Samling:11:00
Dam C 3-3 hemma mot Rosenfors
2021-09-11 23:00
Kujtese dubbel målskytt idag i dam C

Det blev en jämn match som med lite flyt hade gett VIF segern, som helhet ändå en okay match av hemmalaget

VIF fick en tråkig start när Maja Allvin sträckte låret rejält redan i första minuten, aj aj riktigt tråkigt för Maja som var så vass förra matchen med B-laget mot HFK A.

Annars pang-VIF-start av matchen med 1-0 redan efter 10 min när Kujtese Rexha kunde näta med ass från Tessa Svensson. VIF hade här en bra period, men mitt i den kunde Rosenfors rutinerade Ellen Erlandsson kvittera i 18e min, 10 min senare nätar hon igen, hennes näsa för mål finns där året efter år.

1-2 i paus kanske inte speglade bollinnehavet helt, men VIF snackade igenom vad som behövdes göras.

.Om det kom ett tidigt VIF mål i 1a så blev det ett ännu snabbare i 2a, endast fyra minuter in i andra var det dags när Amanda Carlsson hittade nätet efter Johanna Lundbergs assist. 2-2 var viktigt VIF fick ny energi så redan efter ytterligare fyra minuter kom det efterlängtade ledningsmålet som sylvasse skytten Kujtese Rexha tryckte in i nätmaskorna.

Nu bölajde spelet lite fram och tillbaka men VIF ledningen kändes stabil men visst både lagen hade lägen.

Det dröjde ända till 74e min innan det blev mål igen då nr 16 Emma Adolfsson i RIK kvitterade.

VIF ville verkligen vinna och tryckte på lite extra, bara minuten efter kvitteringen forcerar Tessa sig in i straffområdet och blir fälld, domaren  ochevigt unge Sven-Olof Martinsson 77 år blåste givetvis straff. Tyvärr gick  straffskottet strax utanför och det oavgjorda resultatet stod sig matchen ut.

Som helhet en tätt och tuff seriematch.

Coach-Lasse gav störst plus till Agnes Dahl som spelade ytterback större delen av matchen och det riktigt bra.

Amanda Carlsson har tagit för sig bra i sommar och är aktiv och rivig på sin position. Kujtese Rexha har hittat  en ny position för sitt fysiska och starka spel och det är på innermittfältet där bollvinsterna och framspelningar och hennes skott kommer till sin rätt.