som stod senast under våren 2021 var snabb på att vilja ställa upp, gick galant ! Med energi, entusiasm kommer man långt, tack Elin, kändes som du tyckte det var kul och att en comeback är möjlig. 

 

Våra futsalträningar nu under "off-season" har ju varit frivillig men absolut en viktig del för dom som vill utveckla sina fotbollskunskaper. Futsalen ger dig snabbhet, teknik men framförallt stora möjligheter att utveckla och förbättra spelförståelsen då mycket ska analyseras av vad som händer på planen under spelats gång, det är jättemånga beslut med och utan boll som ska tas under kort tid.  Dessutom är det en riktigt kul sport, när vintern är som värst med snöiga och hala konstgräsplaner. 

 

Blev nog total 12-13 dagar med futsal denna vinter, med deltagare upp mot 19-20 som mest men vanligast kring 11-15 pers, men nu börjar våra sedvanligt fotbollsträning igen på måndag, försäsong med tre månader kvar till seriepremiären :-)

 

Hur var då matcherna i Södra Vi Sporthall? Kort summering, för våra två egna lag började lördagen riktigt bra, spelet och momenten satt klockrent och med många avslut i sann futsalanda. Vi kroknade lite på slutet av dagen men spelarna i de båda lagen peppade varandra föredömligt för att orka göra rätt saker på rätt ställe på planen. 

 

Många spelare överträffade nog sin egen förväntan på sin insats idag, att möta seniorspelare som är mycket större, starkare och äldre kräver sin utmaning, men det jobbade vi oss snart över. 

 

Små kommentarer om varje enskild spelare VIF Gul och VIF grå: 

 

Elin Sjösten mv, var grym i närspelet och trots lite ringrost så agerade hon rätt i de flesta aktioner. Kul lät efter turneringen som hon kan tänka sig lite provträningar för att sen överväga en comeback. Fick matcha i sex matcher för att vi skulle kunna lösa mv.spelet i de båda lagen. 

 

Hilda Svensson, var så nära mål med sina välriktade skott, satte även fram flertalet bra smörpass till våra forwards i sitt lag

 

Smilla Thelin, hoppas på en säsong utan förkylningar, inställningen är det inget fel på och nu ser man klart och tydligt att det finns lite rutin i hennes spel

 

Stina Johansson, hennes spelstil passar bra i futsal, teknisk och lite avig med bollen, satte kanske de två snyggaste målen i turneringen med två kanoner i krysset mot BOIF, kan agera både back och forward i en futsaluppställning

 

Vera Andersson, tror hon inte blev av med bollen en enda gång på fyra matcher (applåder !) , stark och kvick i vändningarna med bollen, hade många avslut och låg bakom mycket av spelet på mittplanen och framåt

 

Ellie Larsson, små ytors mästare, tar alltid hand om bollen och levererat den till sin lagkompis i närheten. känsla för att vara på rätt ställe vilket hennes mål visade prov på

 

Stephanie Sauma, va den som startade målfesten mot BOIF med att se sin framfusiga forechecking ge ett motlägg som sen hittade in i nät, såg het värre ut i de första två matcherna, kommer i år ta stora kliv framåt i sin utveckling. 

 

Aulona Iberhysaj, också en annan ung spelare som tagit för sig och blivit seniormässig nu i höst och vinter. Med en försäsong till nu i år kan vi se ännu mer av Aulona i vår när matcherna kommer igång

 

Yllka Iberhysaj, kusin till Aulona, även hon teknisk och har ett bra skott som jag gärna vill se mera av, dvs skjuta fler gånger per match

 

Amanda Svensson (f 2010) efter 2-3 futsalträningar med Dam U fick hon idag göra sin debut mot seniorspelare, nåja inte alla för några vi mötte var även de födda 2009-2010. Hon har förmåga att ta instruktioner och snabbt omsätta det till bra saker på planen, fick även kröna en bra dag med mål i sista matchen.

 

Sanna Stefansson, kvicksilvret som gjorde succé i Rödsle förra helgen och även idag lördag var hon riktigt duktig, Blev målskytt och hade också några kanoner som var värt ett bättre öde. Snabbt kommit in i seniorspelet, räds ingen och fattat att man kan springa förbi större och längre spelare lika lätt som jämnåriga. 

 

Nelly Widéen, bra förra helgen och helt klart lika vass denna. Överraskat efter att ha varit ifrån fotbollen de senaste säsongerna. Ser nu ut att trivas och njuta av våra träningar och matcher. Spelskicklig och teknisk och läser spelet, och jobbar bra i båda riktningarna ....det såg vi inte tidigare år :-)

 

Kajsa Karlsson varit ifrån fotbollen i många år men nåt finns kvar där annars lyckas man inte både göra flera mål och lira bra futsal. En försäsong med fullt fokus så är hon redo för seniorspel i vårdagarna, 

 

Svea Backstad, ett år med bra rehab efter korsbandsskadan för drygt ett år sen så har hon tagit sig tillbaka både till innebandymatcherna och våra futsalmatcher, tillför lugn och klokskap. Ser ut att gilla miljön och jargongen i gänget. 

 

Minea Snickars, säger sig inte kunna spela futsal, om det nu är sant förstår jag inte referensramarna, bryter fram och dunkar in två baljor redan i första matchen och i övrigt felfri. 

 

Jonna Söderberg, börjar bli en futsalveteran nu, är väl 4e vintern hon kör futsal med VIF Dam U, behärskar både det offensiva och det defensiva, har verkligen förstått momenten och de taktiska dragen där enkelheten och säkerheten i de bollval vi göra kommer leda till bra målchanser. 

 

UNDERBARA INSATSER IDAG TJEJER, våra seriekonkurrenter fick jobba hårt mot våra två lag idag. 

 

Nu ställer vi om våra hjärnor och kroppar för en alldeles underbar försäsong där vi i januari-februari kommer ha dessa träningstider: 

 

måndagar kl 18.00-19.30 Arena Ceos 

tisdagar kl 19-20 Body Gym, HIIT-pass

torsdagar kl 18.00-19.30 bollhallen  Ceos

 

Första träningsmatchen i slutet av februari, se kalender eller en nyhet här på sidan för någon vecka sen. 

 

// Budo

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nyhetsarkiv
Första matchen avklarad2024-03-02 17:13
2024-01-12 23:28
Lite om försäsongen2024-01-01 19:21
Rödsle Damcup 7 januari2023-12-21 17:38
Derbysöndag!2023-09-20 19:52
Hemmamatch för dam U!2023-09-03 06:06
Thunder and lightning !!2023-08-07 16:41
Dags för hemmamatch!2023-06-10 14:31
2023-05-30 21:53
Spelarråd Dam U 20232023-05-03 06:43
Hemmapremiär2023-04-28 16:51
Ett bra genrep2023-04-11 00:45
Storseger mot Landsbro A2023-03-26 22:47