Växjö DFF Akademi (D1)5 - 2Vimmerby IF (D1)

Matchnummer: 140980041
Samling:13:00
Bra och dåligt i genrepet!
2018-04-08 17:45
Lika bra som inledningen var, lika tunn var avslutningen av matchen. Det var en match i mycket högt tempo och många bra dueller av båda lagen. Växjö DFF Akademi kommer säkerligen göra bra i från sig i sin div  1 serie. Vår ledning med 2-0 blev 2-2 innan paus och sista kvarten tappade fokus och slöppte in 3 mål, stryk 5-2 men det var en riktigt skön genomkörare för oss inför premiären på söndag!
Strålande start av VIF dam, 0-1 genom Strömdahl efter ett fint anfall med inspel av Natta. 0-2 efter 15 sedan Nattis skott tog en försvarshand inne i straffområdet. Natta placerar in straffen säkert. Vi behåller ett bra grepp och livet känns riktigt bra i vårsolen.
Sakta gled halvleken ur våra händer, olycklig straff då bollen tagit på en VIF hand, 1-2 och det återstår då 15 min. Med 5 min kvar har Växjö ett bra anfall som vi tycker vi har klarat av men får inte bort bollen, flipper och vips hamnar bollen framför fötterna på en rosa spelare 2-2 och det kändes inte rättvist sett till målchanser eller bollinnehav.
Även andra halvlek börjar vi stabilt, skapar dock färre chanser än i första. Spelet är fortsatt i högt tempo. Återigen tar dock Växjö över spelet efterhand.
Vi vet mycket väl om att egna misstag straffar sig direkt på denna nivå, man hinner inte reparera utan det blir direkt farliga omställningar.
Exakt detta händer i min 75!
Vi får ett felpass i spelyta 1, och vips så hugger motståndarna och 3-2 är ett faktum.
Mellan min 86-92 släpper vi in två mål lite för enkelt.
Växjö var ungefär lika bra som vi hoppats på och vi fick jobba för att skapa chanser och även slita för att försvara oss. Precis som vi ville.
Ett bra genrep där vi visade att  när vi jobbar hårt, tillsammans och har fullt fokus är vi riktigt bra. Vi lärde oss också att så fort vi slappnar av det minsta så tar motståndarna över kommandot. Lite smärtsamt upptäckte vi också att matchen är 92 min och att det kan gå fort i slutet.
3 träningar kvar, sedan mycket tuff bortapremiär på Idrottsparken...