Serie:Toyota Cup Dam Cupspelet
Samling:18:30
Respass i cupen efter förlängning
2022-06-09 00:15

VIF ledde med både 0-1 och 1-2 men Växjö BK reste sig två gångar och avgjorde sen sent in i förlängningen

VIF hade förhoppningar om att kunna avancera i cupen, men blev tagna på sängen i 1a och va utspelade i första halvlek, där VIF hade svårt att skapa nåt framåt.

Efter pausen och lite taktiskt snack och lite omdisponeringar och byten kunde VIF lyfta sig ett par snäpp och kunde också ta ledningen i matchen. Detta skedde några minuter in i andra halvleken. Den ledingen stod sig ganska länge men VBK kvitterade.

VIF tog sen en 1-2- ledning genom Tyra Andersson men VBK kvitterar snyggt direkt efter avspark, surt

VIF tjejerna fick ställa om pulsen inför förlängningen som länge blev mållös men några få minter kvar avgjorde hemmalaget till sin fördel.  VIF slet verkligen i matchen men hade inte det rätta flowet för att kunna avgöra i förlängningen

VBK tog sig alltså vidare i cupen, medan VIF får fokusera på huvudmålet för säsongen=seriespelet där Tinnis väntar på lördag i Lkp.

Laget idag: Ida Nyman-Jessie-Minea-Saga-Greta-Stina-Levin-Svea-Julia-Frida-Tyra-Jonna-Agnes-Kujtse-Allis. Alla fick gott om speltid.

Lagledningen gav Greta, Saga och Ida lite extra plus sina insatser.