SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Idrottsförening
Fotboll
Högsby IK - Vimmerby IF C
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 16 augusti, 18:45
Plats:Arena Ulf Davidson
Serie:Div 4 Vimmerby Dam
Samling:17:45
Go VIF C-seger mot svårspelade Högsby
2021-08-16 23:49

Slutade med bortaseger 1-3 (0-1), men det va en riktigt tät och tuff match. Högsby är inget lag man leker med utan där krävs det list och god fysik. 

 

Och det hade vi idag, vi va smartare, snabbare, noggrannare och mer spelorienterade än HIK vilket gav oss en rättvis seger 

Högsby är ett rejält lag, lite äldre än oss, lite tuffare, lite större och lite mer rejälare i närkampsspelet. Vi hade våra aningar om detta så vår matchplan va att lira noggrant i uppspelen, använda mittfältet att transportera bollen in på deras planhalva för att sen hitta enkla val till avslut. Defensiven var att alltid närmaste tjej till boll sätter pressen och övriga hem på rätt sida för att ge understöd. 

 

Tyckte nog vi följde vår "gameplan" hyfsat bra, ni fixade till några detaljer i paus för att utnyttja de fria ytorna på mittplanen bättre. 

 

Jag vill nog påstå att jag med under mina år som tränare för C-laget inte varit med om att se en sådan här attityd och målmedvetenhet i både det defensiva och offensiva arbetet som krävs för att få till ett vinnande spel. UNDERBAR SYN OCH GO KÄNSLA för att få vara med om detta. 13 spelare som verkligen gav allt i varje duell, varje löpning varje målläge osv, vi hade verkligen på oss blåstället i 90 min men kunde emellanåt briljera med fint passningsspel. 

 

0-1 Tessa ass Jonna, friläge efter kanonpass och säkert avslut

1-1 deras mycket duktiga nr 4 Elaha Sadiqi vann boll och frispelade till ett mål från snäv vinkel

1-2 fint anfall ända nerifrån backlinjen och framåt där vi hade massor av lägen innan Tessa styr in Wideens pass/skott från nära håll

1-3 Maradonas VM mål mot England 1986 i repris, googla det så förstår ni vad Jonna Eriksson gjorde med start från egen planhalva förbi 4 spelare plus målvakt dvs ca 53 meter med boll, INCREDIBLE

 

Vilken känsla vi hade efter matchen att tillsammans göra detta mot ett så tufft och bra lag som Högsby är starkt gjort, 

 

Korta superlativer om hela laget som alla bidrog till lagets seger ikväll:

 

mv-Ida, Välplacerad

Lollo, Tillslagsmästare

Elin, Vinnarskallesattityd

Klara, tar-i-när-det-behövs-tjejen

Minea, Tryggheten personifierad

Amanda-  snabb och tvåfotad

Emmy- on-knapp-på-i-90

Jonna E- matchgigant

Nelly W- tacklingskungen

Tessa- näsa-för-målet

Dahl-Aldrig setts bättre

Hilda- klok-o-rejäl 

Jonna S- wow weltklasse !

 

Alla fick minst 55 min på plan, vi ledare tyckte vi fick till bytena bra och som alltid gäller att vi har inga avbytare vi har AVGÖRARE, det visade sig idag också, de som kom från bänken förändrade och gav ny energi till laget. 

 

Ledare: Lacket-Lasse-Budo (tre fagra gringos)

 

Tack Tobbe-Jossan-Uffe för skjuts och supporting, ni hade många HIK:are på läktaren att tampas med vi hade bara 11 tappra motståndare. 

 

Till sist nr 4 i Högsby var vi mäkta imponerade av, hon hette visst Elaha Sadiqi,  21 år, hon var grym oavsett mittback eller forward. 

 

NU BÖRJAR VI NJUTA AV DENNA SEGERN MEN REDAN IMORGON LADDA VI FÖR ETT NYTT DERBY SOM SPELAS KOMMANDE MÅNDAG 23 AUGUSTI PÅ ARENA CEOS MOT GULLRINGENS GOIF, BORDE KOMMA MINST 150 PERS I PUBLIKEN


<< Tillbaka