Matchnummer: 142202063
Samling:14:30
VIF vann derbyt!
2020-08-23 10:30
Ett fullsatt Arena Ceos bjöd på en fartfylld match mellan Vimmerby IF B - Hultsfred FK. Hemmalaget till sist vann fullt rättvist med 4-2 (2-2).
Matchen startade i riktigt högt tempo och VIF rullade på bra. Redan i den 7 matchminuten passar Nelly fram till Kujtese som sätter 1-0. VIF fortsätter att ha bollinnehavet och är riktigt pigga i presspelet vilket gör det svårt för HFK att komma till avslut. Min 15,  1-1 kommer lite som en blixt från klar himmel kändes det som, men fint förarbete av Carro P och bollen kommer efter ytterligare någon passning fram till HFK:s Elin Lindqvist som säkert sätter 1-1. Minuten senare frispark VIF på mittplanen där bollen mycket tursamt når Kujtese som lyckas toucha bollen som rullar in i mål och VIF återigen i ledningen.
Hörna HFK i med 20 min kvar av halvleken, Carro P skruvar den hårt och bollen går efter tagit någon VIF spelare in i mål, återigen oavgjort. Det inledande höga VIF tempot har nu minskat något och lagen har lite svårt att komma till avslut, dels på grund av oskicklighet men främst pga av bra försvarspel av båda lagen. 2-2 i paus.
Andra halvlek blir inte lika välspelad och inte alls i samma höga tempo. VIF tjejerna kan spela och kriga bättre men fortsätter att jaga ledningsmål, inga superheta chanser skapas, HFK sticker upp i några snabba omställningar och vid ett av dessa gör Ellen G i VIF målet en mycket bra räddning i ett friläge snett ner mot kortlinjen. Även något bra skott/inlägg avvärjer Ellen på bästa sätt. VIF skapar också chanser men inte där heller jättelägen utan mer halvchanser.
Med 20 minuter kvar ökade VIF farten lite igen och några minuter senare ( min 79) sätter en Kujtese ett riktigt vackert mål, halvvolly skruvat rakt upp i första krysset och 3-2 till VIF. Helt klart värt att gå in på youtube och kolla.  VIF har nu bra grepp om matchen och 4-2 sätter Natti med en frisparkskanon från straffområdets linjen med endast fåtal minuter kvar.
VIF gänget är jättenöjda med att vinna derbyt på ett fullt rättvist men gänget känner också att det finns mycket vi kana göra bättre. Plus till Minea för sitt inhopp på vänsterkanten i andra halvlek och för Jessis inhopp med 20 kvar.
VIF B har nu 4 segrar av 4 möjliga och sitter i en mycket bra sits så här långt. Nu väntar tuff träningsvecka och Egnahem på bortaplan söndag 30/8.