Vimmerby IF B2 - 2Frödinge-Brantestad SK

Samling:14:30
2-2 i derbyt mot FBSK tillika toppmötet i div 3!
2020-09-27 19:15
De Dam B-tjejer och ledare som avslutade säsongen med att göra en bra match mot FBSK
VIF Dam B mötte under söndagen FBSK på hemmaplan. Första halvlek bollinnehav till FBSK och ledning i paus med 0-2. Men vi får inte glömma Kajsa G:s skott i ribban och Julia W dunder-rökare också den i ribban. Andra halvlek var det riktigt mycket VIF och bra tryck mot FBSK målet. Johanna Hultqvist sätter 1-2 framspelad av Jessi i min 76. Fortsatt bra tryck och Julia Wirsén jobbar fram ett kanoninlägg i min 89 och på bortre dyker Molly Gustavsson upp och forcerar in 2-2 vilket också blir slutresultatet i denna tajta match som verkligen var full av tuffa justa dueller. Mycket bra domare var duktiga Alexander Lagerström.
Första halvlek hade FBSK bra grepp om spelet på mittplanen men hade inga dunderlägen. VIF sticker upp i farliga omställningar ibland och det är i två av dessa som VIF får sina ribbträffar, först ut att träffa ribban Kajsa Gunnarsson efter ett riktigt fint anfall på vår högerkanten. Näst på tur var Julia Wirsén som på egen hand jobbade fram ett mycket fint skottläge rakt fram ifrån, en kanonträff men ribban var i vägen. VIF kändes lite stressade och valde ofta lite för svåra alternativ i uppspelsfasen. 0-1 på en bjudning utanför vårt straffområde, FBSK hugger direkt och Lollo Andersson spelar fram Nathalie Strand som sätter in bollen i mål. 35 min. Och precis innan paus kommer det ett inlägg in i vårt straffområde som vi blir lite valpiga i och bollen hittar Hanna Nilsson som säkert rakar in den i tomt mål.

Lite deppigt i omklädningsrummet, lite justeringar av uppspel och press, Lite byten. Ny halvlek och vi ville vara nöjda med insatsen efter 90- det var vårt mål.

Ett mycket mer aggressivt och viljestarkare hemmalag i andra, det syntes direkt. Vi vårdar bollen bättre, men framför allt vilja och krig och Lasses uppspelstips funkar bättre för oss. Vi vinner bollen högre och med hetare press för FBSK mycket svårt att komma till spel på vår planhalva. Vi vinner mer och mer och är riktigt på alerten i press spelet vilket ger oss bra grepp om händelserna. 1-2 i min 76 Johanna Hultqvist. Vi sliter och jobbar, vi byter och justerar, vi ökar farten ännu mer och i 89 får Julia W bollen centralt och jagar skottläge, dribblar, kommer ur läge, drar sig ner mot sidlinjen och får till ett grymt inlägg som landar in på bortre där Molly Gustavsson trycker in 2-2 målet.

Vi är inte nöjda med vår insats i första.
Vi är riktigt stolta över hur vi lyfter oss i andra och är klart bättre laget över hela planen. Vi är verkligen tränade för 90 + . Vårt mål med matchen var att vara just nöjda med min egen insats och lagets insats efter matchen - check på den. Verkligen!
Emma Wessman får extra applåder för sitt grymma slit och snack i 90 min.
Julia Wirsen och Emmy Karlsson får också extra plus för sitt jobb i andra halvlek.